Marsipankake med jordbærmousse og vaniljekrem

Hei

Marsipankake er kjempegodt, og utrolig gøy å lage. Det som er morsomt med marsipankake, er at man kan blande så mange smaker. Denne kaken består av fire lag, et med vaniljekrem, krem og banan, ett med krem og jordbær og et med jordbærmousse. Jeg syntes det er klart best når marsipankaker inneholder mye bær, det gjør kaken så frisk og god, og gjør at kaken ikke blir så mektig som den kan bli hvis det bare er masse krem. 

Denne kaken er som sagt i fire lag, så jeg tok røren i to former, har du ikke to former kan du lage tre lag. Da bruker du bare oppskriften på sukkerbrød som du finner i DENNE oppskriften og tar røren i en 20 cm form



Til sukkerbunnen trenger du

5 egg, helst romtempererte

90 gram potetmel

80 gram mel

170 gram sukker

2,5 ts bakepulver

1 ts cream og tartar

Cream of tartar gjør at sukkerbrødene dine blir ekstra store og luftige, og stabiliserer eggene slik at kaken ikke faller sammen på midten

Du får kjøpt dette hos bakeshop, link HER

Pisk egg og sukker til eggedosis



Start å piske fem minutter på lav hastighet. Så pisker du i 5 minutter på middels hastighet, og til slutt pisker du 5-10 minutter på full hastighet. Når man lager er sukkerbrød er det kjempe viktig å piske en bra eggedosis. Grunnen til at man skal starte å piske på lav hastighet er for å ikke få for store luftbobler i røren, og for mye luft, da detter kaken lett sammen på midten når du steker den.

Sikt så inn de resterende ingrediensene



Fordel røren i to former på 20 cm, som er smurt med smør eller formfett med bakepapir i bunn.



Stek bunnene på 170 grader i ca. 20-25 minutter midt i ovnen. Dersom du kun lager en bunn er steketiden lenger.

Til jordbærmoussen trenger du

170 gram jordbær

40 gram sukker

2 plater gelantin

2 dl fløte

2 ss sitronsaft

Start med å legge gelantinplatene i kaldt vann, la de ligge der i ca. 10 minutter

Lag så pure av jordbærene. Det vil si å mose dem, enten med stavmikser eller i en blender. 

Tilsett sitronsaften, og kok opp 1/3 av pureen sammen med sukkeret. Klem ut vannet av gelantinplatene. Når pureen koker tilsetter du gelantinen og rører til den er smeltet inn i pureen. La den avkjøle seg

Pisk så kremfløte. Husk at du ikke skal piske for mye, pisk den så den er litt stiv men fortsatt fyltende.



Vend så  inn all jordbærpureen forsiktig. Sett den i kjøeskap til den stivner

Til vaniljekremen trenger du

en eggeplomme

1/2 vaniljestang

1/2 dl melk

1,5 dl melk

0,5 dl fløte

30 gram sukker

15 gram maizena

Start med å blande maizenna og 1/2 dl melk

Tilsett så en eggeplomme og rør godt

Skrap ut frøene fra vaniljestangen

Kok opp resten av melken, fløten, frøene fra vaniljestangen og sukkeret



Når dette er kokt opp tar du ut vaniljestangen. Hell så blandingen over i eggebladningen og rør godt. Ha så alt over i en kjele og kok op til kremen tykner. Når det har tyknet lar du den koke i ett minutt til. Det er viktig at du rører hele tiden så den ikke blir brent

Til montering av kaken trenger du

6 dl fløte

en kurv jordbær

2 bananer

En kg marsipan

Eventuelt litt jordbærsyltetøy

appelsinjuice



Start med å dele hver kakebun i to



Ha så en av kakebunnene på et kakefat, og dykt bunnen med appelsinjuice. Du trenger ikke bruke appelsinjuice, mendet gir en frisk og god smak

Ha så all vaniljekremen over og litt pisket krem. Ha så bananer over

Legg på en ny kakebunn, dynk den med appelsinjuice, og ha krem over. Ha så på masse hakkede jordbær

Ha så enda en kakebunn over, dynk med appelsinjuice og ha jordbærsyltetøy over. Oppå syltetøyet har du jordbærmoussen. Ha så over den siste kakebunnen, dynk med appelsinjuice, og dekk hele kaken med krem



Skjevl ut marsipanen, og ha det over kaken. Marsipanlokket skal ikke være for tjukt, men det er viktig at det ikke blir for tynt heller, da kommer det til å syntes gjennom lagene

Jeg pyntet med roser av marsipan, og små blomster. Til de små og flate blomstene bukte jeg ett utstikkersett, dette får du kjøpt hos bakeshop, link HER.

YOU MIGHT ALSO LIKE


Oppskrift på gulrotkake finner du HER


Oppskrift på eplekake finner du HER

Vinner av give-away'en



Hei!

Så gøy at så mange har meldt seg på give away'en. 

Vinneren ble nummer kommentar nummer 11, som er Helene Behrens. Fint om du kunne sende meg adressen din på mail til meg, så skal jeg sende gaven med en gang, gratulerer :)

 

 

Bringebærsmoothie

Hei

Smoothie er alltid godt of forfriskende. Jeg syntes det er veldig godt med bringebær i smootie, da blir den så frisk og litt syrlig.



Du trenger

2 dl appelsinjuice

1 lite beger med yogurt

200 gram bringebær

 

Ha alt i en blender 

Kjør på full hastighet til alt er godt blandet. Dette tar rundt 3-5 minutter

Så må du sile smoothien for å få bort frøene. Du trenger ikke gjøre dette.

Pynt med noen bringebær og server

YOU MIGHT ALSO LIKE


Oppskrift på julebrød finner du HER


Oppskrift på blåbærkake finner du HER

 

Lemoncurd

Kardemommesnurrer

Hei

Siden jeg er så utrolig glad i kardemomme, lagde jeg disse kardemommesnurrene. De er utrolig saftige, og smaker utrolig mye kardemomme. Det er nesten det samme som kanelsnurrer, bare med kardemomme i stedet for kanel. 

Det er kjempe gøy å se at så mange har meldt seg på give away'en. Vinneren vil bli trukket  og publisert 1 februar :-)

Du trenger

450-500 gram hvetemel

100 gram smør

100 gram sukker

En pakke fersk gjær 

Ett egg

2,5 dl melk

1 ts salt

3 ts kardemomme

Bland alt det tørre i en bolle, og varm opp melken til ca 30 grader.

Løs så opp gjæren i den varme melken

Hell så melken over med det tørre, og tilsett ett egg

Start å elte dette i 10 minutter på lav/middels hastighet

Tilsett så smøret i små terninger. Du skal ikke smelte smøret,bare tilsette det i terninger så det smelter naturlig inn i deigen

Elt så i ca. 7 minutter på middels/høy hastighet. Det beste er å øke hastigheten etterhvert,starte på lav, og elte på høyeste hastighet de siste to minuttene

Deigen skal nå være blank, og litt seig, men den skal alikevel slippe kantene i bollen.

La deigen så heve i ca.  1 time

Ha deigen ut på kjøkkenbenken. Dra, brett og kna deigen. Det er viktig å dra og brette deigen mye

Skjevle ut deigen til et rektangel, og smør smør utover

Dryss så sukker og kardemomme over.

Rull så deigen til en leiv, og skjær opp passe stykker

La de så etterheve i ca. 45 minutter til 1 time

Stek så bollene. Med en gang du setter dem inn kan temperaturen være 250-260 grader, men med en gang de er satt inn kan du skru ned til 200 grader. Stek bollene midt i ovnen, med et brett over slik at det ikke blir så brent.  Grunnen til at man kan ha så høy temperatur med en gang du setter inn bollene, er fordi da får de et løft og hever ekstra mye. De blir også mer fluffy.

Stek i ca. 10-15 minutter. 

La de avkjøle seg litt før de spiser de.


YOU MIGHT ALSO LIKE


Oppskrift på halloween cupcakes finner du HER


Oppskrift på knekkebrød finner du HER

 

Give-away

Hei

I sammarbeid med sponsoren min bakeshop ( link HER ) skal jeg nå ha en give away. Alt på denne give-away'en er fra bakeshop. Du kan vinne masse strøssel og cupcake former.Tror det tilsammen er rundt 250-300 cupcake former :-)

Alt du trenger å gjøre for å være med i trekningen er å skrive navnet ditt under dette innlegget, og like facebook-siden min, Link til facebook-siden min finner du HER. Vinneren trekkes om om ca. 1-2 uker :-)

Her er bilder av det du kan vinne

To forskjellige typer strøssel, en med hjerter og en med rundinger

En ny type rødt strøssel



Masse cupcake-former






Saftig blåbærkake

Klippekrans

Hei

Klippekrans er en av mine favoritter innen gjærbakst, og jeg syntes det er kjempe gøy å lage det, siden det får et litt spesielt utseende og fordi det er kjempe godt! Denne klippekransen er utrolig saftig, og med en god kanelsmak. Er du glad i kanelboller, kommer du til å elske denne! Klippekrans er egentlig bare en litt annen variant av kanelboller, men jeg syntes ofte klippekrans blir litt saftigere...

NB! LIK FACEBOOK-SIDEN MIN HER!

Til gjærdeigen trenger du:

400-450 gram hvetemel

100 gram smør

100 gram sukker

2,5 dl melk

1 ts kardemomme

1 pakke fersk gjær

1 ts salt

1 egg

Start med å blande alt det tørre i en bakeboller, og varm opp melken til ca. 32-34 grader

Smuldre opp gjæren og hell melken over slik at du får rørt ut gjæren i melken



Ha i melken i bakebollen

 

Start å elte deigen på medium hastighet i 7-10 minutter

 

Når det har gått 10 min, skrur du opp hastigheten til maks, og tilsetter romtemperert smør. Du skal ikke smelte smøret, bare tilsette det i små biter, slik at det bare blandes og smelter naturlig inn i deigen. Dette gjør bollene saftigere

Nå vil deigen bli mye blankere, elt så i 5 minutter til på full hastighet

La deigen heve i ca. 1 time

Når deigen er ferdig hevet, elter du den litt for hånd. Dra og strekk en del i deigen, før du skjevler den ut til et rektangel. Så smører du smør utover rektangelet, og drysser kanel og sukker på

Rull den så sammen til en leiv



Så kobler du sammen endene slik at du får en sammenhengende runding

Så klipper du inn i kransen, ca. 2-3 cm inn i kransen, med ca. 1-2 cm mellomrom

Så legger du alle klippene bakover til annenhver side

La den etterheve i ca. 45 minutter

Når du skal steke kransen, så kan du ha ovnen på 250 grader i det du setter den inn, med en gang du har gjort det, senker du temperaturen til 200 grader. Dette gjør at deigen får et løft, og hever mer.La kransen steke i ca. 15-20 minutter. Det kan være lurt å legge aluminiumsfolie over kransen etter ca. 13 minutter. da blir den ikke så brent

La den avkjøle seg

YOU MIGHT ALSO LIKE


Oppskrift på boller fylt med vaniljekrem finner du HER


Oppskrift på rosinboller finner du HER

Les mer i arkivet » August 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
hits