FORSIDEN OM MEG INSTAGRAM ADD MEG BESTILL KAKE DESIGN AV

Sjokolade cupcakes med cream cheese frosting

Hei!

I dag lagde jeg sjokoaldecupcakes, de ble utrolig gode! De var veldig saftige, lutige og de smakte virkelig sjokolade!Jeg syntes ofte det kan bli litt i meste lage med sjokoladefrosting til sjokoladecupcakes, så derfor lagde jeg en cream cheese frosting til. 

Denne oppskriften er utrolig god, og kan brukes til sjokoladekake også.

Av denne oppskriften blir det ca. 12-15 stk.

Cupcakes

100 gram mørk kokesjokolade

1 ts. bakepulver

1 ts. natron

2 egg

75 gram rømme, helst seterrømme

80 gram smør

0,25 dl sterk kaffe

100 gram brunt sukker

80 gram mel

1 ts. vaniljesukker



1. Start med å smelte smør, og sjokolade sammen, når alt er smeltet heller du i kaffe og lar det avkjøle seg.



2. Bland sukker, mel, bakepulver, vaniljesukker og natron i en kjøkkenmaskin.


3. Bland egg og rømme og rør godt sammen.



4. Bland sammen sjokolade og smør - blandingen sammen med egg og rømmeblandingen, rør godt.


5. Ha blandingen over i kjøkkenmaskinen og bland godt med melblandingen på ganske høy hastighet i 2 minutter.




6. Fyll formene 2/3 fulle, og sett i ovnen på 200 grader i 20 minutter. Det er viktig at du ikke åpner opvnen underveis, da vil cupcakes falle sammen i ovnen.




Frosting

150 gram smør

100 gram melis

2 ts. vaniljesukker

 

125 gram philadelfia ost, orginal


1. Start med å piske smør, melis og vaniljesukker helt hvitt, det tar ca. 6 minutter.7


2. Pisk inn philadelfia osten, ikke mer enn 30 sekunder.

 

3. Tilsett farge etter ønske, jeg delte blandingen i to, og tilsatte bittelitt av fargene teal og violeta, jeg brukte wilton sine gele farger.





Én kommentar

-

14.07.2013 kl.23:28

wow! De ble fine :)
Skriv en ny kommentar