Om meg selv

 



 

Ost og bacon horn


Hei!

Horn finnes i alle varianter, fra alt som grove rundstykker, til søte bakeverk. Det som er gøy med å bake horn, er at man kan ha i så mye forskjellig, man kan ha sukker i deigen, og fylle de med sjokolade eller vaniljekrem med rosiner, eller man kan bake helt grove horn med pålegg inni. Det er det sistnevnte som det kommer oppskrift på nå,jeg har fylt disse med parmasan, ost og bacon. Det gir mye smak, og harmonerer godt sammen.  Selvom denne oppskriften har bare siktet hvetemel, er det bare å bytte en del av melet med grovt mel av forskjellige slag. Man kan også fylle de med annet pålegg, som salami eller skinke. Det som hvertfall er veldig godt, er at det er ost inni. Prikken over i'en på disse hornene er valmuefrøene påtoppen. Disse hornene er perfekte som skolemat, da kan man ha grovt mel i også. En annen ting som er så bra med disse hornene er at de er perfekte å fryse ned. 




Du trenger:

1 liter mel

100 gram smør

4 dl melk

1 pk gjær

1 ss salt

Ost

Parmasan

Bacon

1 egg til pensling

valmuefrø

1. Smelt smør, og tilsett så melken. Varm opp til ca. 34 grader, ikke ha helt 37 grader dersom du elter den i kjøkkenmaskin, da vil temperaturen i deigen øke, og dersom den blir for høy, vil gjæren dø.

2. I en kjøkkenmaskin mikser du mel blandingen godt, før du tilsetter melkeblandingen

3. Elt deigen på høy hasitghet i en kjøkkenmaskin i 8-10 minutter, før du lar den heve i 1 timer og 15 minutter

Når deigen er ferdig hevet deler du den i to

Skjevl de så i to store rundinger og del den opp i 8 stykker

Legg ost, parmasan og stekt bacon på hvert stykke



Rull så horn, og legg dem på et stekebrett og la dem etterheve i 45 minutter

Før du steker dem, pensler du dem med egg, og strør valmuefrø over. Stek dem så på 225 grader i 13 minutter

 

Prinsessekake

Hei!

Prinsesskake er en klassiker når det kommer til gjær bakst.. Prinsessekake lages av en bolledeig, som man lager små leiver av og fyller med vaniljekrem og rosiner toppet med melis på toppen. Denne kaken er utrolig saftig og god, og gjør seg godt til en kopp kaffe.

Bolledeig

800 gram hvetemel

1 egg

5 dl. melk

130 gram suker

120 gram usaltet smør

2 pk. gjær

12 gram salt


1. Bland sammen alt det tørre i en bolle

2. Smelt smør, tilsett så melk og varm det til 34 grader dersom du elter i en kjøkkenmaskin

 

3. Bland melkeblandinen og melblandingen og elt i en kjøkkenmaskin på høy hastighet i 8-10 minutter

4. La den heve i 1 time og 20 minutter på et lunt og varmt sted med et kjøkkenhåndkle eller plastfolie over

Mens deigen hever, lager du vaniljekremen.

Vaniljekrem

5 dl melk

100 gram sukker

45 gram maizenna

100 gram egg

1 vaniljestang

1. Bland sukker, egg og maizenna i en bolle og rør godt

2. Kok opp melk og vaniljestang til 50 grader, når den har nådd 50 grader tilsetter du 1/3 av eggeblandingen

3. Når det koker, blander du inn resten av eggeblandingen, la det koke under omrøring i ca. 3 minutter, pass på at den ikke brenner seg.

4. La de avkjøle seg, i kjøleskapet.

Når bolledeigen er ferdighevet, skjevler du den ut til en flate, i  størrelsen på 40x60 cm. Så smører du vaniljekremen utover og har på rosiner. Rull den sammen og skjær emner av den, slik du gjør når du lager kanelboller. Legg emnene i en 28 cm. springform og la den etterheve i 1 time

Stek den så på 190 grader i 45 minutter, legg gjerne aluminiumsfolie over etter 25minutter så den ikke blir brent. Pensl den med egg.




Stikkord:

Sjokolade cupcakes med cream cheese frosting

Hei!

I dag lagde jeg sjokoaldecupcakes, de ble utrolig gode! De var veldig saftige, lutige og de smakte virkelig sjokolade!Jeg syntes ofte det kan bli litt i meste lage med sjokoladefrosting til sjokoladecupcakes, så derfor lagde jeg en cream cheese frosting til. 

Denne oppskriften er utrolig god, og kan brukes til sjokoladekake også.

Av denne oppskriften blir det ca. 12-15 stk.

Cupcakes

100 gram mørk kokesjokolade

1 ts. bakepulver

1 ts. natron

2 egg

75 gram rømme, helst seterrømme

80 gram smør

0,25 dl sterk kaffe

100 gram brunt sukker

80 gram mel

1 ts. vaniljesukker



1. Start med å smelte smør, og sjokolade sammen, når alt er smeltet heller du i kaffe og lar det avkjøle seg.



2. Bland sukker, mel, bakepulver, vaniljesukker og natron i en kjøkkenmaskin.


3. Bland egg og rømme og rør godt sammen.



4. Bland sammen sjokolade og smør - blandingen sammen med egg og rømmeblandingen, rør godt.


5. Ha blandingen over i kjøkkenmaskinen og bland godt med melblandingen på ganske høy hastighet i 2 minutter.




6. Fyll formene 2/3 fulle, og sett i ovnen på 200 grader i 20 minutter. Det er viktig at du ikke åpner opvnen underveis, da vil cupcakes falle sammen i ovnen.




Frosting

150 gram smør

100 gram melis

2 ts. vaniljesukker

 

125 gram philadelfia ost, orginal


1. Start med å piske smør, melis og vaniljesukker helt hvitt, det tar ca. 6 minutter.7


2. Pisk inn philadelfia osten, ikke mer enn 30 sekunder.

 

3. Tilsett farge etter ønske, jeg delte blandingen i to, og tilsatte bittelitt av fargene teal og violeta, jeg brukte wilton sine gele farger.





Les mer i arkivet » August 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
hits