Limemoussekake

Mini pavlova med is og bjørnebær

Hei!

Nå i helgen er det lov å unne seg noe litt ekstra godt! Da passer disse mini pavlovaene kjempebra Det er en liten maregnsbunn med vaniljeis og varme bjørnebær. Is og bjørnebær er jo en klassiker, så det passer utrolig godt på en liten marengsbunn!

Dette er en utrolig enkel dessert å lage, som alle kan få til!

Til ca. 6 stk trenger du:

3 eggehvitter

180 gram sukker

2 ts maizenna

1 ts hvitvinseddik

Ha eggehviter og sukker over vannbad, og rør til sukkeret har løst seg opp i eggehvitene. 

Ha blandingen over i en kjøkkenmaskin, og pisk til en luftig marengs

Mot slutten av pisketiden tilsetter du maizenna og hvitvinseddik. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut små bunner. Stek på 150 grader i ca. 30 minutter.

Rett før servering koker du opp frosne bjørnebær, og legger iskrem på pavlovabunnene. Ha bjørnebær over isen, og server!
Bløtkake med sitron

Hei!

En god bløtkake for meg skal være veldig frisk, for med mye krem og lite bær blir det fort kvalmende. Derfor prøvde jeg ut en variant med masse bær, og sitron. Den syrlige sitronsmaken gjør seg utrolig godt til det søte sukkerbrødet og kremen. I denne oppskriften har jeg sitron i bunnen, men jeg har også dynket bunnen med en sukkerlake med mye sitron! Nakne kaker er en ny trend, og noe jeg syntes er veldig stilfullt. At en kake er "naken" betyr at det ikke er krem på utsiden av kaken

Denne oppskriften holder til en 15 cm form, skal du ha en større kake bør du doble oppskriften for å få tre lag av sukkerbrødet. Jeg prøvde en ny oppskrift på sukkerbrød med stort hell, i motsetning til mange andre sukkerbrød oppskrifter som pisker egg og sukker til eggedosis med en gang, rørte jeg sammen egg og sukker sammen over vannbad til sukkeret smeltet inn i eggene. Dette ga en mye luftigere og stivere eggedosis, noe som er utrolig viktig for et godt sukkerbrød.

Til sukkerbrødet trenger du:

2 egg

60 gram sukker

60 gram hvetemel

1/3 ts bakepulver

skallet av 1/4 sitron

Frøene fra 1/2 vaniljestangHa egg, sukker, sitronskall og frøene fra vaniljestangen i en skål, og sett den over vannbad

Rør jevnlig i blandingen. Ha over vannbad til sukkeret har smeltet inn i eggene. Ha så blandinger i en kjøkkenmaskin og pisk i 10-15 minutter

Sikt inn hvetemel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Ha røren over i en form kledd med bakepapir.

Stek på 170 grader i ca 20 minutter

Til sukkerlaken trenger du

50 gram vann (1/2 dl)

50 gram sukker

saften og skall av en sitron

Kok alle ingrediensene sammen til sukkeret har løst seg opp

Montering

1 kurv jordbær

1 pakke jordbær

1 pakke bringebær

3 dl kremfløte

Pisk fløten til krem. Del sukkerbrødet i tre lag, dynk med sukkerlaken, og på krem og bær

Siden dette er en naken kake skal det ikke være krem rundt. Pynt med krem og bær på toppen

Banana bread

Pavlova

Sommerkake med jordbær
Hei!

Sommerferien har begynt, og hva passer vel bedre enn en sommerlig vaniljekake med creamcheese frosting toppet med jordbær? Nå er de norske jordbærene på topp, jeg kjøper alltid norske jordbær på Aaby gård i Asker, de har etter min mening de klart beste jordbærene. De er store og søte, og passer derfor perfekt til kaker som denne. Jordbærene gir denne kaken et sommerlig preg, samtidig som kaken blir utrolig frisk. Jeg har ikke pyntet kaken med så mye jordbær, men hadde heller i en liten skål ved siden av :)

Til vaniljekaken trenger du:

115 gram smør

200 gram sukker

3 egg

250 gram rømme

200 gram mel

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

1 ts vaniljeekstrakt

1 vaniljestang

*

Start med å piske smør, vaniljestang og sukker hvitt og luftig. Dette tar ca 5 minutterTilsett så ett og ett egg. Det er viktig at du pisker i ca 1 minutt mellom hvert egg, da skiller ikke røren seg.

Tilsett rømmen, og pisk på lav hastighet til den er godt blandet inn

Sikt inn det tørre, og miks på lav hastighet i ca. 2 minutter

Fordel i en 22 cm springform. Hvis du ønsker to lag kan du heller ha røren i en 20 cm springformStek på 180 grader midt i ovnen i ca. en time

Creamcheese frosting

200 gram kremost

150 gram melis

200 gram smør

1 ts vaniljeekstrakt

2 ss melk

Pisk smør, melis, vaniljeekstrakt og melk i ca. 5 minutter til det blir helt hvitt

Tilsett kremost, og pisk kun til alt er godt blandet. Her kan frostingen skille seg, så vær forsiktig :-)Dekk hele kaken med frosting. Jeg lager noen swirls og setter et jordbær oppå. Server med en stor skål med jordbær fra Aaby gård :)
YOU MIGHT ALSO LIKE

Oppskrift på kviklunsjkake med bringebær finer du HER


Oppskrift på Fransk sjokoladekake finner du HER

Vaniljekake med sjokoladefrostingHei

Dette tror jeg er min nye favorittkake, smaken av en saftig vaniljekake med den fløyelsmyke sjokoladefrosting er rett og slett fantastisk. Vaniljekaken er utrolig saftig siden den er laget med både smør og olje, i tillegg er det rømme i, som gjør at kaken blir saftig og god. En ting som er viktig når man lager denne kaken er at man bruker ekte vanilje, altså vaniljestang. Det gir en mye rikere og bedre smak av vanilje enn essenser og bare vaniljesukker.Du trenger:

150 gram smør

225 gram sukker

Frøene fra en vaniljestang

50 gram nøytral olje

3 romtempererte egg

150 gram mel

100 gram rømme

1 ts bakepulver

0,5 ts natron

150 gram melkStart med å piske smør, sukker, olje og frøene fra en vaniljestang på høy hastighet i 7 minutter.

Pisk inn ett og ett egg, det er veldig viktig at du pisker i ca 1 minutt mellom hvert egg, ellers vil røren skille seg.

Sikt inn melet, og ha i resten av ingrediensenePisk i ca. 2 minutter. Rører kan skille seg, men da må du ha i mer mel slik at røren stabiliserer seg. For at røren ikke skal skille seg må du for all del ikke bruke melk rett fra kjøleskapet. Den bør ha stått ute litt slik at temperaturen ikke er alt for lav. 

Fordel røren i to 20 cm former, og stek på 200 grader i 30 minutter midt i ovnen

Så til frostingen, til den trenger du

300 gram smør

200 gram melis

50 gram kakao

2 ss fløte

150 gram sjokolade

300 gram kremost

Start med å piske smør og melis hvitt, dette tar ca 5 minutter


Tilsett kakaopulver og pisk i to minutter

Tilsett smeltet sjokolade og fløte og pisk i 2 minutter til

Tilsett 300 gram kremost, og pisk i maks 30 sekunder. Vær ops på at frostingen kan skille seg hvis du pisker for mye, derfor bør du bare piske til kremosten er godt blandet. Det er også viktig at kremosten er romtemperertMontering

Start med å ha den første kakebunnen på et fat, og ha litt frosting på

Ha på neste kakebunnDekk hele kaken med frosting,men spar litt så du kan lage roser :-)

Lag så roser med en 1M tip

Her er en video som viser hvordan du kan lage roser

YOU MIGHT ALSO LIKE


Oppskrift på oreobrownie finner du HER


Oppskrift på kardemommesurrer finner du HER

Marsinpankake med jordbær

 


'

Hei

For ikke så lenge siden lagde jeg denne marsipankaken, som er fylt med jordbærmousse, jordbærsyltetøy og friske jordbær. Når jeg lager marsipankake syntes jeg det er veldig viktig å ha friske bær inni, det gjør kaken frisk og kaken virker saftigere også. 

Denne kaken er fin til å ha til 17.mai, men jeg kommer til å legge ut noen ordentlige, 17.mai pyntede kaker, som passer perfekt til kakebordet ditt :-)

 Start med å lage sukkerbunn, til det trenger du:

4 romtemperert egg

2 dl sukker

1 dl potetmel

1 dl mel

2 ts bakepulver

1 ts cream of tartar (kan utelates)

 

Cream of tartar er et pulver som gjør at sukkerbrødet ditt blir luftigere, og at det ikke synker sammen på midten. Dette får du kjøpt hos bakeshop, link HER

Start med å piske eggedosis av egg og sukker. Start å piske bare egg, og tilsett sukkeret i løpet av ett minutt. Når du pisker eggedosis er det veldig viktig at du startet på veldig lav hastighet, og heller øker etterhvert. Så start å pisk 5 minutter på lav hastighet, så 5 min på middels hastighet, og til slutt 7 minutter på høy hastighet. Dette er viktig, for hvis du starter på full hastighet vil luftboblene bli ustabile og for store, så når du da steker kaken vil den falle sammen på midten. Og hvis du bruker romtempererte egg får du også et bedre resultat.

 

Sikt så inn det tørre, og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Ha røren over i en 20 cm springform, og stek på 170 grader i ca. 40 minuteter. Du må IKKE åpne ovnen mens sukkerbrødet steker, da faller det sammen på midten.

 

Start så med jordbærmoussen. Til den trenger du

170 gram jordbær

20 gram sukker

1,5 plate gelantin

2 dl fløte

 Start med å legge gelantinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter 

Mos så jordbær til pure. Det skal bli helt rennende, og fritt for eventuelle små klumper. Tilsett så sukkeret og kok dette opp i en kjele. Sett det så til avkjøling, det er viktig at temperaturen er lav slik at kremen ikke skiller seg

 

Pisk fløten til krem, men det er veldig viktig at du ikke pisker for mye, den skal være litt løs. Pisker du for mye vil moussen virke skilt.

 Vend så inn jordbærpureen, og sett moussen i kjøleskap Til monteringen trenger du

4 dl kremfløte

2 bananer

Appelsinjuice

jordbærsyltetøy

Friske jordbær

1 kg marsipan

Eventuelt sølvkuler til pynt

Start med å dele sukkerbrødet i tre

Sølvperler får du kjøpt hos bakeshop, link HER

Legg så første bunnen på et kakefat, og dynk med appelsinjuice. Smør på et tynt lag med syltetøy, og legg på jordbærmousse og banan. 

 

Legg så på den neste bunnen, dynk med appelsinjuice og ha et tynt lag med syltetøy over. Pisk 1 dl fløte til krem, og ha dette over. Kutt opp jordbær i skiver og legg dette over. Ha over siste bunnen. Pisk 3 dl fløte til krem, og ha kremen over hele kaken. Skjevl ut marsipan, og ha dette over kaken.  Jeg pyntet med noen hjemmelagde marsipanroser, og sølvperler

Marsipankake med jordbærmousse og vaniljekrem

Hei

Marsipankake er kjempegodt, og utrolig gøy å lage. Det som er morsomt med marsipankake, er at man kan blande så mange smaker. Denne kaken består av fire lag, et med vaniljekrem, krem og banan, ett med krem og jordbær og et med jordbærmousse. Jeg syntes det er klart best når marsipankaker inneholder mye bær, det gjør kaken så frisk og god, og gjør at kaken ikke blir så mektig som den kan bli hvis det bare er masse krem. 

Denne kaken er som sagt i fire lag, så jeg tok røren i to former, har du ikke to former kan du lage tre lag. Da bruker du bare oppskriften på sukkerbrød som du finner i DENNE oppskriften og tar røren i en 20 cm formTil sukkerbunnen trenger du

5 egg, helst romtempererte

90 gram potetmel

80 gram mel

170 gram sukker

2,5 ts bakepulver

1 ts cream og tartar

Cream of tartar gjør at sukkerbrødene dine blir ekstra store og luftige, og stabiliserer eggene slik at kaken ikke faller sammen på midten

Du får kjøpt dette hos bakeshop, link HER

Pisk egg og sukker til eggedosisStart å piske fem minutter på lav hastighet. Så pisker du i 5 minutter på middels hastighet, og til slutt pisker du 5-10 minutter på full hastighet. Når man lager er sukkerbrød er det kjempe viktig å piske en bra eggedosis. Grunnen til at man skal starte å piske på lav hastighet er for å ikke få for store luftbobler i røren, og for mye luft, da detter kaken lett sammen på midten når du steker den.

Sikt så inn de resterende ingredienseneFordel røren i to former på 20 cm, som er smurt med smør eller formfett med bakepapir i bunn.Stek bunnene på 170 grader i ca. 20-25 minutter midt i ovnen. Dersom du kun lager en bunn er steketiden lenger.

Til jordbærmoussen trenger du

170 gram jordbær

40 gram sukker

2 plater gelantin

2 dl fløte

2 ss sitronsaft

Start med å legge gelantinplatene i kaldt vann, la de ligge der i ca. 10 minutter

Lag så pure av jordbærene. Det vil si å mose dem, enten med stavmikser eller i en blender. 

Tilsett sitronsaften, og kok opp 1/3 av pureen sammen med sukkeret. Klem ut vannet av gelantinplatene. Når pureen koker tilsetter du gelantinen og rører til den er smeltet inn i pureen. La den avkjøle seg

Pisk så kremfløte. Husk at du ikke skal piske for mye, pisk den så den er litt stiv men fortsatt fyltende.Vend så  inn all jordbærpureen forsiktig. Sett den i kjøeskap til den stivner

Til vaniljekremen trenger du

en eggeplomme

1/2 vaniljestang

1/2 dl melk

1,5 dl melk

0,5 dl fløte

30 gram sukker

15 gram maizena

Start med å blande maizenna og 1/2 dl melk

Tilsett så en eggeplomme og rør godt

Skrap ut frøene fra vaniljestangen

Kok opp resten av melken, fløten, frøene fra vaniljestangen og sukkeretNår dette er kokt opp tar du ut vaniljestangen. Hell så blandingen over i eggebladningen og rør godt. Ha så alt over i en kjele og kok op til kremen tykner. Når det har tyknet lar du den koke i ett minutt til. Det er viktig at du rører hele tiden så den ikke blir brent

Til montering av kaken trenger du

6 dl fløte

en kurv jordbær

2 bananer

En kg marsipan

Eventuelt litt jordbærsyltetøy

appelsinjuiceStart med å dele hver kakebun i toHa så en av kakebunnene på et kakefat, og dykt bunnen med appelsinjuice. Du trenger ikke bruke appelsinjuice, mendet gir en frisk og god smak

Ha så all vaniljekremen over og litt pisket krem. Ha så bananer over

Legg på en ny kakebunn, dynk den med appelsinjuice, og ha krem over. Ha så på masse hakkede jordbær

Ha så enda en kakebunn over, dynk med appelsinjuice og ha jordbærsyltetøy over. Oppå syltetøyet har du jordbærmoussen. Ha så over den siste kakebunnen, dynk med appelsinjuice, og dekk hele kaken med kremSkjevl ut marsipanen, og ha det over kaken. Marsipanlokket skal ikke være for tjukt, men det er viktig at det ikke blir for tynt heller, da kommer det til å syntes gjennom lagene

Jeg pyntet med roser av marsipan, og små blomster. Til de små og flate blomstene bukte jeg ett utstikkersett, dette får du kjøpt hos bakeshop, link HER.

YOU MIGHT ALSO LIKE


Oppskrift på gulrotkake finner du HER


Oppskrift på eplekake finner du HER

Saftig blåbærkake

Tradisjonell bløtkakeHei

For ikke så lenge siden var det jo farsdag, og siden pappa er så glad i bløtkake, lagde jeg det til han. Denne bløtkaken er reltivt tradisjonell, med krem og masse bær. Sukkerbrødet er utrolig godt, og kjempe saftig, oppskriften er etter min oldemor. Dette sukkerbrødet er hvertfall kjempegodt og utrolig saftigOppskrift

4 egg

1 dl potetmel

1 dl hvetemel

2 dl sukker

2 ts bakepulver

1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Start med å piske i 5 minutter på lav hastighet, så 5 minutter på middels hastighet og så 10 minutter på høy hastighet. Dersom du skal ha et vellykket sukkerbrød er det viktig at du pisker en tjukk og god eggedosis, slik at bunnen ikke faller sammen på midten og så det blir saftig og godt. 

2. Sikt inn hvetemel,bakepulver og potetmel. Vend dette forsiktig inn FORSIKTIG i eggedosisen, slik at du ikke pisker ut all luften. 

Ha røren i en 24 cm springform eller to 20 cm former. Stek så på 170 grader i 40 minutter. Du må IKKE åpne døren mens sukkerbrødet steker, da vil kaken falle sammen på midten. Når sukkerbrødet har kommet ut av ovnen lar du det avkjøle seg, før du deler det i tre

Til monteringen trenger du

Appelsinjuice

4 bananer

1 pk. blåbær

1 kurv jordbær

6 dl kremfløte,  3 dl til å ha inni kaken, og 3 dl til å dekke kaken

Litt jordbærsyltetøy

Start med å sette en av bunnene på et kakefat, og dynk første bunnen, ikke dynk alle samtidig, da vil det være vanskelig å legge bunnene oppå hverandre. Det kan være lurt å dynke litt ekstra i kantene.

Smør først litt jordbærsyltetøy på bunnen

Ha så litt krem over

Ha så masse banenbiter over

Legg så på en bunn til. Dynk den og smør krem på

Ha så masse jordbær på (spar litt til pyntingen) og litt banan

Legg så den siste bunnen oppå. Dynk den, og dekk hele kaken med krem. Pynt så med bær

Jeg lagde en liten rose i midten med en 1 M tip, den får du kjøpt hos bakeshop, link HER

Her kan du også se hvordan jeg lager ''roser''

B3Et7VqdIiA

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

Oppskrift på gulrotkake finner du HER

Boller fylt med vaniljekrem finner du HER

 

Eplekake med vaniljekremHei

For noen uker siden lagde jeg denne eplekaken, jeg hadde fått med meg masse gode epler hjem etter at jeg besøkte en venn som bor på en eplegård, og hadde derfor lyst til å lage en kake av disse. Har lagt ut e oppskrift på eplekake før, så for å varriere valgte jeg en verson med vaniljekrem. Vaniljekremen går utrolig godt sammen med eplene, og kaken ble utrolig smakfull, god og saftigStart med å lage vaniljekremen

2 egg

En vaniljestang

20 gram maizenna

55 gram sukker

1 dl fløte

2 dl melk

0,5 dl melk

1. Rør sammen sukker, melk og fløte ( la 1/2 dl melk være igjen ). Skrap ut frøene av vaniljestangen, og kok opp melken med vaniljefrøene og selve vaniljestangen.

Så rører du sammen maizenna, 1/2 dl melk og egg


Så heller du halvparten av melken over i eggeblandingen i en tynn stråle. Rør, og kok opp alt. Når kremen koker og tykner er den ferdig. Sett den så til avkjøling

Så til selve kaken

230 gram sukker

3 dl mel

2 egg

1 dl fløte

110 smør

2 ts bakepulver

0,5 ts salt

5 epler

1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Start med å piske 5 minutter på lav hastighet, så 5 minutter på middels hastighet og så 5 minutter på høy hastighet.

2. Smelt smør, og bland den i fløten

Skrell epler, og skjær dem i biter

3. Sikt inn alt det tørre, og vend dette FORSIKTIG inn vekselsvis med fløten

Til slutt vender du forsiktig inn eplebitene. Ha vaniljekremen i en sprøytvepose, og sprøyt litt og litt vaniljekrem ned i røren over hele kaken slik at du får små lagre med vaniljekrem. Ha røren over i en springform på 20-24 cm og stek midt i ovnen på 165 grader i ca. 1 time og 10 minutter.

Dryss litt melis over, og server med eplemost fra Hyggen

YOU MIGHT ALSO LIKE

Oppskrift på sjokoladekake med bringebærmousse og melkesjokoladefrosting finner du HER

En annen oppskrift på eplekake finner du HER

 

GulrotkakeHei

Gulrotkake er en klassiker, som alltid er utrolig godt. Gulrot setter utrolig god smak på kaken. Det er godt når det er litt mye gulrot, dette setter som sagt god smak, men bidrar også til at kaken blir veldig saftig og god. 


 

Det er mange gulrotkakeoppskrifter som inneholder valnøtter, det er det ikke i denne. Jeg har prøvd forskjellige oppskrifter, både med og uten, men har konkludert med at valnøttene fører til at kaken ikke blir like saftig. 

Ingredienser

4 egg

5 dl gulrøtter

2 ts vaniljesukker

300 gram sukker

3 dl hvetemel

2,5 ts natron

1 dl rapsolje

0,5 ts salt


1. Pisk egg og sukker til eggedosis.

 Start med å piske 5 minutter på lav hastighet, så 5 minutter på middels hastighet og så 7-10 minutter på høyeste hastighet. Eggedosis skal piskes lenge. Hvis du starter å piske eggedosis på høy hastighet med en gang, vil det komme alt for mye luft i deigen, og kaken vil synke sammen i ovnen.2. Rasp gulrøtter og bland gulrøttene med olje. 3. Sikt inn hvetemel, vaniljesukker, salt og natron, og vend dette forsiktig inn. Det er viktig at du røren forsiktig, ellers vil all luften fra eggedosisen gå ut, og kaken vil synke sammen på midten, den vil bli litt tørr og veldig kompakt

4. Bland inn de raspede gulrøttene og oljen. Vend dette også forsiktig inn.

5. Stek kaken på 190 grader, i ca. 40-50 minutter, midt i ovnen.

 

Crem cheese frosting

200 gram melis

250 gram kremost naturell (philadelfia)

300 gram mykt smør

1 ss sitronsaft

1 ts vaniljesukker

1. Bland smør, melis, sitronsaft og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin på høy hastighet i ca. 7 minutter. Blandningen skal bli hvit og luftig. 

2. Bland så inn kremosten, og miks i ca. 30 sekunder til.  Ikke overpisk dette, da vil frostingen starte å skille seg, og frosting vil bli veldig løs.

3. Sett til kjøling i ca. 5 minutter

 

Montering & pynt

1 kurv med jordbær

Start med å dele kakebunnen i to. Du trenger ikke gjøre dette, men da må du halvere oppskriften på kremen.

Smør så et godt lag med krem på.

Legg den andre bunnen oppå, og ta krem rundt hele kaken. Hvis du vil kan du ha litt jorbær biter mellom lagene, men dette er ikke nødvendig.Pynt med jordbær


You might also like


     

  Sjokolade-oreokake finner du oppskrift på HER  

  

 

                                                                                                                        Mango, jordbær og bringebær smoothie finner du oppskrift på HER                              

 

.

Stikkord:

Verdens beste eplekake

Hei

Nå begynner det å bli høst, og det har begynt å komme epler på trærne. Vi fikk masse epler av naboen, så jeg lagde en eplekake ut av det. Denne kaken er utrolig saftig, og holder seg veldig bra i noen få dager.

Ingredienser:

3 egg

315 gram mel

2,5 ts kanel

200 gram smør

200 gram sukker

6-7 epler

2 ts vaniljeekstrakt

2,5 ts bakepulver

230 gram creme fraiche1. Pisk smør og sukker hvitt og luftig, dette kan ta ca. 5 minutter

2. Tilsett ett og ett egg av gangen, og miks på høy hastighet i ca. 2 minutter mellom hver eneste egg.

3. Tilsett mel, bakepulver, kanel og vaniljeekstrakt, og bland dette godt. Miks dette sammen i ca. 1 minutt

4. Tilsett creme fraiche og miks i ytterlige 3 minutter

5. Kutt fire av eplene i middels store biter, og vend disse forsiktig inn i røren
6. Ha røren i en 24-26 diameter springform.

7. Skjær resten av eplene i båter og legg de over røren

8. Smelt 1 ss med smør, og pensle eplene med det. Strø over kanel og sukker.

9. Stek kaken på 180 grader i ca. 1 time og 5 minutter. Denne kaken er perfekt å servere sammen med hjemmelaget is, som du finner oppskrift på HER

 

You might also like 

 


                                              
Oppskrift på gulrotcupcakes finner du HER                                       Oppskrif på prinsessekake finner du HER

 

Prinsessekake

Hei!

Prinsesskake er en klassiker når det kommer til gjær bakst.. Prinsessekake lages av en bolledeig, som man lager små leiver av og fyller med vaniljekrem og rosiner toppet med melis på toppen. Denne kaken er utrolig saftig og god, og gjør seg godt til en kopp kaffe.

Bolledeig

800 gram hvetemel

1 egg

5 dl. melk

130 gram suker

120 gram usaltet smør

2 pk. gjær

12 gram salt


1. Bland sammen alt det tørre i en bolle

2. Smelt smør, tilsett så melk og varm det til 34 grader dersom du elter i en kjøkkenmaskin

 

3. Bland melkeblandinen og melblandingen og elt i en kjøkkenmaskin på høy hastighet i 8-10 minutter

4. La den heve i 1 time og 20 minutter på et lunt og varmt sted med et kjøkkenhåndkle eller plastfolie over

Mens deigen hever, lager du vaniljekremen.

Vaniljekrem

5 dl melk

100 gram sukker

45 gram maizenna

100 gram egg

1 vaniljestang

1. Bland sukker, egg og maizenna i en bolle og rør godt

2. Kok opp melk og vaniljestang til 50 grader, når den har nådd 50 grader tilsetter du 1/3 av eggeblandingen

3. Når det koker, blander du inn resten av eggeblandingen, la det koke under omrøring i ca. 3 minutter, pass på at den ikke brenner seg.

4. La de avkjøle seg, i kjøleskapet.

Når bolledeigen er ferdighevet, skjevler du den ut til en flate, i  størrelsen på 40x60 cm. Så smører du vaniljekremen utover og har på rosiner. Rull den sammen og skjær emner av den, slik du gjør når du lager kanelboller. Legg emnene i en 28 cm. springform og la den etterheve i 1 time

Stek den så på 190 grader i 45 minutter, legg gjerne aluminiumsfolie over etter 25minutter så den ikke blir brent. Pensl den med egg.
Stikkord:
Les mer i arkivet » August 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
hits