Vaniljeis

Hei, og god helg!

Nå i helgen er det lov til å kose seg litt ekstra, så hva med å lage en deilig hjemmelaget vaniljeis? En vaniljeis, er i utgangspunktet en fryst vaniljesaus. I likhet med vaniljesausen kan vaniljeis by på visse problemer underveis, siden det er en ganske stor mengde eggeplommer. Når man lager vaniljeis, koker man opp helmelk, fløte og vainljestang/vaniljefrø. Deretter skal man ha den varme melkeblandingen i eggeplommene som er pisket opp med sukker. Det er utrolig viktig å helle melken i en tynn stråle ned i eggeplommene, i små mengder av gangen. Når man skal koke den, kan det igjen by på problemer, blandingen skal nemlig kun kokes til 80 grader, og ikke mer enn det.

Vaniljeis er utrolig anvendelig, det er perfekt til brownies, eplekake, paier og så utrolig mye mer! Jeg bruker en iskremmaskin med kompressor når jeg lager denne isen. Den rører i isen konstant slik at den ikke krystalliserer seg  under nedkjøling. Dersom du ikke har en iskremmaskin, er det viktig at du rører jevnlig mens isen er i fryseren, ca hver 10-15 minutt. Du trenger:

6 eggeplommer

300 gram fløte

450 gram h-melk

100 gram sukker

2 vaniljetenger

Del vaniljestangen i to, og skrap ut frøene. Kok opp vaniljefrøene og selve vaniljestangen med melk og fløte. Kok til kokepunktet

Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis i en kjøkkenmaskin

Hell den varme melken over eggeplommene mens maskinen går på sakte hastighet. Som sagt må du for all del ikke ha i for mye om gangen slik at blandingen skiller seg. 

Ha blandingen tilbake i kjelen, og kok til 80 grader. 

Ha isen i en iskremmaskin, og la den gå i ca 1 time. Eller frys den i en isboks og rør jevnlig. Jordbærsorbet

Bringebæris

Hei

Hjemmelageti s er kjempe lett, og hvis du ser bort fra det at den skal stivne, tar det ikke lang tid heller. Jeg syntes det er utrolig gøy å lage is fordi det er så mange forskjellige smaker du kan bruke. I denne isen brukte jeg bringebær, dette gir en syrlig og smak til den ellers søte isen. Hvis du vil kan du også ha hele bringebær i selve isen. Denne isen er for bringebærelskere, den har en kraftig og god smak av bringebær.

Du trenger

9 eggeplommer

200 gram sukker

200 gram bringebær

8 dl fløte

2 ts vaniljesukker

Start med å sette eggeplommer og sukker over vannbad slik at sukkeret løser seg opp.

Pisk så dette til stiv eggedosis

Pisk så fløten til krem, men ikke overpisk! Kremen skal være litt flytende, ellers har den skilt seg og det er ikke godt i en is. Vend så kremen inn i eggedosisen forsiktigMos bringebærene med stavmikser, før du siler ut frøene. Kok opp pureen, før du avkjøler den og vender den inn i krem og eggeblandingen.

Ta isen over i en form, jeg brukte en 24 cm springform. Dersom du bruker en springform kan det være lurt å ha bakepapir i kantene. 

La så isen stivne i fryseren. Husk å røre i isen hver halvtime så det ikke bli iskrystaller i isen.YOU MIGHT ALSO LIKE


Oppskrift på hjemmelaget vaniljeis finner du HER


Oppskrift på fransk sjokoladekake uten hvetemel finner du HER

Hjemmelaget vanilje is

Hei!

Hadde masse bringebær i kjøleskpet, og det er jo så godt med varme bringebær og vaniljeis, i tilleg måtte jeg få brukt opp en pakke med kremfløte, så jeg bestemte meg for å lage is. Det er jo fortsatt sommer så det passer jo bra.

Man trenger ikke ismaskin for å lage hjemmelaget is, det eneste som er viktig er å røre i isen en gang hver halvtime i fryseren, slik at det ikke dannes iskrystaller. Når det kommer til å lage is, kan man jo varriere masse med forskjellige smaker, men vanilje er jo en klassikker som passer til det meste. Når man lager vaniljeis er det viktig at du bruker '' ekte '' vanilje, altså vaniljestang. Det gir så mye bedre vaniljesmak enn essenser. 

Siden jeg hadde litt bringebær i kjøleskapet kokte jeg det opp sammen med litt melis og hadde det over isen

 

Ingredienser:

6 eggeplommer

5,5 dl kremfløte

2 ts vaniljesukker

1 vaniljestang

140 gram sukker

1. Ha kremfløte og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin, og stivpisk det. Ha det så over i en bolle

2. Kok opp en kjele med vann

3, Ha eggeplommer og sukker i en boller, og sett den over kjelen med det kokende vannet. Rør godt i 10 minutter.

4. Etter 10 minutter over vannbad, har eggeplommene og sukkeret over i en kjøkkenmaskin og pisk til luftig eggedosis. Pisk på høy hastighet i ca 8 minutter. Eggedosisen vil bli veldig stiv, dette er fordi du rørte det over vannbad først.

5. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Tilsett disse i eggedosisen etter 5 minutter.6. Bland forsiktig inn eggedosisen i den piskede kremen. 

7. Ha bladningen over i ønsket form og sett i fryseren i hvertfall 8 timer, hvor fort den stivner er avhengig av hvor stor form du hadde isen i. Det er viktig at du rører godt i isen hver halvtime, da danner det seg ikke iskrystaller. Varm noen bringebær i en kjele og tilsett litt melis før du har det over isen! 
Les mer i arkivet » August 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
hits