Sommerkake med jordbær




Hei!

Sommerferien har begynt, og hva passer vel bedre enn en sommerlig vaniljekake med creamcheese frosting toppet med jordbær? Nå er de norske jordbærene på topp, jeg kjøper alltid norske jordbær på Aaby gård i Asker, de har etter min mening de klart beste jordbærene. De er store og søte, og passer derfor perfekt til kaker som denne. Jordbærene gir denne kaken et sommerlig preg, samtidig som kaken blir utrolig frisk. Jeg har ikke pyntet kaken med så mye jordbær, men hadde heller i en liten skål ved siden av :)

Til vaniljekaken trenger du:

115 gram smør

200 gram sukker

3 egg

250 gram rømme

200 gram mel

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

1 ts vaniljeekstrakt

1 vaniljestang

*

Start med å piske smør, vaniljestang og sukker hvitt og luftig. Dette tar ca 5 minutter



Tilsett så ett og ett egg. Det er viktig at du pisker i ca 1 minutt mellom hvert egg, da skiller ikke røren seg.

Tilsett rømmen, og pisk på lav hastighet til den er godt blandet inn

Sikt inn det tørre, og miks på lav hastighet i ca. 2 minutter

Fordel i en 22 cm springform. Hvis du ønsker to lag kan du heller ha røren i en 20 cm springform



Stek på 180 grader midt i ovnen i ca. en time

Creamcheese frosting

200 gram kremost

150 gram melis

200 gram smør

1 ts vaniljeekstrakt

2 ss melk

Pisk smør, melis, vaniljeekstrakt og melk i ca. 5 minutter til det blir helt hvitt

Tilsett kremost, og pisk kun til alt er godt blandet. Her kan frostingen skille seg, så vær forsiktig :-)



Dekk hele kaken med frosting. Jeg lager noen swirls og setter et jordbær oppå. Server med en stor skål med jordbær fra Aaby gård :)












YOU MIGHT ALSO LIKE

Oppskrift på kviklunsjkake med bringebær finer du HER


Oppskrift på Fransk sjokoladekake finner du HER

Solskinnsboller

Jordbærsmoothie

Hei

Nå er sommeren her for fult, og hva passer vel bedre enn en forfriskende jordbærsmoothie i sommervarmen? Denne smoothien som består av jordbær, banan og juice er utrolig god og smakfull :)

Du trenger

400 gram frosne jordbær

2 bananer

3 dl appelsinjuice



Jeg kutter jordbærene i mindre biter, da er det lettere for blenderen å mikse alt :)



Hell så alt oppi en blender 

Miks alt sammen i ca 3-5 minutter

Server







Focaccia

Hei

Focaccia er det perfekte brødet til grillmaten i sommer! Focaccia er et saftig brød, med krydder og ganske mye olje. Det er viktig at deigen er veldig løs, så IKKE sped på med mer mel, da blir det loff og ikke focaccia. Jeg krydrer alltid focacciaen min med oreagno og maldonsalt, det er mange ande muligheter, som for eksempel soltørkettomat og basilikum, eller fetaost er godt på. Også litt bacon passer bra på en focaccia, men da er det kjempe viktig at du ikke strør på så mye salt.



Du trenger

5 dl vann

720 gram hvetemel

1,5 dl olivenolje

20 gram fersk gjær

2 ss sukker

2 ts salt

Elt alt sammen på lav hastighet i ca. 10 miutter

La deigen foheve i ca. 30-40 minutter, før du tar den over i en dyp langpanne

Når du har fått deigen over i langpannen heller du over godt med olivenolje, jeg stikker alltid noen små hull med fingrene mine slik som dere ser på bildet. Dryss over godt med oregano, og maldonsalt. La den heve i 1,5 time til

Når du setter inn focacciaen i ovnen skal temperaturen være 250-275 grader, men med en gang den er satt inn, setter du den ned til 200 grader og steker i 30 minutter

Med en gang den kommer ut av ovnen heller du litt olivenolje over, skjær opp i biter og nyt :)

En focaccia kjennetegner også som at den skal være veldig luftig, og med masse luftbobler.






Stablekake

Hei!

Å lage stablekaker kan være en utfordring, å få jevn størrelse på etasjene og fin pynt kan være en vanskelig. Dette var første gang jeg laget en stablekake, og jeg ser i ettertid at jeg kanskje heller burde ha laget en sjokoladekake med en litt mer stabil krem. For denne kaken er nemlig en bløtekake trukket med marsipan. Fyllet er krem blandet med vaniljekrem, dynket med litt appelsinjuice og jordbørsyltetøy, og masse friske bær inni. Krem er som sagt et ustabilt fyll, men det som går ann er å bruke smørkrem til å dekke kaken, i stedet for krem. Da slipper du å tenke på at kaken siger utover, slik som har skjedd litt på denne kaken.

Jeg brukte en 26 cm form, og en 18 cm form. Når man lager en stablekake er bør det hvertfall være 5 cm forskjell i diameteren på formene. Det som da er kjekt å ha er en justerbar form, den kan man justere fra 18-30 cm. Denne får du kjøpt hos bakeshop, link HER. Den er ogå superpraktisk hvis du skal kjøpe nye former, men er litt usikker på størrelsen.Det som er viktig når du bruker denne former er å bruke bakepapir til kantene og ikke smør eller formfett

Til den nedreste bunnen, fulgte jeg denne oppskrifter:

26 cm

8 egg

4 dl sukker

2 dl hvetemel

2 dl potetmel

4 ts bakepulver

2 ts cream of tartar.

18 cm

3 egg

1,5 dl sukker

0,75 dl hvetemel

0,75 dl potetmel

1,5 ts bakepulver

1 ts cream of tartar

Lag bunnene som anvist i DETTE innlegget, det kan hende du må steke bunnene litt mer :-)

 Cream of Tartarer et middel som stabiliserer eggene, og gjør at kaker ikke faller sammen på midten, det er et utrolig smart produkt som du får kjøpt hos bakeshop, link HER

Jeg blandet  vispet krem, med vaniljekrem (oppskrift HER), men jeg lagde dobbel porsjon med vaniljekrem og blandet det med 6 dl pisket krem. Det som er viktig når du lager en stablekake er at du fyller kakene samtidig, da blir de like høye :-) Dekk så kakene med pisket krem og marsipan.Det kan være greit å lage kakebunnene dagen før for så montere kaken dagen den skal serveres.

En annen viktig ting når man lager stablekaker er å ha den minste kaken på et brett, det er viktig når man skal sette kake nummer 2 oppå kake nummer 1. Slike brett får du kjøpt hos bakeshop, link HER

Det kanskje aller viktigste når man lager en stablekake er støtte, har man ikke det vil kaken på toppen falle ned i kaken under, noe som ikke ser særlig fint ut. Derfor må du bruke noe som heter pilarer, som er tykke plastrør som du må stikke ned i kaken, og disse rørene holder da oppe den øverste kaken, og støtter den.

Pilarer får du kjøpt billig hos bakeshop, link HER

Når det gjelder pynten har jeg brukt en del utstikkere, den er super og gir fine så blomster. Utstikkeren kan du kjøpe hos bakeshop, link HER

Resten av pyntet en håndlagde roser, og her er det viktig med øving. Kjøp gjerne noe billigmarspian (koster 10 kr på rimi), og sitt å øv deg på lage roser. Skal man får til fine roser, må man få til å lage tyne blader. Da trenger man modeleringsutstyr (link HER) og en skumpad (Link HER). Modeleringsverktøyet gjør at kantene på bladene blir tynnere og mer bølgede, og skumpaden gjør det lettere å bruke modelingsverktøyet ditt. På youtube er det mange fine vidoer som viser deg hvordan man lager roser. 

Det virker kanskje litt vanskelig  lage en stablekake, men bare følg tipsene, så går nok alt bra ;-)


¨






Les mer i arkivet » August 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
hits