FORSIDEN OM MEG INSTAGRAM ADD MEG BESTILL KAKE DESIGN AV

Gulrotkake



Hei

Gulrotkake er en klassiker, som alltid er utrolig godt. Gulrot setter utrolig god smak på kaken. Det er godt når det er litt mye gulrot, dette setter som sagt god smak, men bidrar også til at kaken blir veldig saftig og god. 


 

Det er mange gulrotkakeoppskrifter som inneholder valnøtter, det er det ikke i denne. Jeg har prøvd forskjellige oppskrifter, både med og uten, men har konkludert med at valnøttene fører til at kaken ikke blir like saftig. 

Ingredienser

4 egg

5 dl gulrøtter

2 ts vaniljesukker

300 gram sukker

3 dl hvetemel

2,5 ts natron

1 dl rapsolje

0,5 ts salt


1. Pisk egg og sukker til eggedosis.

 Start med å piske 5 minutter på lav hastighet, så 5 minutter på middels hastighet og så 7-10 minutter på høyeste hastighet. Eggedosis skal piskes lenge. Hvis du starter å piske eggedosis på høy hastighet med en gang, vil det komme alt for mye luft i deigen, og kaken vil synke sammen i ovnen.



2. Rasp gulrøtter og bland gulrøttene med olje. 



3. Sikt inn hvetemel, vaniljesukker, salt og natron, og vend dette forsiktig inn. Det er viktig at du røren forsiktig, ellers vil all luften fra eggedosisen gå ut, og kaken vil synke sammen på midten, den vil bli litt tørr og veldig kompakt

4. Bland inn de raspede gulrøttene og oljen. Vend dette også forsiktig inn.

5. Stek kaken på 190 grader, i ca. 40-50 minutter, midt i ovnen.

 

Crem cheese frosting

200 gram melis

250 gram kremost naturell (philadelfia)

300 gram mykt smør

1 ss sitronsaft

1 ts vaniljesukker

1. Bland smør, melis, sitronsaft og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin på høy hastighet i ca. 7 minutter. Blandningen skal bli hvit og luftig. 

2. Bland så inn kremosten, og miks i ca. 30 sekunder til.  Ikke overpisk dette, da vil frostingen starte å skille seg, og frosting vil bli veldig løs.

3. Sett til kjøling i ca. 5 minutter

 

Montering & pynt

1 kurv med jordbær

Start med å dele kakebunnen i to. Du trenger ikke gjøre dette, men da må du halvere oppskriften på kremen.

Smør så et godt lag med krem på.

Legg den andre bunnen oppå, og ta krem rundt hele kaken. Hvis du vil kan du ha litt jorbær biter mellom lagene, men dette er ikke nødvendig.



Pynt med jordbær






You might also like


     

  Sjokolade-oreokake finner du oppskrift på HER  

  

 

                                                                                                                        Mango, jordbær og bringebær smoothie finner du oppskrift på HER                              

 

.

10 kommentarer

Louisa

20.09.2013 kl.18:09

Denne kaken må du helt seriøst lage til meg en gang😳😍🍰

30.09.2013 kl.16:33

Skal man ikke ha kanel i røren?

Håper du kan svare fort :)

Fredrik Solbakk Andersen

30.09.2013 kl.17:41

Anonym: nei, jeg bruker ikke kanel i gulrotkake :-)

Anne

23.11.2013 kl.14:56

Hvor stor kakeform bruker du?

Fredrik Solbakk Andersen

23.11.2013 kl.21:08

Anne: du kan bruke 2 20 cm eller em 24 cm form

Lene Merete

05.12.2013 kl.17:29

Vil bare påpeke at du har noen "mangler" i oppskriften! :)

Du skriver i ingredienser at du skal bruke vaniljesukker, men i fremgangsmåten skal du ha i bakepulver ?

Og på frostingen så "glemmer" du å blande inn melisen :) Jeg ser jo at du gjør det, men bare for å si ifra :)

Susanne

18.04.2014 kl.22:40

Dette er den fineste gulrotkaken jeg noen gang har sett! Ser såå fristende ut!:)

Anastasia

23.04.2014 kl.22:18

Jeg har laget denne kaken flere gang, og den blir alltid helt fantastisk! Tusen takk for at du delte oppskriften Fredrik! :)

Fredrik Solbakk Andersen

23.04.2014 kl.22:47

Anastasia: så bra!

Andrine

19.12.2015 kl.23:29

må bare spørre; hvorfor har du ikke kanel i kaken?:)
Skriv en ny kommentar