Langtidshevet havrebrød

Makroner med sjokolade og appelsin

GOD PÅSKE!

Hva passer bedre til påsken enn makroner med sjokolade og appelsin? Dette er en perfekt kombo som er ekstra god nå i påsken. Kremen er en sjokoladeganache med appelsinsaft og skall av appelsin. Dette gir en utrolig god smak mot sjokoladen, og en krem som gjør seg utrolig godt i en makron. 

Hvis du sliter med å lage makroner, har jeg skrever DETTE innlegget om tips til perfekte makroner

Til makronene trenger du:

130 gram mandelmel

170 gram melis

80 gram sukker

100 gram eggehvite

Pisk eggehviter til marengs med litt sukker. Når eggehviten er stiv, tilsetter du sukkeret gradvis. Sikt inn mandelmelet og melisen i eggehvitten, og vend dette inn i marengsen. Du skal slå luften ut av marengsen, og røren skal være blank og litt rennende, men ikke for løs. 

Sprøyt ut makroner på bakepapir, og la de hvile i 40 minutter i romtemperatur. 

Stek på 130 grader i ca. 20 minutter. Når du steker makronene må du ha et brett over Sjokoladeganache med appelsin

200 gram sjokolade

100 gram appeilsinsaft

Skall fra en appelsin

50 gram kremfløte

30 gram smør

30 gram glukose eller lys sirup

Kok opp skall av en appelsin, appelsinsaft , lys sirup og fløte. Ha dette over sjokolade så den smelter. Kjør med stavmikser til ganachen blir blank, og tilsett smøret. La stå kjølig til den har stivnet ordentlig (ikke rør). Det tar ca 3 timer i kjøleskap.

Når ganachen er stiv, har du den i en sprøytepose, og spøyter krem mellom to makronskallHavrebrødHei!

Dette deilige brødet bakt med havregryn er mitt nye favorittbrød! Det er utrolig saftig, siden det er 70% hydrasjon, altså er det et høyt vanninnhold i deigen, og det er det som gjør et brød saftig. Det som er spesielt med denne deigen er at man bløtlegger havregryn. Siden havregryn tiltrekker seg utrolig mye vann, er det viktig at man bløtlegger havregynet først til en slags havrgrøt,  så det ikke tar vann fra deigen . Derfor elter jeg først deigen uten havregrøten, slik at glutenmolekylene i deigen danner et glutennetteverk, og når det er gjort tilsetter jeg havregrøten. Det er viktig for deigen at glutenmolekylene i deigen danner et nettverk, for at deigen skal heve ordentlig.Du trenger:

80 gram havregryn

160 gram kaldt vann

350 gram hvetemel

245 gram kaldt vann

9 gram fersk gjær

13 gram salt

30 minutter før du starter, blander du sammen havregryn og 160 gram vann, og lar det stå.

Ha resten av vannet, gjæren, melet og saltet i en kjøkkenmaskin, og elt på rolig hastighet i 5 minutter og 10 minutter på medium/høy hastighet til deigen slipper bollen helt og er veldig blank og spenstig.

Tilsett så havregrøten, og elt denne godt inn i deigen

Ha deigen i en bolle smurt med olje eller smør, og la den hvile i 2-3 timer.

Ha deigen ut på et melet underlag, ta hver side av deigen og brett over til en firkant. La deigen så etterheve i ca. 1 time. 

Hvis du har en pizzastein/bakestein, bruk denne når du steker brødet. Når du setter inn brødet skal temperaturen være 275 grader, stek i 5 minutter før du setter ned temperaturen til 225 grader og steker i 30 minutter til. I det du setter inn brødet bør du også ha i ca 3-4 dl vann Jordbærsorbet

My favorite brownie

Les mer i arkivet » August 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
hits