Vaniljeis

Hei, og god helg!

Nå i helgen er det lov til å kose seg litt ekstra, så hva med å lage en deilig hjemmelaget vaniljeis? En vaniljeis, er i utgangspunktet en fryst vaniljesaus. I likhet med vaniljesausen kan vaniljeis by på visse problemer underveis, siden det er en ganske stor mengde eggeplommer. Når man lager vaniljeis, koker man opp helmelk, fløte og vainljestang/vaniljefrø. Deretter skal man ha den varme melkeblandingen i eggeplommene som er pisket opp med sukker. Det er utrolig viktig å helle melken i en tynn stråle ned i eggeplommene, i små mengder av gangen. Når man skal koke den, kan det igjen by på problemer, blandingen skal nemlig kun kokes til 80 grader, og ikke mer enn det.

Vaniljeis er utrolig anvendelig, det er perfekt til brownies, eplekake, paier og så utrolig mye mer! Jeg bruker en iskremmaskin med kompressor når jeg lager denne isen. Den rører i isen konstant slik at den ikke krystalliserer seg  under nedkjøling. Dersom du ikke har en iskremmaskin, er det viktig at du rører jevnlig mens isen er i fryseren, ca hver 10-15 minutt. Du trenger:

6 eggeplommer

300 gram fløte

450 gram h-melk

100 gram sukker

2 vaniljetenger

Del vaniljestangen i to, og skrap ut frøene. Kok opp vaniljefrøene og selve vaniljestangen med melk og fløte. Kok til kokepunktet

Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis i en kjøkkenmaskin

Hell den varme melken over eggeplommene mens maskinen går på sakte hastighet. Som sagt må du for all del ikke ha i for mye om gangen slik at blandingen skiller seg. 

Ha blandingen tilbake i kjelen, og kok til 80 grader. 

Ha isen i en iskremmaskin, og la den gå i ca 1 time. Eller frys den i en isboks og rør jevnlig. Mini pavlova med is og bjørnebær

Hei!

Nå i helgen er det lov å unne seg noe litt ekstra godt! Da passer disse mini pavlovaene kjempebra Det er en liten maregnsbunn med vaniljeis og varme bjørnebær. Is og bjørnebær er jo en klassiker, så det passer utrolig godt på en liten marengsbunn!

Dette er en utrolig enkel dessert å lage, som alle kan få til!

Til ca. 6 stk trenger du:

3 eggehvitter

180 gram sukker

2 ts maizenna

1 ts hvitvinseddik

Ha eggehviter og sukker over vannbad, og rør til sukkeret har løst seg opp i eggehvitene. 

Ha blandingen over i en kjøkkenmaskin, og pisk til en luftig marengs

Mot slutten av pisketiden tilsetter du maizenna og hvitvinseddik. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut små bunner. Stek på 150 grader i ca. 30 minutter.

Rett før servering koker du opp frosne bjørnebær, og legger iskrem på pavlovabunnene. Ha bjørnebær over isen, og server!
Sjokoladekake med bringebær

Les mer i arkivet » August 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
hits