FORSIDEN OM MEG INSTAGRAM ADD MEG BESTILL KAKE DESIGN AV

Marsipankake med jordbærmousse og vaniljekrem

Hei

Marsipankake er kjempegodt, og utrolig gøy å lage. Det som er morsomt med marsipankake, er at man kan blande så mange smaker. Denne kaken består av fire lag, et med vaniljekrem, krem og banan, ett med krem og jordbær og et med jordbærmousse. Jeg syntes det er klart best når marsipankaker inneholder mye bær, det gjør kaken så frisk og god, og gjør at kaken ikke blir så mektig som den kan bli hvis det bare er masse krem. 

Denne kaken er som sagt i fire lag, så jeg tok røren i to former, har du ikke to former kan du lage tre lag. Da bruker du bare oppskriften på sukkerbrød som du finner i DENNE oppskriften og tar røren i en 20 cm form



Til sukkerbunnen trenger du

5 egg, helst romtempererte

90 gram potetmel

80 gram mel

170 gram sukker

2,5 ts bakepulver

1 ts cream og tartar

Cream of tartar gjør at sukkerbrødene dine blir ekstra store og luftige, og stabiliserer eggene slik at kaken ikke faller sammen på midten

Du får kjøpt dette hos bakeshop, link HER

Pisk egg og sukker til eggedosis



Start å piske fem minutter på lav hastighet. Så pisker du i 5 minutter på middels hastighet, og til slutt pisker du 5-10 minutter på full hastighet. Når man lager er sukkerbrød er det kjempe viktig å piske en bra eggedosis. Grunnen til at man skal starte å piske på lav hastighet er for å ikke få for store luftbobler i røren, og for mye luft, da detter kaken lett sammen på midten når du steker den.

Sikt så inn de resterende ingrediensene



Fordel røren i to former på 20 cm, som er smurt med smør eller formfett med bakepapir i bunn.



Stek bunnene på 170 grader i ca. 20-25 minutter midt i ovnen. Dersom du kun lager en bunn er steketiden lenger.

Til jordbærmoussen trenger du

170 gram jordbær

40 gram sukker

2 plater gelantin

2 dl fløte

2 ss sitronsaft

Start med å legge gelantinplatene i kaldt vann, la de ligge der i ca. 10 minutter

Lag så pure av jordbærene. Det vil si å mose dem, enten med stavmikser eller i en blender. 

Tilsett sitronsaften, og kok opp 1/3 av pureen sammen med sukkeret. Klem ut vannet av gelantinplatene. Når pureen koker tilsetter du gelantinen og rører til den er smeltet inn i pureen. La den avkjøle seg

Pisk så kremfløte. Husk at du ikke skal piske for mye, pisk den så den er litt stiv men fortsatt fyltende.



Vend så  inn all jordbærpureen forsiktig. Sett den i kjøeskap til den stivner

Til vaniljekremen trenger du

en eggeplomme

1/2 vaniljestang

1/2 dl melk

1,5 dl melk

0,5 dl fløte

30 gram sukker

15 gram maizena

Start med å blande maizenna og 1/2 dl melk

Tilsett så en eggeplomme og rør godt

Skrap ut frøene fra vaniljestangen

Kok opp resten av melken, fløten, frøene fra vaniljestangen og sukkeret



Når dette er kokt opp tar du ut vaniljestangen. Hell så blandingen over i eggebladningen og rør godt. Ha så alt over i en kjele og kok op til kremen tykner. Når det har tyknet lar du den koke i ett minutt til. Det er viktig at du rører hele tiden så den ikke blir brent

Til montering av kaken trenger du

6 dl fløte

en kurv jordbær

2 bananer

En kg marsipan

Eventuelt litt jordbærsyltetøy

appelsinjuice



Start med å dele hver kakebun i to



Ha så en av kakebunnene på et kakefat, og dykt bunnen med appelsinjuice. Du trenger ikke bruke appelsinjuice, mendet gir en frisk og god smak

Ha så all vaniljekremen over og litt pisket krem. Ha så bananer over

Legg på en ny kakebunn, dynk den med appelsinjuice, og ha krem over. Ha så på masse hakkede jordbær

Ha så enda en kakebunn over, dynk med appelsinjuice og ha jordbærsyltetøy over. Oppå syltetøyet har du jordbærmoussen. Ha så over den siste kakebunnen, dynk med appelsinjuice, og dekk hele kaken med krem



Skjevl ut marsipanen, og ha det over kaken. Marsipanlokket skal ikke være for tjukt, men det er viktig at det ikke blir for tynt heller, da kommer det til å syntes gjennom lagene

Jeg pyntet med roser av marsipan, og små blomster. Til de små og flate blomstene bukte jeg ett utstikkersett, dette får du kjøpt hos bakeshop, link HER.

YOU MIGHT ALSO LIKE


Oppskrift på gulrotkake finner du HER


Oppskrift på eplekake finner du HER

9 kommentarer

hverdagssnerk

31.01.2014 kl.16:46

Guuu so flink du e :))) Åsså gjør du alt fra bunnen av - veldig imponert :)))

Sigrid

01.02.2014 kl.15:30

Du er utrolig god til bake, og inspirerer meg mye:)

Line

01.02.2014 kl.15:38

Jeg er en fast leser av bloggen din, og lurer på om du kan svare på noen spørsmål?

Hvor ofte baker du?

Hvor henter du inspirasjonen din fra?

Når fant du at du har et talent innenfor baking?

Hvor lang tid bruker du på et bakverk?

Har du andre interesser enn baking?

Jeg hadde blitt veldig glad for svar :-)

Fredrik Solbakk Andersen

01.02.2014 kl.23:54

Line: Hei! Jeg baker ca. 1-2 ganger i uken, for det meste i helgene. Jeg får innspirasjon fra overalt egentlig, ser jeg en frukt eller ett brød på butikken får jeg kjempe lyst til å lage det. Jeg leser også mange andre blogger og får innspirasjon til å sette sammen forskjellige smakskombinasjoner via dette. Jeg jobber også på ultra i asker og får masse innspirasjonderfra også. Jeg har alltid vært glad i å lage mat, og holde på på kjøkkenet, også bakte jeg bare mer og mer. Hvor lang tid jeg bruker kommer ann på hva jeg baker, noen kaker kan ta hele dagen, mens andre ting kan bli ferdig på 30 minutter. Men jeg må jo ta masse bilder og sånt til bloggen så bruker kanskje 3 timer pr bakverk. Jeg går på langrenn og er med venner på fritiden.

Cecilie

02.02.2014 kl.22:36

Å for en flott blogg du har :-) er også veldig glad i å bake . Alt mulig:) men har du et tips til meg hvordan jeg lett deler bunnen ? Når jeg skal ha flere lag på kaken mener jeg. Går alltid gale nesten. At bunnen blir ødelagt osv. Hva kniv bruker du eks? Noen hjelpe midler ? Kan du forklare fra a-å hvordan du gjør dette. Ser jo på denne marsjipan kaken at du er jo super flink til å dele i mange lag. Blir veldig glad for svar. P.s har prøvd mange av oppskriftene dine. Er alltid fornøyd :)

Astrid

27.02.2014 kl.14:41

Hei!

Kjempefin kake!

Kan denne kaken stå lenge ute ?

Fredrik Solbakk Andersen

27.02.2014 kl.15:52

Astrid: den bør stå i kjøleskapet :-) men den kan stå ute en stund så lenge det ikke er kjempe varmt :-)

Christel

23.06.2014 kl.10:59

Hei! Jeg har en datter med cøliaki, og hun har så lyst at vi skal bake denne kaken. Vet du om det vil fungere å bare bytte ut med glutenfritt mel, og bør vi da endre melmengden?

Takknemlig for svar.

Fredrik Solbakk Andersen

24.06.2014 kl.11:50

Christel: hei! Jeg vet faktisk ikke om du kan bytte til glutenfritt mel, men jeg tror nok det skal gå greit ;-) angående mengden vet jeg heller igjen:-)
Skriv en ny kommentar