Karamellsaus

VaniljekremHei

Vaniljekrem passer til det meste, det er perfekt i gjærbakst, så godt som i bløtkaker. Det som er viktig når du lager vaniljekrem er at du bruker ordentlig vaniljestang, det gir en mye bedre smak en vaniljesukker, men det kan til nød brukes det også. En annen ting som er viktig er at man koker kremen ordentlig. Når kremen tykner, må du fortsette å la den koke i 2 minutter til.
 

Du trenger

1 vaniljestang

2,5 dl melk

1 dl fløte

50 gram sukker

2 eggeplommer

1/2 dl melk 

30 gram maizenna

 

Start med å løse opp maizenna i 1/2 dl melk. Det er viktig slik at kremen ikke smaker maizenna. Rør så inn eggeplommene

 Del vaniljestangen i to, og skrap ut frøene. Kok opp resten av melken, fløten, sukkeret og frøene fra vaniljestangen og selve vaniljestangen. Kok dette opp under konstant røring.  Hell så melken i en veldig tynn stråle ned i eggeblandingen under røring. Hell så blandingen tilbake i kjelen og kok opp kremen. Det er veldig viktig at du røren hele tiden, ellers brenner kremen seg. 

 
 

Avkjøl og bruk

 

Lemoncurd

Nutella frosting

Hei!

Dette er en herlig oppskrift på nutellafrosting. Den er perfekt til å pynte cupckes med, både sjokoladecupcakes og vanilje cupcakes. Denne er også god å ha på sjokoladekaker. Frostingen er veldig stabil, noe som er ekstremt viktig når man skal pynte cupcakes. 

Oppskriften holder til ca 15 cupcakes

Ingredienser:

250 gram smør

150 gram melis

1 ts. vaniljeessens

200 gram sjokoladek, jeg brukte 70% sjokolade

100 gram nutella

1. Smelt sjokolade i vannbad, og avkjøl helt. Det er viktig at sjokoladen er helt avkjølt, så ikke smøret begynner å smelte.2.  Pisk smør og melis hvit. Det tar ca. 5-6 minutter på høy hastighet.

3. Når smøret og melis er blitt pisket hvitt, tilsett nutella og avkjølt sjokolade. Pisk til alt er godt blandet.

Jeg pyntet sjokoladecupcakes med denne forstingen.
Stikkord:
Les mer i arkivet » August 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
hits