Sitron makronerHei

Sitronmakroner er min favorittsmak når det gjelder makroner. Det er fordi makroner er veldig søte er det utrolig godt med en syrlig lemoncurd i. Lemoncuden gjør at smaken blir mer balansert, og ikke for søt. Mange syntes kanskje at det er vanskelig å lage makroner, selv har jeg prøvd flere oppskrifter, med hell og uhell, men denne oppskriften fikk jeg til første gang jeg lagde den. 

Når man lager makroner er det utrolig viktig å være nøye med målene, alt skal være på grammet! 

Til mandelmelet er det viktig at du ikke bruker det du får kjøpt på helsekosten, dette er fettredusert og gjør at røren blir mye tykkere. Da vil ikke makronrøren renne fint utover. Jeg lager mandelmel selv, jeg lar mandlene koke i vann i 5 minutter så skallet løsner. Så tar jeg av skallet og lar de tørke ordentlig. Ha så mandlene over i en foodprosessor og kjør til de har blitt veldig fine i konsistens. Sikt så mandlene i en sikt, og det som ikke kommer gjennom, kaster du. Oppbevar det tørt, og i en boks.

Når jeg lager makroner bruker jeg en makronmatte. Denne er utrolig fin, og gjør at sjansene for at du får perfekte makroner er større. Makronene bilr alltid helt runde, så du vet hvor mye røre du skal sprøyte ut. Makronmatten jeg bruker er fra bakeshop, og har plass til 24 rundinger på ett brett. Makronmatten er i silikon og kan kjøpes HER

Du trenger

85 gram melis

55 gram lyst mandelmel

45 gram eggehvitte (veldig viktig at det er romtemperert)

2 ss sukker

2 ts sitronsaft

Gul gelefarge

Pisk eggehvitter stive med sitronsaft

Når eggehvitten har blitt stiv, tilsetter du sukkeret. Pisk til sukkeret har smeltet inn.

Tilsett bittelitt gul pastafarge.Sikt inn mandelmel og melis

Når du skal vende dette inn, må du starte med å røre ganske kraftig i noen sekunder først. Så vender du bare forsiktig rundt. Røren skal være ganske tykk, men når du løfter slikepotten skal røren som drypper ned legge renne utover etterhvert. Ha røren over i en sprøytepose og sprøyt ut makronene på makronmatten

La makronene tørke i 45 minutter. Dette gjør man fordi de skal få en hinne, så de ikke sprekker når de er i ovnen

Stek makronene på nederste rille i ovnen, med et brett over på 140 grader i 20-25 minutter. 

La makronene avkjøle seg i kjølekap eller fryser, da løsner de fortere fra matten

Jeg fyller makronene med deilig lemoncurd som du finner oppskrift på HERSprøyt lemoncurd mellom makronene

Oppskrift på rugrundstykker finner du HER


Oppskrift på kardemommesnurrer finner du HER

Vinner av give-away'enHei!

Så gøy at så mange har meldt seg på give away'en. 

Vinneren ble nummer kommentar nummer 11, som er Helene Behrens. Fint om du kunne sende meg adressen din på mail til meg, så skal jeg sende gaven med en gang, gratulerer :)

 

 

Give-away

Hei

I sammarbeid med sponsoren min bakeshop ( link HER ) skal jeg nå ha en give away. Alt på denne give-away'en er fra bakeshop. Du kan vinne masse strøssel og cupcake former.Tror det tilsammen er rundt 250-300 cupcake former :-)

Alt du trenger å gjøre for å være med i trekningen er å skrive navnet ditt under dette innlegget, og like facebook-siden min, Link til facebook-siden min finner du HER. Vinneren trekkes om om ca. 1-2 uker :-)

Her er bilder av det du kan vinne

To forskjellige typer strøssel, en med hjerter og en med rundinger

En ny type rødt strøsselMasse cupcake-former


Les mer i arkivet » Januar 2015 » Desember 2014 » November 2014
hits