FORSIDEN OM MEG INSTAGRAM ADD MEG BESTILL KAKE DESIGN AV

HavrebrødHei!

Dette deilige brødet bakt med havregryn er mitt nye favorittbrød! Det er utrolig saftig, siden det er 70% hydrasjon, altså er det et høyt vanninnhold i deigen, og det er det som gjør et brød saftig. Det som er spesielt med denne deigen er at man bløtlegger havregryn. Siden havregryn tiltrekker seg utrolig mye vann, er det viktig at man bløtlegger havregynet først til en slags havrgrøt,  så det ikke tar vann fra deigen . Derfor elter jeg først deigen uten havregrøten, slik at glutenmolekylene i deigen danner et glutennetteverk, og når det er gjort tilsetter jeg havregrøten. Det er viktig for deigen at glutenmolekylene i deigen danner et nettverk, for at deigen skal heve ordentlig.Du trenger:

80 gram havregryn

160 gram kaldt vann

350 gram hvetemel

245 gram kaldt vann

9 gram fersk gjær

13 gram salt

30 minutter før du starter, blander du sammen havregryn og 160 gram vann, og lar det stå.

Ha resten av vannet, gjæren, melet og saltet i en kjøkkenmaskin, og elt på rolig hastighet i 5 minutter og 10 minutter på medium/høy hastighet til deigen slipper bollen helt og er veldig blank og spenstig.

Tilsett så havregrøten, og elt denne godt inn i deigen

Ha deigen i en bolle smurt med olje eller smør, og la den hvile i 2-3 timer.

Ha deigen ut på et melet underlag, ta hver side av deigen og brett over til en firkant. La deigen så etterheve i ca. 1 time. 

Hvis du har en pizzastein/bakestein, bruk denne når du steker brødet. Når du setter inn brødet skal temperaturen være 275 grader, stek i 5 minutter før du setter ned temperaturen til 225 grader og steker i 30 minutter til. I det du setter inn brødet bør du også ha i ca 3-4 dl vann 2 kommentarer

28.03.2015 kl.14:53

Finne brød du har laget, kan ikke si at mine ble like finne :P

Fredrik Solbakk Andersen

28.03.2015 kl.15:07

Anonym: Tusen takk! Det tar tid å lære seg å lage fine brød, jeg har bakt brød 3-5 ganger i uken i over et halvt år, før jeg har fått de sånn som jeg vil ha de! Så bare fortsett, så vil de bli kjempebra snart!
Skriv en ny kommentar