FORSIDEN OM MEG INSTAGRAM ADD MEG BESTILL KAKE DESIGN AV

Julekonfekt med lakrisHei! 

Her kommer det første juleinnlegget, nemlig sjokoladekuler med lakris. Dette er en utrolig god julekonfekt, som smelter i munnen, og siden de er rullet i kakaopulver, blandet med litt lakrispulver gir det en deilig smak av mørk sjokolade. I denne oppskriften bruker jeg sjokolade med 55% kakaoinnhold. Denne oppskriften er utrolig enkel å lage, og tar heller ikke så lang tid. Disse e også perfekte å gi i julegave!

For å få en god smak av lakris, har jeg brukt raw liquorice pulver, og sweet liquorice sirup. Dette gir en kraftig smak av lakris, som er utrolig godt. Hvis man ikke er så glad i lakris kan man bare droppe å ha i lakrissirup og pulver, da blir det helt vanilje sjokoladekulver.Du trenger

250 gram (2,5dl) kremfløte

250 gram sjokolade

1 ts sukker

1,5 ts raw liquorice pulver

1 ss sweet liquorice sirup.

Start med å koke opp fløte og sukker med lakrispulver og lakrissirup, når det koker har du over hakket sjokolade. La det stå i ca. 8 min, før du kjører blandingen med stavmikser så den blir helt jevn og glatt. Sett i kjøleskapet til den stivner. Rull så små kuler med hendene før du ruller de i kakaopulver.
6 kommentarer

ss

06.12.2014 kl.02:34

Hei! disse virket spennende! Hvor får man kjøpt liquorice pulver og liquorice sirup?

Mvh S.S

Fredrik Solbakk Andersen

06.12.2014 kl.13:33

ss: du må kjøpe det på nettet

Karen-Christine

08.12.2014 kl.11:01

Hei.

Det har ingenting å gjøre med dette innlegget, men jeg har lyst til å begynne med litt baking etter nyttår og derfor ønske meg litt utstyr til jul. Hva mener du er must haves når det gjelder tip'er? Har sett på Wilton sine 1m og 1b. Er de lure å ha?

Fredrik Solbakk Andersen

16.12.2014 kl.17:55

Karen: Hei! Jeg bruker mest 1A, 1M, 1B, 1D, og en åpen strjernetip :) Jeg er avhengig av kjøkkenmaskin med eltekrok, ballongvisp og grind. I tillegg på jeg ha en gramvekt, og mange slikkepotter, jeg har 5 stk. I tillegg bruker jeg sprøyteposer mye, jeg bruker de man kan bruke flere ganger, da de i plast er veldig dyre. Jeg bruker også en regulerbar form, og springformer på 20 cm. En palett, gelefarger, modelleringsutstyr, paiform med løs kant og muffinsbrett blir også brukt mye

21.12.2014 kl.10:41

Hvor mange trøfler blir dette?

charlotte

09.01.2015 kl.16:37

hei.

hvilken side på nettet har du kjøpt liquorice pulver og liquorice sirup?
Skriv en ny kommentar