Kokostrøfler

Hei! 

Disse trøflene med kokos og havregryn er farlig gode, og veldig enkle å lage! Nå er det jo ikke lenge til julaften, så hvis du har litt dårlig tid, og vil lage noe godt til gjester osv. er disse perfekte!.

Hvert år pleier familien å ha en dag hvor vi lager konfekt, disse trøflene har vi laget hvert år så lenge jeg kan huske. Så disse er virkelig gode!Du trenger

150 gram romtemperert smør

240 gram sukker

2 ts vaniljesukker

280 gram lettkokte havregryn

8 ss sterk kaffe

4 ss kakaopulver

Rør sammen smør og sukker. Ha i kakao, havregryn og vaniljesukker. Ha i kaffe.

Rull små kuler med hendene dine og rull de i kokos.
Sjokolade og bringebærkonfektHei!

Siden det snart er jul, kommer det en deilig oppskrift på sjokoladekonfekt med bringebær. Selv er jeg ikke så glad i marsipan, så når det gjelder konfekt til julen, går det for det meste i sjokolade. Det jeg liker spesielt med disse konfektene er den perfekte balansen mellom søt sjokolade, og syrlige bringebær. I tillegg trenger du få ingredienser, faktisk bare to, og igjen, de smaker kjempegodt!

Jeg bruker en konfektmatte, denne kan du kjøpe hos bakeshop. Når jeg lager sjokoladeskallene, temperere jeg sjokolade, får at konfekten skal bli hard nok, og at den skal ha en fin glans. Man tempererer mørk sjokolade slik: Smelt halvparten av sjokoladen i vannbad. Tilsett siste halvpart, og rør forsiktig i den smeltede sjokoladen til temperaturen er på 27-28 grader, rør hele tiden. Varm så opp sjokoladen til 31-32 grader, før du heller den over i konfektformene. Det er lettest å temperere mørk sjokolade, med høyest mulig kakaoinnhold, så bruk helst  sjokolade med 70% kakaoinnhold. 

Til bringebærganachen derimot, bruker jeg en sjokolade med 55% kakaoinnhold. Den er akkuratt søt nok til å gjøre at kremen ikke blir for sur, og ikke for søt. 

Konfektmatter for du kjøpt hos bakeshop. Bakeshop har et stort utvalg av disse, og de funker kjempebra! Link HERTil sjokoladeskallene trenger du:

300 gram 70% sjokolade

KonfektmatteSett konfektmatten på en rist over en stor bolle. Hell den tempererte sjokoladen i konfektmatten. Snu så konfektmatten rundt, slik at det meste av sjokoladen renner ut, men at det ligger igjen en skall av sjokolade i formen. Sett formen i kjøleskapet til sjokoladeskallene har stivnet. Til fyllet trenger du:

200 gram sjokolade 55%

350 gram frosne bringebær

Tin bringebærene, og kjør det i en blender. Ha puréen over en sil, så du får ut frøene. Kok puréen i 10-15 min, og hell over sjokoladen så den smelter.Sett i kjøleskapet til den stivner, og har fin konsistent til å fylle konfektene. Det er veldig viktig at kremen er kald før du har den over i sjokoladekskallene

Ha fyllet i sjokoladeskallene, men ikke helt fullt. Smelt sjokolade, og hell over konfektmatten så sjokolade lager et ''lokk''. Følg samme prosedyre som når du lagde sjokoladeskallene, men du trenger ikke temperere sjokoladen nå :)

Sett i kjøleskapet til det har stivnet, før du tar ut konfektene. Vær forsiktig så de ikke blir ødelagtJulekonfekt med lakrisHei! 

Her kommer det første juleinnlegget, nemlig sjokoladekuler med lakris. Dette er en utrolig god julekonfekt, som smelter i munnen, og siden de er rullet i kakaopulver, blandet med litt lakrispulver gir det en deilig smak av mørk sjokolade. I denne oppskriften bruker jeg sjokolade med 55% kakaoinnhold. Denne oppskriften er utrolig enkel å lage, og tar heller ikke så lang tid. Disse e også perfekte å gi i julegave!

For å få en god smak av lakris, har jeg brukt raw liquorice pulver, og sweet liquorice sirup. Dette gir en kraftig smak av lakris, som er utrolig godt. Hvis man ikke er så glad i lakris kan man bare droppe å ha i lakrissirup og pulver, da blir det helt vanilje sjokoladekulver.Du trenger

250 gram (2,5dl) kremfløte

250 gram sjokolade

1 ts sukker

1,5 ts raw liquorice pulver

1 ss sweet liquorice sirup.

Start med å koke opp fløte og sukker med lakrispulver og lakrissirup, når det koker har du over hakket sjokolade. La det stå i ca. 8 min, før du kjører blandingen med stavmikser så den blir helt jevn og glatt. Sett i kjøleskapet til den stivner. Rull så små kuler med hendene før du ruller de i kakaopulver.
Hjemmelaget smil-konfekt

Hei

Julen nærmer seg med stormskritt, og julebakst følger med. Konfekt er noe som er typisk julebakst, og denne konfekten er en sjokolade-karamell konfekt. Det er en slags hjemmelaget verson av den kjente smil sjokoladen. Kanskje ikke helt typisk julebakst, men veldig godt. 

Kombinasjonen sjokolade og karamell er uslålig, og er alltid en fulltreffer. Men dersom du ikke liker denne kombinasjonen kan du heller fylle konfektene med noe annet du liker. Jeg håper du prøver å lage disse, for de er utrolig gode, og passer kjempe bra til julebesøk eller til kaffen. Det er ogå veldig gøy å lage disse konfektene.

Denne konfekten kan du fint gi bort i julegave :-)Til å lage disse konfektene trenger du en konfekt matte, denne får du kjøpt hos bakeshop. Denne matten er utrolig bra, og du finner den også i andre formen og versoner. Det som er så gøy er at du får akkuratt den formen på konfekten din som det er på konfektmatten. Og dersom du ikke ønsker å ha roser som form, kan du kjøpe i en annen form med et annet uttrykk. Både den konfektmatten jeg har og andre konfektmatter kan du kjøpe hos bakeshop. De har også veldig mye annet bakeutsyr, med god kvalitet og bra pris. Sidendenne matten er laget i silikon, er det lett å få konfekten av matten.Jeg amefaler på det sterkeste disse mattene, og de er utrolig stilige, og med denne matten kommer du til å imponere alle :)

Konfektmatten kan du kjøpe HER

Til konfekten trenger du

300 gram sjokolade, jeg brukte 200 gram mørk og 100 gram lys kokesjokolade

15 gram nøytral olje

 

Til karamellen trenger du

65 gram vann

85 gram fløte

225 gram sukker

70 gram smør

Start med å koke sukker og vann på middels varme til sukkeret har løst seg opp

Husk å rør hele tiden, da vil sukkeret løse seg opp fortere

Når sukkeret er løst opp i vannet skrur du stekepannen på full varme til karamellen har skiftet farge og er blank, fin og karamell farget


 

Sett så kjelen bort fra konfyren og hell fløten oppi.Her er det viktig å røre hele tiden, men vær forsiktig, det kan bruse opp og sprute litt

La deretter smøret smelte i karamellen, og rør godt før du avkjøler blandingen i kjøleskapet

Smelt så sjokolade over vannbad. Her er det viktig at du smelter sjokoladen i en bolle som er større enn kjelen. Det skal heller ikke være mye vann i kjelen, bare litt som står å koker, men ikke ha for høy temp på platen jeg smelter alltid sjokolade på 2/10. Det er også viktig at vannet ikke er i kontakt med bollen. Grunnen til at man skal ha en bolle som er større enn kjelen er fordi det ikke skal komme damp i sjokoladen, da blir den ødelagt.

Når sjokoladen er smeltet har du i 15 gram olje, dette gjør man så sjokoladen skal bli tynnere og lettere å bruke. En tommelfingerregel er at man skal ha 5 gram olje pr. 100 gram sjokolade

Sett konfektformer over en rist med bakepapir under. Hell så litt sjokolade over

Fordel sjokoladen utover med en pallet

Snu så silikonformen, og la sjokoladen renne ut

Ikke la den stå for lenge opp ned, bare slik at noe av sjokoladen renner ut. Sett så silikonformen i fryseren i ca. 5-10 minutter. Nå har du lager ''skallet'' på konfekten. Du må ta tilbake sjokoladen som er på bakepapiret :)

Ta så ut konfektformen av fryseren og fordel karamell i hvert ''hull''. Det er viktig at karamellen ikke er varm, da vil sjokoladen smelteIkke fyll hullene helt opp

Når du har fylt karamell i alle, heller du romtemperert sjokolade over karamellen

Fordel sjokoladen utover med en pallet

Nå er det viktig at de får stå i fryseren i ca. 30 minutter. Dersom ikke alt har stivnet ordentlig, vil skallet på konfekten bare knekke.

Etter 30 minutter tar du de ut av fryseren, og tar ut en og en konfekt av gangen forsiktig. Det kan være lurt og dra litt i matten slik at skallet løsner litt før du tar de ordentlig ut

Fordel konfektene i esker, eller server på fat :)
Oppskrift på fransk sjokoladekake finner du HER

Oppskrift på hjemelagde knekkebrød finner du HER

Les mer i arkivet » Januar 2015 » Desember 2014 » November 2014
hits