Vaniljecupcakes med bringebær

Hei!
 

Dette er en supergod oppskrift på saftige og gode vanilje og bringebærcupcakes! Frostingen er utrolig god, syrlig, frisk og passer kjempe godt sammen med vaniljesmaken. Grunnen til at disse cupcakesene er så safitge er fordi det er to eller tre bringebær i, dette fører til en frisk og god smak, og gir også fuktighet til cupcakesene.

Det blir ca. 10 cupcakes

Du trenger:

115 gram sukker

0,5 vaniljestang

85 gram mel

1 ts bakepulver

0,5 ts natron

0,25 ts salt

40 gram smør

1 egg

50 gram rømme

30 gram olje

80 gram melk

1 ts vanilje essens 

30 frosne bringebær

1. Finn frem alle ingrediensene.

2. Bland mel, bakepulver, sukker, salt, natron og smør i en kjøkkenmaskin


 ( det skal se slik ut )

3. Bland rømme, egg og olje godt

4. Tilsett dette i kjøkkenmaskinen

5. Bland dette gått på medium hastighet i ca. 1 minutt. Tilsett så melken og miks videre i ca. 3 minutter

( Bruk en grind, eller k-spade til røren )

 

6. Fyll cupcake formene ca. 2/3 fulle, og legg 2-3 bringebær på toppen 



Stek på 175 grader i ca. 25-30 minutter midt i ovnen, de skal være gyllende på toppen. Det er viktig at du ikke åpner ovnen men de steker, da vil de synke sammen på midten.

Avkjøl på rist

 

Bringebærfrosting

100 gram smør

75 gram melis

75 gram philadelfia ost naturell

150 gram tinte frosne bringebær

1 ts vaniljesukker

1. Finn frem alle ingrediensene

2. Miks smør og melis hvitt. Dette kan ta ca. 5 minutter

3. Tilsett bringebær og misk til de er godt blandet

4. Tilsett philadelfia ost og miks i ca. 20-30 sekunder. Ikke miks for lenge, da vil frostingen skille seg. Pynt så cupcakesene med frostingen


YOU MIGHT ALSO LIKE

                                 

              Oppskrift på vafler finner du HER                     Oppskrift på hjemmelaget vaniljeis finner du HER




 

Oreo sjokoladekake med sjokolademousse

Hei

Forje helg fikk jeg i oppdrag om å lage kake til en bursdag. Jeg spurte hva slags kake de ville ha, og svaret var oreokake eller sjokoladekake, så jeg endte opp med å lage en blanding av de to kakene. Oreokake består jo av et lag oreokjeks, så sjoklademousse, også et fyll med kremost toppet med pisket krem. 

Så kaken jeg lagde består at to lag med sjokoladebunn, og en sjokolademousse med oreokjeks i, toppet med pisket kremfløte. Siden jeg ikke har noe oreobunn, er det hele kjeksbiter inni kaken. 

Kaken er nok litt mektig, men utrolig god! Siden jeg hadde oreokjeks i sjokolademousseen smaker kaken mye oreo, og med pisket kremfløte og hele oreokjeks inni kaken likner den litt mer på en oreokake.

Kakebunn

160 gram smør

160 gram mørk sjokolade

160 gram mel

210 gram brunt sukker

180 gram rømme

3 egg

0,5 dl sterk kaffe

1 ts bakepulver

1 ts natron

0,5 ts salt

2 ts vaniljeessens/ekstrakt eller 2 ts med vaniljesukkker

1. Smelt smør, når smøret er smeltet tilsetter du kaffe og sjokoladen, rør dette sammen til sjokolade har smeltet helt

2. Bland mel, natron, bakepulver, brundt sukker og salt i en bolle og rør det godt sammen

3. Bland rømme, egg og vaniljeessens godt i en bolle



4. Tilsett den smør og sjokoladeblandingen i egg og rømme blandingen og rør godt til alt er ordentlig blandet

5. Ha blandingen over i bollen med melet og rør godt på middels hastighet i 3-5 minutter. Her bruker jeg en grind/k-spade

6. Fordel røren i to 20 cm. springformer, det skal være ca. 500 gram røre i hver form. Det går helt fint å først steke en bunn, for så å ta resten av røren i samme form og steke neste bunn etterpå. Stek bunnene på 200 grader i ca. 30 minutter midt i ovnen

Avkjøl bunnene på rist

 

Sjokolademousee med oreo kjeks

9 eggehvitter

1,5 dl sukker

150 gram sjokolade

75 gram smør

2 ss kaffe

150 gram oreo ( en pakke )



1. Smelt smør og sjokolade over vannbad. Passpå at bollen er større en kjelen slik at det ikke komer vanndamp opp. Dette vil ødelegge sjokoladen. Når alt har smeltet helt tilsetter du kaffe

2. Knus oreo kjeks i food presessor eller for hånd. Det er viktig at dette blir helt finkornet slik at det ikke blir store klumper i sjokolademousseen.

3. Pisk eggehvitter stive på middels hastighet i ca. 5 minutter, så tilsetter du sukker litt etter litt og pisker dette til du har en glatt og fin mareng



4. Vend inn litt og litt av marengsen i sjokolade og smørblandingen. Husk å vende det forsiktig inn!

5. Når all marengsen er vendt inn, tilsetter du kunst oreokjeks

6. Sett mouseen til kjøling i ca. 2-3 timer. For at den skal stivne fortere kan du ha den i en stor ilfast form eller en lagpanne.

Eggeplommene du har igjen kan du f.eks bruke til å lage hjemmelaget vaniljeis

Montering

Legg den første bunnen på et kakefat, smør et godt lag med stivnet sjokolademousse og legg på oreobiter. Jeg skjærte oreokjeksene, slik at det ble fire biter. Legg disse oppå moussen.

Så legger du den andre bunnen oppå. Smør sjokolademousse rundt hele kaken

Pynt

3 dl Stivpisket kremfløte. Jeg lagde roser med en 1M tip, den får du kjøpt HER. HER kan du se en video om hvordan du lager roser

Jeg lagde roser med en wilton 1M tip av kremen, og lagde små blomster nederst rundt hele kaken


You might also like 

                                             Boller med vaniljekrem og rosiner                                        

 

                                                         ost og bacon horn                                                                            

Stikkord:

Gulrot cupcakes

Hei!

I går bakte jeg disse gulrot cupcakesene. De var utrolig saftige, og frostingen var veldig god! Cream cheesefrosting er jo utrolig godt på både gulrotkake og andre cupcakes, f.eks sjokoladecupcakes

Du trenger:

200 gram sukker

3 egg

2 dl hvetemel

0,5 ts salt

1 ts vaniljesukker

3,5 dl gulrøtter

05 dl rapsolje

1,5 ts natron

1. Pisk eggedosis av sukker og egg. Pisk først 5 minutter på lav hastighet, så enda 5 minutter på midels hastighet og så til slutt 7 minutter på høyeste hastighet. Grunnen til at man ikke skal starte med å piske eggedosis på høy hastighet, men heller øke hastigheten litt og litt, er fordi hvis du starter med å piske eggedosisen på for høy hastighet vil det bli veldig mye luft i deigen, og da vil cupcakesene falle sammen på midten

2. Bland oljen og gulrøttene

3. Sikt inn melet, salt, vaniljesukkeret og natron i eggedosisen. Vend dette veldig forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Her er det viktig å ikke røre, eller vende fort og kraftig, men vende det forsiktig inn, vær forsiktig, da vil ikke luften gå ut av eggedosisen

4. Så vender du inn gulrøttene forsiktig med en slikkepott. Hell røren i muffinsformer, 2/3 fulle. Det er viktig å ikke helle for mye røre i, da vil de heve for mye, og over formene, og de vil synke sammen på midten. Nesten heller for lite enn for mye




Stek på 175 grader, midt i ovnen i ca. 30 minutter. Det er viktig at du ikke åpner ovndøra mens cupcakesene er i ovnen, da vil de synke sammen på midten.

 

Frosting

150 gram smør

100 gram melis

125 gram kremost naturell

2 ts vaniljesukker

1 ss. sitronsaft

1. Pisk vaniljesukker, smør og melis helt hvitt. Dette tar ca. 5 minutter

2. Tilsett sitronsaft og kremost og pisk i ca. 30 sekunder til. Ikke pisk dette mer enn til alt er blandet, da vil frostingen blir for tynn, og den vil bli vanskelig å ha på cupcakesene

3. Ha i en sprøytepse, jeg brukte en wilton 1B tip, og lagde roser. Dersom du vil, kan du også farge frostingen dersom du vil det. HER er en video om hvordan du lager roser

You might also like


                                                   

 Sjokoladekakemed nutella og hasselnøtter            Nutella frosting 



Stikkord:

Smoothie med jordbær, mango og bringebær

Hei!

Smoothie kan man jo lage med utallige variasjoner, men dette er min favoritt smoothie. Jeg er utrolig glad i mango, og denne smoothien har en rik smak på mango og jordbær, og det er jo kjempe godt sammen. I denne smoothien har jeg brukt yogurt med smak av fersken og passjonsfrukt, men dette er jo bare å varriere med hva du liker.  

Denne smoothien er perfekt å lage på varme dager!

Ingredienser

200 gram frosne jordbær

100 gram frosne bringebær

150 gram frosne mangobiter ( fås kjøpt på ica )

4 dl appelsinjuice

Et lite beger med fersken og passjonsfrukt yogurt fra yoplait

1. Har yogurt i en blender først, så bær og så appelsinjuice

2. Kjør blenderen på høy hastighet i ca. 3-4 minutter. Siden det er frossne bær må du kanskje røre litt i blanderen for å få alt til blande seg ordentlig

3. Ha i glass og pynt med f.eks epleskiver



Stikkord:

Hjemmelaget vanilje is

Hei!

Hadde masse bringebær i kjøleskpet, og det er jo så godt med varme bringebær og vaniljeis, i tilleg måtte jeg få brukt opp en pakke med kremfløte, så jeg bestemte meg for å lage is. Det er jo fortsatt sommer så det passer jo bra.

Man trenger ikke ismaskin for å lage hjemmelaget is, det eneste som er viktig er å røre i isen en gang hver halvtime i fryseren, slik at det ikke dannes iskrystaller. Når det kommer til å lage is, kan man jo varriere masse med forskjellige smaker, men vanilje er jo en klassikker som passer til det meste. Når man lager vaniljeis er det viktig at du bruker '' ekte '' vanilje, altså vaniljestang. Det gir så mye bedre vaniljesmak enn essenser. 

Siden jeg hadde litt bringebær i kjøleskapet kokte jeg det opp sammen med litt melis og hadde det over isen

 

Ingredienser:

6 eggeplommer

5,5 dl kremfløte

2 ts vaniljesukker

1 vaniljestang

140 gram sukker

1. Ha kremfløte og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin, og stivpisk det. Ha det så over i en bolle

2. Kok opp en kjele med vann

3, Ha eggeplommer og sukker i en boller, og sett den over kjelen med det kokende vannet. Rør godt i 10 minutter.

4. Etter 10 minutter over vannbad, har eggeplommene og sukkeret over i en kjøkkenmaskin og pisk til luftig eggedosis. Pisk på høy hastighet i ca 8 minutter. Eggedosisen vil bli veldig stiv, dette er fordi du rørte det over vannbad først.

5. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Tilsett disse i eggedosisen etter 5 minutter.



6. Bland forsiktig inn eggedosisen i den piskede kremen. 

7. Ha bladningen over i ønsket form og sett i fryseren i hvertfall 8 timer, hvor fort den stivner er avhengig av hvor stor form du hadde isen i. Det er viktig at du rører godt i isen hver halvtime, da danner det seg ikke iskrystaller. 



Varm noen bringebær i en kjele og tilsett litt melis før du har det over isen! 




Boller med vaniljekrem og rosiner

Hei!

I dag bakte jeg boller, elsker denne oppskriften! Bollene blir alltid vellykket og veldig saftige.

Når man baker boller kan man jo variere med veldig mye forskjellig fyll, men siden jeg hadde noen eggeplommer i kjøleskapet, bestemte jeg meg for å ha vaniljekrem i, og rosiner er jo veldig godt sammen med vaniljekrem så jeg hadde i det å

 

Oppskrfiten gir ca. 18-20 boller, avhengig av hvor store snurrer du skjærer, ikke halver oppskriften, for disse går unna. Mine ble spist opp på under en time, og det er jo kjempe godt med ferske boller.

Ingredienser:

Ca. 400 gram hvetemel

2,5 dl melk

50 gram gjær, jeg brukte fersk

80 gram sukker

0,5 ts salt

2 ts malt kardemomme

1 egg

80 gram smør

1. Del opp smør i små terninger

2. Varm opp melken til ca. 30-34 grader dersom du kjører deigen i en kjøkkenmaskin. Dersom du elter den for hånd kan melken være ca. 35 grader. Grunnen til at gradene på melken ikke skal være mer enn 30-34 grader når du elter i en kjøkkenmaskin er fordi temperatuen vil stige når du elter den i maskinen



3. Bland det tørre i en bolle.

4. Dersom du bruker fersk gjær løser du gjæren opp i melken. Bruker du tørrgjær har du dette i sammen med det andre tørre



5. Ha melken og gjæren i sammen med det tørre og elt i 5 minutter på medium hastighet

6. Etter fem minutter, tilsetter du et egg, og kjører deigen i 5 minutter til på medium hastighet

7. Etter fem minutter tilsetter du smør og kjører deigen på høy hastighet i 10 minutter. Ikke smelt smøret, bare ha det i terninger som burde ha vært i romtemperatur noen timer. Grunnen til at i ikke skal smelte smøret er fordi da blir bollene saftigere og blir ikke så lett tørre. 



8. Sett deigen til heving i ca. 1 time

 

Mens bolledeigen hever, lager du vaniljekremen.

Ingredienser:

3 eggeplommer

1 vaniljestang

2 dl kremfløte

1 dl. melk

0,75 dl melk

85 gram sukker

35 gram maizena



1. Bland sammen 0,75 dl melk med maizena

2. Når dette er godt blandet, tilsett eggeplommene

3. Rør godt.

4. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland sukker kremfløte og melk og tilsett vaniljestangen med frøene. Kok opp

5. Når dette er kokt opp tilsetter du melkeblandingen i maizena blandingen. Bland det godt og ta ut den store delen av vaniljestangen.Sett tilbake på komfyren. Rør godt hele tiden så det ikke brenner seg. Når det koker vil det starte å tykne, rør så videre i 2 minutter. Før du setter det til kjøling i ca. 1 time

Når bolledeigen har hevet ferdig, skjevler du den ut, smører først vaniljekrem på, hvis du vil, kan du ha på sukker og kanel, og strø på rosiner. 

Ta på rosiner etter hvor mye du selv vil ha. Så ruller du, og skjærer til passende snurrer.

Sett de til etterheving i ca. 1 time og 15 minutter

Stek de på over og undervarme på 225 grader og stek dem i ca. 10-12 minutter

Spør gjerne spørsmål dersom det er noe du lurer på!




 

Nutella frosting

Hei!

Dette er en herlig oppskrift på nutellafrosting. Den er perfekt til å pynte cupckes med, både sjokoladecupcakes og vanilje cupcakes. Denne er også god å ha på sjokoladekaker. Frostingen er veldig stabil, noe som er ekstremt viktig når man skal pynte cupcakes. 

Oppskriften holder til ca 15 cupcakes

Ingredienser:

250 gram smør

150 gram melis

1 ts. vaniljeessens

200 gram sjokoladek, jeg brukte 70% sjokolade

100 gram nutella

1. Smelt sjokolade i vannbad, og avkjøl helt. Det er viktig at sjokoladen er helt avkjølt, så ikke smøret begynner å smelte.



2.  Pisk smør og melis hvit. Det tar ca. 5-6 minutter på høy hastighet.

3. Når smøret og melis er blitt pisket hvitt, tilsett nutella og avkjølt sjokolade. Pisk til alt er godt blandet.

Jeg pyntet sjokoladecupcakes med denne forstingen.




Stikkord:
Les mer i arkivet » Mai 2015 » April 2015 » Mars 2015
hits