Brioche

Hei

Brioche er franske luksus boller, og skiller seg fra vanilge boller ved at det er mer smør og egg i. Det er også vann i stedet for melk og de inneholder melkepulver. Melkepulver gjør at baksten blir saftigere. Det som er spesielt med Brioche er at de skal heve i kjøleskapet over natten, dette gjør at smaken blir enda bedre. Brioche blir også ofte luftigere en vanlige boller

Brioche smaker som en blanding av wienerbrød og vanlige boller. Noen bruker også brioche deig og lager loff, dette er fult mulig. 

Du trenger

1 pakke fersk gjær

400 gram hvetemel

0,5 ts salt

4 egg

200 gram smør (romtemperert)

45 gram melkepulver

70 gram lunket vann

60 gram sukker

Smuldre opp gjæren i en bolle, og rør det ut i vannet

Ha så alle de resterende ingrediensene i en kjøkkenmaskin og elt på lav/middels hastighet i 20 minutter. I starten vil deigen være veldig løs, men etterhvert vil den slippe kantene i bollen og bli mer fast. Det er ikke sikkert det tar akkuratt 20 minutter, det kan ta lenger tid. Deigen er ferdigeltet når det ikke sitter fast i kanten av bollen

Det er veldig viktig at du ikke smelter smøret, men at du bare har det i terninger og lar det smelte naturlig inn i deigen

Elt med en eltekrok.

Når deigen er ferdig eltet skal den være blank og smidig





Smør en bolle med smør, ha deigen oppi og la den heve i romtemperatur i en time

Etter en time sprayer du deigen med formfett, og setter den i kjøleskapet til dagen etter. Dagen etter tar du ut deigen av kjøleskapet og lar den bli romtemperert før du begynner å rulle den ut. Dette tar ca. 1 time

Rull så ut boller på ca. 100 gram. Denne oppskriften gir ca. 10 ganske store boller

La bollene heve til dobbel størrelse











Pensl så bollene med egg før du steker dem midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 til 20 minutter







La bollene avkjøles på en rist


Disse er utrolig gode med litt jordbærsyltetøy eller brunost

Oppskrift på gulrotkake finner du HER

Oppskrift på oreo brownie finner du HER

 

 

Sitron makroner



Hei

Sitronmakroner er min favorittsmak når det gjelder makroner. Det er fordi makroner er veldig søte er det utrolig godt med en syrlig lemoncurd i. Lemoncuden gjør at smaken blir mer balansert, og ikke for søt. Mange syntes kanskje at det er vanskelig å lage makroner, selv har jeg prøvd flere oppskrifter, med hell og uhell, men denne oppskriften fikk jeg til første gang jeg lagde den. 

Når man lager makroner er det utrolig viktig å være nøye med målene, alt skal være på grammet! 

Til mandelmelet er det viktig at du ikke bruker det du får kjøpt på helsekosten, dette er fettredusert og gjør at røren blir mye tykkere. Da vil ikke makronrøren renne fint utover. Jeg lager mandelmel selv, jeg lar mandlene koke i vann i 5 minutter så skallet løsner. Så tar jeg av skallet og lar de tørke ordentlig. Ha så mandlene over i en foodprosessor og kjør til de har blitt veldig fine i konsistens. Sikt så mandlene i en sikt, og det som ikke kommer gjennom, kaster du. Oppbevar det tørt, og i en boks.

Når jeg lager makroner bruker jeg en makronmatte. Denne er utrolig fin, og gjør at sjansene for at du får perfekte makroner er større. Makronene bilr alltid helt runde, så du vet hvor mye røre du skal sprøyte ut. Makronmatten jeg bruker er fra bakeshop, og har plass til 24 rundinger på ett brett. Makronmatten er i silikon og kan kjøpes HER

Du trenger

85 gram melis

55 gram lyst mandelmel

45 gram eggehvitte (veldig viktig at det er romtemperert)

2 ss sukker

2 ts sitronsaft

Gul gelefarge

Pisk eggehvitter stive med sitronsaft

Når eggehvitten har blitt stiv, tilsetter du sukkeret. Pisk til sukkeret har smeltet inn.

Tilsett bittelitt gul pastafarge.



Sikt inn mandelmel og melis

Når du skal vende dette inn, må du starte med å røre ganske kraftig i noen sekunder først. Så vender du bare forsiktig rundt. Røren skal være ganske tykk, men når du løfter slikepotten skal røren som drypper ned legge renne utover etterhvert. Ha røren over i en sprøytepose og sprøyt ut makronene på makronmatten

La makronene tørke i 45 minutter. Dette gjør man fordi de skal få en hinne, så de ikke sprekker når de er i ovnen

Stek makronene på nederste rille i ovnen, med et brett over på 140 grader i 20-25 minutter. 

La makronene avkjøle seg i kjølekap eller fryser, da løsner de fortere fra matten

Jeg fyller makronene med deilig lemoncurd som du finner oppskrift på HER



Sprøyt lemoncurd mellom makronene

Oppskrift på rugrundstykker finner du HER


Oppskrift på kardemommesnurrer finner du HER

Bringebæris

Hei

Hjemmelageti s er kjempe lett, og hvis du ser bort fra det at den skal stivne, tar det ikke lang tid heller. Jeg syntes det er utrolig gøy å lage is fordi det er så mange forskjellige smaker du kan bruke. I denne isen brukte jeg bringebær, dette gir en syrlig og smak til den ellers søte isen. Hvis du vil kan du også ha hele bringebær i selve isen. Denne isen er for bringebærelskere, den har en kraftig og god smak av bringebær.

Du trenger

9 eggeplommer

200 gram sukker

200 gram bringebær

8 dl fløte

2 ts vaniljesukker

Start med å sette eggeplommer og sukker over vannbad slik at sukkeret løser seg opp.

Pisk så dette til stiv eggedosis

Pisk så fløten til krem, men ikke overpisk! Kremen skal være litt flytende, ellers har den skilt seg og det er ikke godt i en is. Vend så kremen inn i eggedosisen forsiktig



Mos bringebærene med stavmikser, før du siler ut frøene. Kok opp pureen, før du avkjøler den og vender den inn i krem og eggeblandingen.

Ta isen over i en form, jeg brukte en 24 cm springform. Dersom du bruker en springform kan det være lurt å ha bakepapir i kantene. 

La så isen stivne i fryseren. Husk å røre i isen hver halvtime så det ikke bli iskrystaller i isen.



YOU MIGHT ALSO LIKE


Oppskrift på hjemmelaget vaniljeis finner du HER


Oppskrift på fransk sjokoladekake uten hvetemel finner du HER

Amerikanske pannekaker

Hei

Amerikanske pannekaker er utrolig godt, uansett hvilken annledning. Enten det er til dessert, frokost eller middag passer disse alltid. De er også veldig enkle  lage, og tar ikke så lang tid

Du trenger

4 egg (romtempererte og separerte)

150 gram mel

1,5 ts bakepulver

0,5 ts natron

2 dl melk

4 ss sukker

Starte med å blande alt det tørre godt. Dette er viktig så du ikke får klumper med natron eller bakepulver i selve pannekaken, det er absolutt ikke godt!



Bland så inn melk og eggeplommer og rør godt



Pisk så eggehvitter til marengs. Start med å piske på lav hastighet med 1 ts sitronsaft, skru opphastigheten ltt og litt etterhvert, men pisk aldri på mer enn medium hastighet. 



Når eggehvittene har blitt stive, tilsetter du sukkeret. Pisk til du har fått en myk og skinnende marengs

Vend marengsen inn i røren forstiktig. Vend inn litt og litt av gangen, og pass på at du vender dem inn forsiktig, og ikke rører så luften går ut.

Nå har du en ganske tykk røre, og det er bare bra når du lager amerikanske pannekaker

Stek så små pannekaker i meierismør

Disse er kjempe gode med litt sirup på eller jordbærsyltetøy









Oppskrift på oreo browne finner du HER


Oppskrift på kardemommesnurrer finner du HER



Les mer i arkivet » Januar 2015 » Desember 2014 » November 2014
hits