Grovbrød med nøtter og gulrot

Hei!

For ikke så lenge siden lagde jeg disse grovbrødene. Når jeg lager brød er jeg opptatt av at de skal være med mye grovt mel, slik at de metter ordentlig. Siden jeg også er veldig glad i nøtter, hadde jeg lyst til å prøve å lage et brød med nøtter, og siden jeg har lest at gulrot gjør at brødet blir saftigere hadde jeg i det også. Gulrot er jo veldig godt i brød, og gir en god smak. For å få en bedre smak på brdet hevde jeg det over natten.



Du trenger

10 gram gjær

50 gram smør

4 dl vann

2 ss olje

100 gram revet gulrot

130 gram nøtter, jeg brukte hasselnøtter, mandler og valnøtter

4,5 dl grovt rugmel

1,5 dl hvetemel

100 gram solsikkekjerner



Start med å kjøre nøttene i en foodprosessor, men ikke kjør for lenge, da blir de for finkornet

Ha alt det tørre i en køkkenmaskin, og begynn å elte deigen

Ha så i vann som er ca. 20 grader, olje, smør og gulrøtter

Elt deigen i 10 minutter, før du lar den heve i 30 minutter på benken

Etter 30 min, setter du deigen inn i kjøleskap over natten. Dagen etter elter du deigen, og plasserer den i to brødformer. La de heve til dobbel størrelse

Stek brødene så på 200 grader i ca. 45 minutter

YOUT MIGHT ALSO LIKE


Oppskrift på rugbrød finner du HER



Oppskrift på Apple crumble pie finner du HER

Snickersmakroner

Kanelboller og rosinboller

Hei

Kanelboller og rosinboller to klassikkere innen søt gjærbakst. Denne oppskriften er min beste søtgjærdeig oppskrift. Får at bollene skal bli ekstra saftige må du elte deigen lenge. Jeg elter deigen til sammen i 15 minutter. Det er også lurt å elte inn romtemperert smør, slik at smøret smelter inn i deigen. Da blir baksten saftigere. 

Du trenger

Ca. 450 gram hvetemel

1 ts bakepulver

1 pakke rød fersk gjær

100 gram sukker

100 gram smør

2,5 dl melk

1 ts salt

2 ts kardemomme

Ett egg

Start å smuldre opp gjæren

Varm så opp melken til 30 grader, og hell melken over gjæren. Rør det så ut slik at gjæren er løst opp i melken

Ha alt det tørre i en bolle. Tilsett melken og ett egg. 



Start å elte på middels hastighet i 10 minutter. Tilsett så romtemperert smør, du skal ikke smelte smøret, bare tilsette det i terninger

Når smøret er tilsatt, elter du i 5 minutter til på høy hastighet. La så deigen heve i 1 time og 15 minutter

Når deigen er ferdighevet, tar du halvparten av deigen og skjevler ut til et rektangel, smører med smør og drysser kanel og sukker over. Den andre delen av deigen måler du opp slik at hver bolle er 100 gram, og tilsett rosiner. For å hindre at rosinene skal bli brent kan du legge dem i varmt vann i 20 minutter. Jeg bruker 30 gram rosiner til hver bolle.

Rull så rektangelet, og skjær ut kanelsnurrer

La bollene etterheve i 1 time, før du steker de. Når du steker de skal temperaturen være 250 grader når du setter de inn, men med en gang de er satt inn, setter du ovnen ned på 200 grader. Stek så i 12 minutter










YOU MIGHT ALSO LIKE



Oppskrift på knekkebrød finner du HER


Oppskrift påhjemelaget smil-konfekt finner du HER

 

Apple crumble pie



Hei

I dag kommer det en skikkelig god og lett oppskrift. Denne paien er kjempe lett og lage, du trenger bare fem ingredienser og den er laget på under en time. Det som er så godt med denne paien er at man får en utrolig god crisp fra crumbelen på toppen, med en god sødme fra eplene. 

Du trenger

100 gram sukker

100 gram romtemperert smør

200 gram hvetemel

5-6 epler

Litt kanel

Ha hvetemel og sukker i en bolle og bland det godt sammen med en visp



Ha så i i smøret



Bruk hendene til å blande det sammen med melet og sukkeret til du får en fin crumble



Skrell eplene

For at eplene ikke skal bli brune kan du legge de i kaldt vann med litt sitronsaft

Ha eplene over i en paiform

Ha crumbelen over eplene

Dryss over kanel og sukker

Stek på 200 grader i på 25-30 minutter midt i ovnen. 

YOU MIGT ALSO LIKE

Oppskrift på gulrotcupcakes finner du HER


Oppskrift på boller med vaniljekrem og rosiner finner du HER



 

Sjokoladecupcakes med dark chocolate cream cheese frosting

Les mer i arkivet » August 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
hits