FORSIDEN OM MEG INSTAGRAM ADD MEG BESTILL KAKE DESIGN AV

10 tips til vellykkede makronerHei!

I det siste har jeg fått en del spørsmål angående makroner, så tenkte derfor å gi dere noen tips for å lykkes med makronene.

Makroner er i utgangspunktet ikke så kjempe vanskelig, man må bare ta noen forholdsregler, så følg tipsene under neste gang du skal lage makroner1. Bruk alltid romtempererte eggehvitter. Dette er fordi luftboblene i marengsen skal bli riktig, og du generelt får et bedre resultat med romtempererte ingredienser

2. La makronene tørke før du steker de. Dette er kanskje noe av det viktigste. Gjør du ikke dette vil de sprekke, og ikke bli særlig fine. De bør tørke i romtemperatur i ca. 45 minutter hvis det er sol, men opp i mot 1 time når det er overskyet og regn.

3. Dersom makronene skulle ha sprukket mens de var i ovnen, spray de med litt vann når du har kommet ut. Dette vil gi fuktigheten tilbake i makronene. Makronene vil ikke være usprekte, men smaken vil være bedre

4. For at makronene ikke skal sprekke i ovnen,  ha ett stekebrett på rillen over i ovnen.

5. Mandelmel - ALDRI bruk fettredusert mandelmel, altså det du får kjøpt på helsekosten. Siden det er fettredusert vil det gi deg en mye tykkere røre, og makronene vil ikke legge seg fint ned slik de skal. Det beste er å lage mandelmel selv, det gjør du ved å kjøre mandler i blender eller foodprosessor. Dersom du ikke vil ha skallet på på mandlene, legg de i kokende vann i noen minutter før du tar det av.

6. Rør ordentlig. Selvom du har pisket eggehvittene til marengs, skal du røre godt. Når du tilsetter mandelmel og melis skal du røre ut luften av marengsen. Dette gjør at makronene vil legge seg fint ned etter du har sprøytet de ut

7. Bruk makronmatte. Dette gjør at du får fine runde og jevne makroner. Makronmatte kan du kjøpe hos bakeshop, link HER. Hvis du ikke skal bruke makronmatte, bør du tegne opp noen ringer slik at makronene får ca. lik størrelse

8. Når makronene er ute av ovnen, ha de rett i fryseren. Da vil de løsne lettere fra platen lettere 

9. Når du skal ta av makronene fra matten eller bakepapiret, må du dytte fra undersiden. Hvis du drar rett opp vil mye av makronen være igjen på bakepapiret.

10. Makroner er i utgangspunktet ganske søte, derfor bør du velge et fyll som ikke er så søtt. Hvis du fyller makronene dine med smørkrem eller creamcheese frosting eller liknende vil makonen bli en sukkermombe i munnen. Så velg gjerne et litt friskt fyll :-)


4 kommentarer

MariHalvorsen

17.04.2014 kl.07:26

Så mye herlige bilder!

Helene Aamlid

21.04.2014 kl.22:03

Veldig greit å vite! Hadde vært gøy å prøve å lage makroner en gang. Kjempefine bilder her og du har en flott blogg! La deg til som venn så jeg kan følge med på flere oppskrifter :)

Fredrik Solbakk Andersen

22.04.2014 kl.11:36

Helene Aamlid: så koselig å høre! Tusen takk :-)

Benedicte

14.07.2014 kl.14:58

Såå perfekte makroner du lager!
Skriv en ny kommentar