Perfekte hveteboller

Fastelavnsboller

Kanelboller med brunt sukker og kardemomme & litt om årets juniormatblogger

Kanelboller i form

eplesnurrer

Hei!

Har du noen epler til overs? Da bør du lage disse eplesnurrene! Det er i bunn og grunn bare kanelsnurrer med masse epler i. Kanel og eple er jo en klassisk, men god kombinasjon som passer perfekt i luftige boller. Eplene blir akkurat ikke helt gjennomstekte, så de gir litt tyggemotstand. Jeg syntes det godt med masse epler i, men du kan jo selvfølgelig bruke mindre epler om du ønsker det.

Lag DENNE oppskriften på boller

Til fyllet trenger du:

 ca.4-5 epler

smør

sukker 

kanel

Start med å kutte opp epler i små terninger, det er en fordel å legge de i vann slik at de ikke blir brune


Ta ut deigen,og vend den en runde på benken

Skjevl ut deigen til et rektangel, smør med smør og dryss sukker og kanel over. Ha over eplebiter

Rull deigen til en leiv, før du skjærer opp emner

La bollene etterhevei ca. 1 time

Når du skal steke bollene, så skal temperaturen være 250 grader i det du setter inn bollene, men med en gang de er satt inn setter du temperaturen ned til 200. Stek i 12 minutter

Avkjøl, og nyt :-)









Solskinnsboller

Kanelsnurrer med rosiner



Hei!

Dette er en litt oppgradert oppskrift på kanelboller. Jeg elsker rosiner, og bruker nesten dette hver eneste gang jeg lager søt gjærbakst, også i kanelboller. Hvis du har bakt mye med rosiner har du sikkert erfart at de rosinene som er ''utenfor'' deigen, blir brent og smaker ikke spesielt godt. Hvis du skal unngå dette må du legge rosinene i varmt vann i ca. 20-30 minutter, og bytt vann 2-3 ganger. Da vil rosinene få mer fuktighet, og vil ikke bli brent. Til denne oppskriften har jeg brukt ca. 200 gram, men jeg er veldig glad i rosiner så det er ganske mye rosiner i. 

 



Start med å lage deigen, bruk DENNE oppskriften på søt gjærdeig, følg oppskriften til den er ferdig hevet første gang.

 

Når deigen er ferdig hevet skjevler du den ut til et rektangel, smører deigen med smør og drysser over kanel og sukker. Drøss over rosiner og rull til en leiv. 

 Skjær kanelboller til passe størrelser



Sett til etterheving

De bør etterheve i ca. 45 minutter

 

Når du skal steke de skal temperaturen være 250 med en gang du setter de inn, stek de på 250 grader i et minutt, før du setter temperaturen ned til 200, og stek i 12-14 minutter.

 Avkjøl, og nyt :-)




YOU MIGHT ALSO LIKE


Oppskrift på kardemommesnurrer finner du HER



Oppskrift på sjokoladecupcakes finner du HER

Hveteboller

 



Hei!

Dette er min absolutte favorittoppskrift på hveteboller. Med denne oppskriften blir bollene alltid perfekte, luftige og saftige. For å lykkes med bollene er det noen ting som er viktige, lang eltetid, elte inn smøret når det er romtemperert, altså ikke smelte det og sjokkheving i ovnen.

 



Til bollene trenger du 

ca. 450 gram hvetemel

250 gram melk (2,5 dl)

100 gram smør

100 gram sukker

30 gram fersk gjær

2 ts kardemomme

1 ts bakepulver

1/2 ts salt

1 egg

 

Start med varme melken. Det som er viktig er at du ikke varmer opp melken til en for høy temperatur. For det best resultat bør du varme melken til ca 26 grader. Da får gjæren virke i sitt eget tempo, og aromaen i deigen blir bedre når den hever lenge. Varmer du melken til en høy temperatur vil deigen heve mye med en gang, men smakene får da ikke tid til å sette seg. Og selvom du ikke har varmet melken til en for høy temperatur når du har den i deigen, så vil temperaturen i deigen stige når du elter den.

 

Bland så alt det tørre, og smuldre gjæren i deigen

Ha i melk, og ett egg. Men vent med å elte inn smøret

 



Elt deigen i 10 minutter på middels hastighet. Du bør heller holde igjen på væsken enn å tilsette mer mel. Det er fordi melet skal danne et glutennettverk, og dersom du tilsetter mel hele tiden vil ikke dette få delta. Etter 10 minutter tilsetter du romtemperert smør direkte i deigen. Elt så på høy hastighet i 5 minutter. Deigen skal være klissete, men den skal også slippe bollen. Du kan se at deigen er ferdig eltet når den er blank og fin

 

La den heve i 1,5 time



 Rull så ut boller på 100 gram

La de etterheve i 45 minutter til en time

 

Jeg pleier alltid å sjokkheve bollene når de steker. Det vil si å ha en veldig høy temperatur når du setter inn bollene i ovnen. Da vil bollene få et sjokk og heve seg ekstra mye. Da vil du få store fluffy boller. Så i det du setter inn bollene i ovnen skal temperaturen være 250 grader, men med en gang du setter de inn skrur du ned på 200 grader. Stek bollene i 12 minutter

 La de avkjøle seg, og nyt :-)

 




 

Kanelboller og rosinboller

Hei

Kanelboller og rosinboller to klassikkere innen søt gjærbakst. Denne oppskriften er min beste søtgjærdeig oppskrift. Får at bollene skal bli ekstra saftige må du elte deigen lenge. Jeg elter deigen til sammen i 15 minutter. Det er også lurt å elte inn romtemperert smør, slik at smøret smelter inn i deigen. Da blir baksten saftigere. 

Du trenger

Ca. 450 gram hvetemel

1 ts bakepulver

1 pakke rød fersk gjær

100 gram sukker

100 gram smør

2,5 dl melk

1 ts salt

2 ts kardemomme

Ett egg

Start å smuldre opp gjæren

Varm så opp melken til 30 grader, og hell melken over gjæren. Rør det så ut slik at gjæren er løst opp i melken

Ha alt det tørre i en bolle. Tilsett melken og ett egg. 



Start å elte på middels hastighet i 10 minutter. Tilsett så romtemperert smør, du skal ikke smelte smøret, bare tilsette det i terninger

Når smøret er tilsatt, elter du i 5 minutter til på høy hastighet. La så deigen heve i 1 time og 15 minutter

Når deigen er ferdighevet, tar du halvparten av deigen og skjevler ut til et rektangel, smører med smør og drysser kanel og sukker over. Den andre delen av deigen måler du opp slik at hver bolle er 100 gram, og tilsett rosiner. For å hindre at rosinene skal bli brent kan du legge dem i varmt vann i 20 minutter. Jeg bruker 30 gram rosiner til hver bolle.

Rull så rektangelet, og skjær ut kanelsnurrer

La bollene etterheve i 1 time, før du steker de. Når du steker de skal temperaturen være 250 grader når du setter de inn, men med en gang de er satt inn, setter du ovnen ned på 200 grader. Stek så i 12 minutter










YOU MIGHT ALSO LIKE



Oppskrift på knekkebrød finner du HER


Oppskrift påhjemelaget smil-konfekt finner du HER

 

Brioche

Hei

Brioche er franske luksus boller, og skiller seg fra vanilge boller ved at det er mer smør og egg i. Det er også vann i stedet for melk og de inneholder melkepulver. Melkepulver gjør at baksten blir saftigere. Det som er spesielt med Brioche er at de skal heve i kjøleskapet over natten, dette gjør at smaken blir enda bedre. Brioche blir også ofte luftigere en vanlige boller

Brioche smaker som en blanding av wienerbrød og vanlige boller. Noen bruker også brioche deig og lager loff, dette er fult mulig. 

Du trenger

1 pakke fersk gjær

400 gram hvetemel

0,5 ts salt

4 egg

200 gram smør (romtemperert)

45 gram melkepulver

70 gram lunket vann

60 gram sukker

Smuldre opp gjæren i en bolle, og rør det ut i vannet

Ha så alle de resterende ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt på lav/middels hastighet i 20 minutter. I starten vil deigen være veldig løs, men etterhvert vil den slippe kantene i bollen og bli mer fast. Det er ikke sikkert det tar akkuratt 20 minutter, det kan ta lenger tid. Deigen er ferdigeltet når det ikke sitter fast i kanten av bollen

Det er veldig viktig at du ikke smelter smøret, men at du bare har det i terninger og lar det smelte naturlig inn i deigen

Elt med en eltekrok.

Når deigen er ferdig eltet skal den være blank og smidig





Smør en bolle med smør, ha deigen oppi og la den heve i romtemperatur i en time

Etter en time sprayer du deigen med formfett, og setter den i kjøleskapet til dagen etter. Dagen etter tar du ut deigen av kjøleskapet og lar den bli romtemperert før du begynner å rulle den ut. Dette tar ca. 1 time

Rull så ut boller på ca. 100 gram. Denne oppskriften gir ca. 10 ganske store boller

La bollene heve til dobbel størrelse











Pensl så bollene med egg før du steker dem midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 til 20 minutter







La bollene avkjøles på en rist


Disse er utrolig gode med litt jordbærsyltetøy eller brunost

Oppskrift på gulrotkake finner du HER

Oppskrift på oreo brownie finner du HER

 

 

Kardemommesnurrer

Hei

Siden jeg er så utrolig glad i kardemomme, lagde jeg disse kardemommesnurrene. De er utrolig saftige, og smaker utrolig mye kardemomme. Det er nesten det samme som kanelsnurrer, bare med kardemomme i stedet for kanel. 

Det er kjempe gøy å se at så mange har meldt seg på give away'en. Vinneren vil bli trukket  og publisert 1 februar :-)

Du trenger

450-500 gram hvetemel

100 gram smør

100 gram sukker

En pakke fersk gjær 

Ett egg

2,5 dl melk

1 ts salt

3 ts kardemomme

Bland alt det tørre i en bolle, og varm opp melken til ca 30 grader.

Løs så opp gjæren i den varme melken

Hell så melken over med det tørre, og tilsett ett egg

Start å elte dette i 10 minutter på lav/middels hastighet

Tilsett så smøret i små terninger. Du skal ikke smelte smøret,bare tilsette det i terninger så det smelter naturlig inn i deigen

Elt så i ca. 7 minutter på middels/høy hastighet. Det beste er å øke hastigheten etterhvert,starte på lav, og elte på høyeste hastighet de siste to minuttene

Deigen skal nå være blank, og litt seig, men den skal alikevel slippe kantene i bollen.

La deigen så heve i ca.  1 time

Ha deigen ut på kjøkkenbenken. Dra, brett og kna deigen. Det er viktig å dra og brette deigen mye

Skjevle ut deigen til et rektangel, og smør smør utover

Dryss så sukker og kardemomme over.

Rull så deigen til en leiv, og skjær opp passe stykker

La de så etterheve i ca. 45 minutter til 1 time

Stek så bollene. Med en gang du setter dem inn kan temperaturen være 250-260 grader, men med en gang de er satt inn kan du skru ned til 200 grader. Stek bollene midt i ovnen, med et brett over slik at det ikke blir så brent.  Grunnen til at man kan ha så høy temperatur med en gang du setter inn bollene, er fordi da får de et løft og hever ekstra mye. De blir også mer fluffy.

Stek i ca. 10-15 minutter. 

La de avkjøle seg litt før de spiser de.


YOU MIGHT ALSO LIKE


Oppskrift på halloween cupcakes finner du HER


Oppskrift på knekkebrød finner du HER

 

Klippekrans

Hei

Klippekrans er en av mine favoritter innen gjærbakst, og jeg syntes det er kjempe gøy å lage det, siden det får et litt spesielt utseende og fordi det er kjempe godt! Denne klippekransen er utrolig saftig, og med en god kanelsmak. Er du glad i kanelboller, kommer du til å elske denne! Klippekrans er egentlig bare en litt annen variant av kanelboller, men jeg syntes ofte klippekrans blir litt saftigere...

NB! LIK FACEBOOK-SIDEN MIN HER!

Til gjærdeigen trenger du:

400-450 gram hvetemel

100 gram smør

100 gram sukker

2,5 dl melk

1 ts kardemomme

1 pakke fersk gjær

1 ts salt

1 egg

Start med å blande alt det tørre i en bakeboller, og varm opp melken til ca. 32-34 grader

Smuldre opp gjæren og hell melken over slik at du får rørt ut gjæren i melken



Ha i melken i bakebollen

 

Start å elte deigen på medium hastighet i 7-10 minutter

 

Når det har gått 10 min, skrur du opp hastigheten til maks, og tilsetter romtemperert smør. Du skal ikke smelte smøret, bare tilsette det i små biter, slik at det bare blandes og smelter naturlig inn i deigen. Dette gjør bollene saftigere

Nå vil deigen bli mye blankere, elt så i 5 minutter til på full hastighet

La deigen heve i ca. 1 time

Når deigen er ferdig hevet, elter du den litt for hånd. Dra og strekk en del i deigen, før du skjevler den ut til et rektangel. Så smører du smør utover rektangelet, og drysser kanel og sukker på

Rull den så sammen til en leiv



Så kobler du sammen endene slik at du får en sammenhengende runding

Så klipper du inn i kransen, ca. 2-3 cm inn i kransen, med ca. 1-2 cm mellomrom

Så legger du alle klippene bakover til annenhver side

La den etterheve i ca. 45 minutter

Når du skal steke kransen, så kan du ha ovnen på 250 grader i det du setter den inn, med en gang du har gjort det, senker du temperaturen til 200 grader. Dette gjør at deigen får et løft, og hever mer.La kransen steke i ca. 15-20 minutter. Det kan være lurt å legge aluminiumsfolie over kransen etter ca. 13 minutter. da blir den ikke så brent

La den avkjøle seg

YOU MIGHT ALSO LIKE


Oppskrift på boller fylt med vaniljekrem finner du HER


Oppskrift på rosinboller finner du HER

Skoleboller

Hei

Skoleboller er en klassikker, og siden julen nå er her, tenkte jeg å dele denne oppskriften på saftige skoleboller med vaniljekrem og glasur med kokos. I julen syntes jeg det er utrolig koselig å gå en skitur, for så å komme hjem til nystekt gjærbakst :-)

Du trenger

450-500 gram hvetemel

en pakke fersk gjær

Ett egg

2 ts kardemomme

100 gram smør

100 gram sukker

0,5 ts salt

2,5 dl melk

Start med å blande alt det tørre i en bakeboller

Smuldre opp gjæren 

Varm opp melken til 32-34 grader, ikke varm opp melken til 37 eller mer. Fersk gjær er mye mer temperaturfølsom enn hva tørrgjær er, og hvertfall hvis du skal elte deigen i en kjøkkenmaskin, vil temperaturen på deigen stige, og går den da over 37, vil gjæren dø og deigen din vil ikke heve. Jeg sjekker temperaturen med et mattermometer



Ha melken over gjæren, og rør ut til gjæren til den er oppløst i melken

Ha melken, og ett egg over i bollen med det tørre

Start å elte deigen på middels hastighet i 10 minutter

Etter 10 minuttet tilsetter du smøret. Du skal ikke smelte smøret, bare tilsette det i terninger. Når du har tilsatt smøret, vil deigen bli mye mer blank og smidig

Elt så deigen i 5 minutter på høy hastighet

La så deigen heve i en time

Men deigen hever lager du vaniljekremen, du trenger:

2 eggeplommer (ta vare på eggehvitten, du trenger den til glasuren)

0,5 dl melk

2 dl melk

1 dl fløte

en vaniljestang

55 gram sukker

35 gram maizenna

For å få den beste vaniljesmaken må du bruke vaniljestang, du kan bruke 2 ts vaniljesukker, men det blir klart best med vaniljestang

Start med å blande en halv dl melk med maizenna 

Ha i eggeplomene

Rør godt

Skjær så vaniljestangen i to, og skrap ut frøene. 

Bland resten av melken, fløten, sukkeret og frøene fra vaniljestangen, og selve vaniljestangen i en kjele. Kok dette opp

Når dette har kokt opp, heller du det forsiktig i en TYNN stråle over i eggeblandingen. Dersom du bare har i alt på en gang, vil eggene koagulere, og blandingen skiller seg. Ta ut den hele vaniljestangen nå

Rør godt, før du har alt over i en kjele igjen og koker det opp. Det er viktig å røre hele tiden, når kremen koker vil den tykne. Når kremen har tyknet, lar du den koke i 1-2 minutter  under konstant røring. 

La kremen avkjøle seg i kjøleskapet

Når deigen har hevet ferdig ruller du ut 8 boller. Jeg valgte heller å ha få, men store boller, enn små og mange. Så del opp deigen i åtte, ca 140 gram pr. bolle

Lag en fordypning i hver bolle

Sprøyt ut vaniljekrem i hver fordypning

La bollene etterheve i en time

Stek bollene på 225 grader i 15 minutter, det kan være lurt å dekke til bollene med alumniumsfolie etter 10 minutter, så de ikke blir for brent

La bollene avkjøle seg

Til glasuren trenger du:

350 gram melis

1 eggehvitte

litt sitronsaft

Bland alt sammen i en kjøkkenmaskin, blandingen skal være ganske fast, og hard. La den bli blandet på medium hastighet i 5 minutter, til den er kritt hvit



Husk at du må dekke til glasuren med plastfolie, den tørker ut dersom du ikke dekker den til.

Ha litt vann i, men ta i litt og litt. Den skal være litt flytende

Jeg har glasuren over i en sprøytepose, og fordeler glasuren jevnt. Ta gjerne på glasuren mens bollene fortsatt er lune,, da renner den fint ned 

Strø så kokos over glasuren og la de tørke








YOU MIGHT ALSO LIKE

Oppskrift på boller med vaniljekrem og rosiner finner du HER

Oppskrift på sjokoladekake med salte peanøtter finner du HER

Boller fylt med vaniljekrem

Hei!

Disse bollene er en av mine favoritter når det kommer til boller, fordi de er så utrolig saftige. Bollene er fylt med vaniljekrem inni selve bollen, noe gjør gjør at bollene blir utrolig saftig, og det er jo kjempe godt med vaniljekrem inni boller. Hvis du er glad i rosiner kan du ha dette også inni. 




Du trenger

ca. 450-500 gram hvetemel

2,5 dl melk

1 pakke fersk gjær

1 ts salt

2 ts kardemomme

1 egg

80 gram sukker

80 gram smør

1. Bland sammen alt det tørre i en kjøkkenmaskin

2. Varm opp melken til ca. 33 grader

3. Smuldre opp gjæren i en bolle. Hell så melken over og rør ut gjæren i melken

4. Hell så gjærblandingen over i kjøkkenmaskinen sammen med det tørre

5. Elt blandingen på middals/lav hastighet i 5 minutter. Tilsett så egg

6. Elt i 5 minutter til, tilsett så smør i terninger. Du skal ikke smelte smøret.

7. Elt blandingen i 10 minutter til på middels/høy hastighet

8. La deigen heve i 1,5 time. 

Mens deigen hever lager du vaniljekremen

4 egg

1 vaniljestang

1 dl melk

3 dl melk

2,5 dl fløte

110 gram sukker

50 gram maizenna

1. Bland sammen maizenna, og 1 dl melk. Rør dette godt sammen. Tilsett så eggene og rør godt

2. Ha kremfløten og melken i en kjele sammen med sukkeret. Del vaniljestangen i to, og skrap ut frøene. Tilsett både frø og hele stangen i melken. Kok opp blandingen

3. Når blandingen har kokt opp, tar du ut vaniljestangen. Hell så 2/3 av den kokende melken over i maizenna og eggeblandingen. Her er det viktig at du heller forsiktig, og i en tynn stråle.

4. Så har du blandingen tilbake i kjelen sammen med melken, og koker det opp. Etter hvert vil blandingen begynne å tykne, når den tykner skal den stå over varmen i 2 minutter til. Det er viktig at du rører hele tiden.

Montering

Start med å dele opp deigen i ca. 14 deler. Så ruller du hver del til en liten boller

Så skjevler du den ut, og fyller på en del vaniljekrem

Så pakker du inn vaniljekrem, ved å brette sidene opp og over vaniljekremen

Så gjør du dette med alle

La bollene så etterheve i ca. 1 time før du steker dem på 200 grader i 10-13 minutter

Slik vil bollene se ut innvendig

YOU MIGHT ALSO LIKE

Oppskrift på boller med vaniljekrem, rosiner og kanel finner du HER

Oppskrift på eplekake finner du HER

Rosinboller

Hei

Forje søndag bakte jeg rosinboller, de ble utrolig saftige og gode, og hevde seg store og fine. 




Oppskriften kommer her.

Ingredienser

ca. 450-500 gram hvetemel

2,5 dl melk

50 gram fersk gjær

1 ts salt

2 ts malt kardemomme

1 egg

80 gram sukker

80 gram smør

175 gram rosiner


1. Start med å legge rosiner i varmt vann i ca. 20-30 minutter. Dette fører til at rosinene blir mye saftigere

2.. Varm melken opp til ca 32 grader hvis du skal elte deigen i kjøkkenamskin, dersom du elter den for hånd kan temperaturen være ca. 36 grader.


3. Hell melken over gjæren og rør ut gjæren


4. Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin, og tilsett melken. Kjør dette på middels hastighet i 5 minutter



5. Tilsett egget og kjør deigen i 5 minutter til på middels hastighet

6. Tilsett romtemperert smør, i terninger i deigen og kjør på full hastighet i 10 minutter. Dersom deigen er veldig fuktig tilsetter du mer mel, men ikke ta i for mye. Er det for mye hvetemel i bollene vil bollene bli veldig tørre.

7. Tilsett rosinene og elt veldig forsiktig til de er blandet inn i deigen. Sett så til heving i ca. 1,5 time

Deigen blir får utrolig finkonsistens

8. Når deigen er ferdighevet triller du fine boller, og setter dem til etterheving i ca. 1 time

Etter en time har bollene doblet seg i størrelse. Så pensler du dem med melk eller egg




Sett ovnen på 225 grader, og stek bollene midt i ovnen i ca. 13-15 minutter

Avkjøl bollene på rist


You might also like

                                                                                                                           

                                                                                                 Ost og bacon horn finner du oppskrift på HER             Oppskrift på boller med vaniljekrem og rosiner finner du HER

Boller med vaniljekrem og rosiner

Hei!

I dag bakte jeg boller, elsker denne oppskriften! Bollene blir alltid vellykket og veldig saftige.

Når man baker boller kan man jo variere med veldig mye forskjellig fyll, men siden jeg hadde noen eggeplommer i kjøleskapet, bestemte jeg meg for å ha vaniljekrem i, og rosiner er jo veldig godt sammen med vaniljekrem så jeg hadde i det å

 

Oppskrfiten gir ca. 18-20 boller, avhengig av hvor store snurrer du skjærer, ikke halver oppskriften, for disse går unna. Mine ble spist opp på under en time, og det er jo kjempe godt med ferske boller.

Ingredienser:

Ca. 400 gram hvetemel

2,5 dl melk

50 gram gjær, jeg brukte fersk

80 gram sukker

0,5 ts salt

2 ts malt kardemomme

1 egg

80 gram smør

1. Del opp smør i små terninger

2. Varm opp melken til ca. 30-34 grader dersom du kjører deigen i en kjøkkenmaskin. Dersom du elter den for hånd kan melken være ca. 35 grader. Grunnen til at gradene på melken ikke skal være mer enn 30-34 grader når du elter i en kjøkkenmaskin er fordi temperatuen vil stige når du elter den i maskinen



3. Bland det tørre i en bolle.

4. Dersom du bruker fersk gjær løser du gjæren opp i melken. Bruker du tørrgjær har du dette i sammen med det andre tørre



5. Ha melken og gjæren i sammen med det tørre og elt i 5 minutter på medium hastighet

6. Etter fem minutter, tilsetter du et egg, og kjører deigen i 5 minutter til på medium hastighet

7. Etter fem minutter tilsetter du smør og kjører deigen på høy hastighet i 10 minutter. Ikke smelt smøret, bare ha det i terninger som burde ha vært i romtemperatur noen timer. Grunnen til at i ikke skal smelte smøret er fordi da blir bollene saftigere og blir ikke så lett tørre. 



8. Sett deigen til heving i ca. 1 time

 

Mens bolledeigen hever, lager du vaniljekremen.

Ingredienser:

3 eggeplommer

1 vaniljestang

2 dl kremfløte

1 dl. melk

0,75 dl melk

85 gram sukker

35 gram maizena



1. Bland sammen 0,75 dl melk med maizena

2. Når dette er godt blandet, tilsett eggeplommene

3. Rør godt.

4. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland sukker kremfløte og melk og tilsett vaniljestangen med frøene. Kok opp

5. Når dette er kokt opp tilsetter du melkeblandingen i maizena blandingen. Bland det godt og ta ut den store delen av vaniljestangen.Sett tilbake på komfyren. Rør godt hele tiden så det ikke brenner seg. Når det koker vil det starte å tykne, rør så videre i 2 minutter. Før du setter det til kjøling i ca. 1 time

Når bolledeigen har hevet ferdig, skjevler du den ut, smører først vaniljekrem på, hvis du vil, kan du ha på sukker og kanel, og strø på rosiner. 

Ta på rosiner etter hvor mye du selv vil ha. Så ruller du, og skjærer til passende snurrer.

Sett de til etterheving i ca. 1 time og 15 minutter

Stek de på over og undervarme på 225 grader og stek dem i ca. 10-12 minutter

Spør gjerne spørsmål dersom det er noe du lurer på!




 

Les mer i arkivet » August 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
hits