Vaniljecupcakes med bringebær

Oreocupcakes

Sjokoladecupcakes med dark chocolate cream cheese frosting

Peanøtt cupcakes

Hei

I går lagde jeg disse peanøtt cupcakesene. Jeg er utrolig glad i peanøtter, og kombinasjonen sjokolade og peanøtter er kjempe god. Er du glad i peanøtter er dette cupcakes for deg, den gode peanøtt smaker kommer godt frem, og harmonerer kjempe bra sammen med sjokoladen. Får å få litt mer salt i cupcaken, tilsatte jeg salte panøtter i selve cupcaken. 

Det blir ca. 25 cupcakes

Du trenger:

200 gram mørk sjokolade

210 gram brunt sukker

150 gram rømme

3 egg

160 gram mel

160 gram smør

1 ts bakepulver

0,5 ts natron

0,5 dl kaffe

1 ts vaniljesukker

100 gram salte peanøtter

1 ts cream of tartar (Kan utelates)

Cream og tartar er et hvitt pulver som gjør slik at kaker og cupcakes ikke faller sammen på midten. Utrolig smart, i og med det er veldig lite som skal til før en cupcake eller kake detter litt sammen på midten. Cream of tartar kan du kjøpe hos Bakeshop, link finner du HER



Start med å blande alt det tørre sammen

Bruk k-elementet på kjøkkenmaskinen din 

Bland sammen egg og rømme til det er godt blandet. Rør til blandingen har blitt ganske tynn

Smelt så smør, når smøret er smeltet tilsetter du kaffe og sjokolade. Rør til all sjokoladen er smeltet

Så blander du sjokoladeblandingen i eggeblandingen

Rør godt

Hell blandingen så over i det tørre, og rør til alt er godt blandet. Grovhakk peanøttene og vend disse forstiktig inn

Fordel røren utover i former, til vanlige cupcake former er ca. 35 gram nok pr. form, og stek dem på 180 grader i ca. 30 minutter

På grunn av at det var noe galt med kameraet mitt ble ikke alle bildene lastet over, derfor har jeg ingen bilder av frostingen...

Du trenger

280 gram smør

170 gram peanøttsmør

60 gram philadelfia ost

200 gram melis

0,5 ts salt

Start med å kjøre smør og melis i en kjøkkenmaskin til det blir hvitt. Dette tar ca. 5-7 minutter på høy hastighet. Tilsett peanøttsmør og salt, og miks på medium hastighet i to minutter til. Ha i philadelfiaosten og miks på lav hastighet i 20 sekunder. Ikke miks for mye eller for lenge, da vil frostingen skille seg

Ha frostingen litt i kjøleskap før du sprøyter ut frosting på de avkjølte cupcakene.

Jeg pynter cupcakene med perler som du kan kjøpe hos Bakeshop, link finner du HER

 


YOU MIGHT ALSO LIKE:

Oppskrift på fransk sjokoladekake uten hvetemel finner du HER

Oppskrift på bringebærcupcakes finner du HER

 

Vaniljecupcakes med bringebær

Hei!
 

Dette er en supergod oppskrift på saftige og gode vanilje og bringebærcupcakes! Frostingen er utrolig god, syrlig, frisk og passer kjempe godt sammen med vaniljesmaken. Grunnen til at disse cupcakesene er så safitge er fordi det er to eller tre bringebær i, dette fører til en frisk og god smak, og gir også fuktighet til cupcakesene.

Det blir ca. 10 cupcakes

Du trenger:

115 gram sukker

0,5 vaniljestang

85 gram mel

1 ts bakepulver

0,5 ts natron

0,25 ts salt

40 gram smør

1 egg

50 gram rømme

30 gram olje

80 gram melk

1 ts vanilje essens 

30 frosne bringebær

1. Finn frem alle ingrediensene.

2. Bland mel, bakepulver, sukker, salt, natron og smør i en kjøkkenmaskin


 ( det skal se slik ut )

3. Bland rømme, egg og olje godt

4. Tilsett dette i kjøkkenmaskinen

5. Bland dette gått på medium hastighet i ca. 1 minutt. Tilsett så melken og miks videre i ca. 3 minutter

( Bruk en grind, eller k-spade til røren )

 

6. Fyll cupcake formene ca. 2/3 fulle, og legg 2-3 bringebær på toppen 



Stek på 175 grader i ca. 25-30 minutter midt i ovnen, de skal være gyllende på toppen. Det er viktig at du ikke åpner ovnen men de steker, da vil de synke sammen på midten.

Avkjøl på rist

 

Bringebærfrosting

100 gram smør

75 gram melis

75 gram philadelfia ost naturell

150 gram tinte frosne bringebær

1 ts vaniljesukker

1. Finn frem alle ingrediensene

2. Miks smør og melis hvitt. Dette kan ta ca. 5 minutter

3. Tilsett bringebær og misk til de er godt blandet

4. Tilsett philadelfia ost og miks i ca. 20-30 sekunder. Ikke miks for lenge, da vil frostingen skille seg. Pynt så cupcakesene med frostingen


YOU MIGHT ALSO LIKE

                                 

              Oppskrift på vafler finner du HER                     Oppskrift på hjemmelaget vaniljeis finner du HER




 

Gulrot cupcakes

Hei!

I går bakte jeg disse gulrot cupcakesene. De var utrolig saftige, og frostingen var veldig god! Cream cheesefrosting er jo utrolig godt på både gulrotkake og andre cupcakes, f.eks sjokoladecupcakes

Du trenger:

200 gram sukker

3 egg

2 dl hvetemel

0,5 ts salt

1 ts vaniljesukker

3,5 dl gulrøtter

05 dl rapsolje

1,5 ts natron

1. Pisk eggedosis av sukker og egg. Pisk først 5 minutter på lav hastighet, så enda 5 minutter på midels hastighet og så til slutt 7 minutter på høyeste hastighet. Grunnen til at man ikke skal starte med å piske eggedosis på høy hastighet, men heller øke hastigheten litt og litt, er fordi hvis du starter med å piske eggedosisen på for høy hastighet vil det bli veldig mye luft i deigen, og da vil cupcakesene falle sammen på midten

2. Bland oljen og gulrøttene

3. Sikt inn melet, salt, vaniljesukkeret og natron i eggedosisen. Vend dette veldig forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Her er det viktig å ikke røre, eller vende fort og kraftig, men vende det forsiktig inn, vær forsiktig, da vil ikke luften gå ut av eggedosisen

4. Så vender du inn gulrøttene forsiktig med en slikkepott. Hell røren i muffinsformer, 2/3 fulle. Det er viktig å ikke helle for mye røre i, da vil de heve for mye, og over formene, og de vil synke sammen på midten. Nesten heller for lite enn for mye




Stek på 175 grader, midt i ovnen i ca. 30 minutter. Det er viktig at du ikke åpner ovndøra mens cupcakesene er i ovnen, da vil de synke sammen på midten.

 

Frosting

150 gram smør

100 gram melis

125 gram kremost naturell

2 ts vaniljesukker

1 ss. sitronsaft

1. Pisk vaniljesukker, smør og melis helt hvitt. Dette tar ca. 5 minutter

2. Tilsett sitronsaft og kremost og pisk i ca. 30 sekunder til. Ikke pisk dette mer enn til alt er blandet, da vil frostingen blir for tynn, og den vil bli vanskelig å ha på cupcakesene

3. Ha i en sprøytepse, jeg brukte en wilton 1B tip, og lagde roser. Dersom du vil, kan du også farge frostingen dersom du vil det. HER er en video om hvordan du lager roser

You might also like


                                                   

 Sjokoladekakemed nutella og hasselnøtter            Nutella frosting 



Stikkord:

Sjokolade cupcakes med cream cheese frosting

Hei!

I dag lagde jeg sjokoaldecupcakes, de ble utrolig gode! De var veldig saftige, lutige og de smakte virkelig sjokolade!Jeg syntes ofte det kan bli litt i meste lage med sjokoladefrosting til sjokoladecupcakes, så derfor lagde jeg en cream cheese frosting til. 

Denne oppskriften er utrolig god, og kan brukes til sjokoladekake også.

Av denne oppskriften blir det ca. 12-15 stk.

Cupcakes

100 gram mørk kokesjokolade

1 ts. bakepulver

1 ts. natron

2 egg

75 gram rømme, helst seterrømme

80 gram smør

0,25 dl sterk kaffe

100 gram brunt sukker

80 gram mel

1 ts. vaniljesukker



1. Start med å smelte smør, og sjokolade sammen, når alt er smeltet heller du i kaffe og lar det avkjøle seg.



2. Bland sukker, mel, bakepulver, vaniljesukker og natron i en kjøkkenmaskin.


3. Bland egg og rømme og rør godt sammen.



4. Bland sammen sjokolade og smør - blandingen sammen med egg og rømmeblandingen, rør godt.


5. Ha blandingen over i kjøkkenmaskinen og bland godt med melblandingen på ganske høy hastighet i 2 minutter.




6. Fyll formene 2/3 fulle, og sett i ovnen på 200 grader i 20 minutter. Det er viktig at du ikke åpner opvnen underveis, da vil cupcakes falle sammen i ovnen.




Frosting

150 gram smør

100 gram melis

2 ts. vaniljesukker

 

125 gram philadelfia ost, orginal


1. Start med å piske smør, melis og vaniljesukker helt hvitt, det tar ca. 6 minutter.7


2. Pisk inn philadelfia osten, ikke mer enn 30 sekunder.

 

3. Tilsett farge etter ønske, jeg delte blandingen i to, og tilsatte bittelitt av fargene teal og violeta, jeg brukte wilton sine gele farger.





Les mer i arkivet » August 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
hits