Saftig sjokoladekake med nutella og hasselnøtter

Hei!

I dag har jeg en ordentlig god oppskrift til dere, nemlig en ganske tung, men utrolig saftig og god sjokoladekake med nutella. Nutella er et sjokoladepålegg, som likner veldig på nugatti, bare at den har mer nøttesmak og den er mer flytende i konsistens. Nutella er utrolig godt med hasselnøtter og det er dette denne oppskriften bygger på. Denne sjokoladekaken er uten hvetemel, og hvetemelet har jeg erstattet med malte hasselnøtter, dette fører også til at kaken blir utrolig saftig og god. På toppen er det en sjokoladeganch, og prikken over i'en er de ristede hasselnøttene på toppen som gir en utrolig god smak. 

Sjokoladeganch er et fyll, som ofte blir brukt på sjokoladekaker. Man lager sjokoladeganach av fløte, sjokolade og litt sirup. Det som er fint med sjokoladeganch er at du kan variere type sjokolade, avhengig av hvem du lager til, og hva som passer til kaken du lager. For å få ganachen stiv, må du la den stå i kjøleskapet i ca 2 timer. 
Ingredienser

Kakebunn

6 egg ( romtempererte )

125 gram smør

350 gram nutella

150 gram mørk sjokolade

100 gram malte hasselnøtter

en klype salt 

Start med å måle opp alle ingrediensene, og skill eggene, slik at plommene ligger i en skål, og hvittene i en annen. Du kan hakke hasselnøtter med kniv, men det beste er nok å bruke en food prosessor.

1.  Sett ovnen på 180 grader

2. Start med å piske nutella og smør i en bolle, til det er godt blandet. Det vil si i ca. 3 minutter

3. Visp inn en og en eggeplomme med godt mellomrom. 

4. Tilsett malte hasselnøtter og sjokolade, og rør godt i 3 minutter

5. I en annen skål pisker du eggehvitte stivt. Da starter du på laveste hastighet til det begynner å skumme, så skrur du opp hastigheten og pisk til boblene i skummet er små og jevne, så skrur du opp hastigheten til fult og pisker til du ser at det danner helt stive topper. Start med å vende inn 1/3 av eggehvittene , og vend inn til alt er helt blandet, så tar du neste 1/3 og gjør det samme, gjør det samme med resten av eggehvittene. 

6. Smør en springform, og hell all røren oppi. Stek på midterste rille i 43 minutter. Du må ikke åpne ovnen underveis, da synker kaken sammen på mindten.

Ganach

2,5 dl kremfløte

150 gram sjokolade

1 ss sirup

1. Kok opp fløte til kokepunnktet og rør inn sjokoladen til den har smeltet helt, så rører du inn sirup.

2. Pisk i 3 minutter på medium hastighet med en håndmikser, og så ytterlige 3 minutter med en stavmikser for å gjøre ganachen helt glatt, sett så i kjøleskapet i ca. 2 timer så blandingen blir helt fast. 

Pynt

100 g hasselnøtter

 Rist hasselnøtter i stekepannen på høy varme

Når både hasselnøttene og kaken har avkjølt seg, og ganachen har stivnet, smører du først ganach rundt kaken før du pynter den med de ristede hasselnøtteneVaflerNå er sommeren her, og hva er vel bedre enn vafler i sommersolen? Det finnes utrolig mange typer oppskrifter på vafler, og de varrierer etter hvor i verden de kommer fra. Det som er så gøy med vafler, er at man kan variere med smaker og tilbehør, for vafler passer nesten med alt! Nå som det er sommer kan det være godt med litt is til, eller litt smeltet sjokolade? Vafler er hverfall utrolig godt, og denne oppskriften er litt annerledes enn andre tradisjonelle oppskriftene. Ingrediensene er de samme, men gjøremåten er litt annderledes. Opphavet til gjøremåten finner du i Tyrkia, her starter man nemlig med å piske egg og sukker til eggedosis.I tyrkiske vafler skal det egentlig være yogurt naturell, men da blir også vaflene litt sure, så derfor har jeg droppet dette. 

Denne oppskriften er jo bare en grunnoppskrift, så du kan variere på mye i denne oppskriften. Dersom du skal servere vafler til lunsj, kan du ha 50/50 med grovt mel og hvetemel, og kutte ut sukkeret, da dropper du å lage eggedosis, og blander bare alt sammen. Noe annet som er godt er å ha i 100 gram smeltet sjokolade og 2 ss bakekakao, her kan du ha melkesjokolade, kokesjokolade eller mørk sjokolade, alt ettersom hva du selv liker og ettersom hvem du skal servere til. Barn liker som oftest en mild sjokolade best, som for eksempelmelkesjokolade.
Denne oppskriften gir ca 10-15 vaffelplater

Ingredienser:

-3 egg
-2 dl sukker
-3 dl melk
-1 ts bakepulver
-1 ts vaniljesukker
-1 ts vaniljeessens ( Du trenger ikke dette, men det gir en herlig ettersmak av vanilje)
-3,5 ts kardemomme
-250 g hvetemel

 

Dersom du ønsker litt sprø vafler kan du erstatte halvparten av melken med fløte, det er også veldig godt med rømme eller creme frech.

Du gjør:

Mål opp alle ingrediensene, og sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Dersom du bruker vaniljeessens har du dette oppi melken.

1. Du starter med å ha egg og sukker i en bolle, og pisker dette til eggedosis. Eggedosisen skal være stiv.  Start å piske eggedosisen på lav hastighet, i ca 2 minutter. Så skrur du opp hastigheten og pisker i enda 2 minutter, så skrur du opp til full hastighet og pisker i ca 3 minutter. Da blir eggedosisen ordentlig stiv

2. Så vender du forsiktig inn melblandingen, litt etter litt. Her må du bruke en slikkepott. Grunnen til at vi skal vende melblandingen inn forsiktig er fordi vi ikke ønsker at all luftien i eggedosisen skal gå ut. Nå kommer deigen til å vare ganske tjukk, og det er helt naturlig, siden vi ikke har hatt i all væsken enda.

Slik kommer deigen til å se ut. 

3. Så er det tid får å vende inn væsken, da starter du først med å smelte smør i en kaserolle og har det over i melken. Så vender du det inn, litt etter litt.

4. Nå har du en relativt tjukk røre, men det er faktisk bare bra. Nå bør du la røren svelle i ca. 10-20 minutter før du steker vaflene. Du kan gjerne pynte vaflene med litt blåbær eller annen frukt, melis er også fint!
Stikkord:
Les mer i arkivet » Januar 2015 » Desember 2014 » November 2014
Bildegalleri

hits