Kanelboller i form

Appelsinmakroner

Hei!

Appelsin er friskt og godt, og passer derfor perfekt i en makron. Den syrlige smaken balanserer det søte i makronskallet, og gjør derfor at makronen ikke blir alt for søt. Hvis du har slitt med å lage makroner, bør du lese DETTE innlegget først, der står det masse tips og triks for at makronene skal bli vellykkede.

Til makronene trenger du:

90 gram eggehvitte

70 gram sukker

110 gram mandelmel

170 gram melis

1 ts vaniljeekstrakt

Oransje gelefarge

Start med å piske eggehvittene med 1 ts av sukkeret, når eggehvittene danner stive topper, tilsetter du resten av sukkeret, og pisker til du har en blank og skinnende marengs

Tilsett gelefarge, og pisk kun til dette er blandet inn

Sikt inn de resterende ingrediensene, og nå kommer vi til det mange syntes er vannskelig, nemelig røringen. I starten kan du vende mandelmelet og melisen inn, slik at det er godt blandet med marengsen, så kan du røre kraftig slik at så slår ut luften av marengsen med en slikkepott, men bare rør kraftig i noen sekunder, før du rører rolig og ser at røren er litt tykk, men flyter alikevell litt utover. Lyset skal reflekteres i røren

Ha røren over i en sprøytepose, og sprøyt ut små runde makroner, før du lar de hvile. Etter 45 min steker du makronene på 130 grader i ca. 20 minutter. Etter de er stekt, har du de direkte i fryseren slik at de løsner lettere fra bakepapiet.

Men makronene hviler, lager du appelsinkremen, til den trenger du:

Skallet av en appelsin

6 eggeplommer

1 dl appelsinjuice

0,75 dl sitronjuice

120 gram sukker

100 gram smør

Kok opp alle ingrediensene til kremen tykner, ha den over i en bolle og avkjøl til den har tyknet helt i kjøleskapet. 

Når makronskallene er avkjølt helt, fyller du de med appelsinkremen, og setter på lokket.

Oppbevar makronene i kjøleskapet i opp til ca. 1 uke


 

Oreocupcakes

Sjokoladekake med mascarpone og jordbærHei

Mascarpone, jordbær og sjokolade er en fantastisk kombinasjon! Mange av dere har sikkert hatt jordbær med mascarponekrem til dessert i sommer, og dette er desserten i kakeform. Så kaken er en to lags sjokoladekake, med hele jordbær inni selve kaken, dekket med en sjokoladeglaze og pyntet med en sjokoladeskål med bringebær. Man skal være obs på at denne kaken er ganske vanskelig å lage, med mange utfordrende momenter. Jeg har laget kaken i en brødform, fordi jeg syntes det er morsomt å variere i bruk av former. Dersom du ønsker det, er det fult mulig å bruke en vanlig springform også, men da vil ikke kaken se like fin ut når man skjærer i den.

Sjokoladeskålen er rett og slett sjokolade som er støpt med ballonger, man smelter sjokolade, og dypper ballonger oppi sjokoladen. Når sjokoladen har stivnet kan man ta ut luften i ballongene, og du har en sjokoladeskål. Jeg tempererte sjokoladen når jeg gjorde dette, men det trenger man egentlig ikke. Jeg kommer til å skrive et innlegg om sjokoladetemperering senere, men hvis du kan temperere sjokolade er det bare å gjøre det. Jeg brukte 300 gram sjokolade

Til sjokoladekaken trenger du:

3 romtempererte egg

300 gram sukker

300 gram mel

180 gram smør

420 gram kulturmelk ( 4,2 dl )

1 ts natron

1 ts bakepulver

40 gram kakaopulver

2 ss vaniljesukker

 
Start med å piske egg og sukker til eggedosis. Start med å piske 5 min på rolig hastighet, så 5 min på middels hastighet og tilslutt 5 min på full hastighet. Ved å piske eggedosis på denne måten, får man en mer stabil eggedosis, fordi luftboblene er jevne. Hadde men kjørt i gang på full hastighet vill kakebunnen ha falt sammen på midten.

 Smelt smøret, og vend dette forsiktig inn i eggedosisen

 

Bland så inn det tørre og kulturmelken vekselsvis
 Fordel røren i en brødform, og stek på 180 grader midt i ovnen i ca. 45 minutter

 
Mascarponekrem

1/2 vaniljestang

1 ss melis

250 gram mascarpone 

2 dl kremfløte

 

Skrap ut frøene av vaniljestangen, og bland dette med alle de resterende ingrediensene

 

Pisk dette til en jevn blanding for hånd. Det er utrolig mye fett i både mascarponekremen og fløten, derfor skiller kremen seg veldig lett. Så derfor må du piske for hånd, slik at du ser når kremen er blitt stiv.

 Sokoladeglaze

200 gram sjokolade

1,5 dl + 0.5 dl fløte

40 gram sukker

25 gram lys sirup

 

Smelt sjokoladen over vannbad kok opp 1,5 dl fløte, sukker og lys sirup

 

Ha den kokte fløten over den smeltede sjokoladen

Når dette er godt blandet, tilsetter du resten av fløten, denne skal være helt kald, slik at blandingen emlugerer, dvs. å få to homogene masser til en homogen masse, Mens du heller i fløten rører du lett med en slikkepott. Det er viktig at du bruker slikkepott, og ikke visp, ellers får du luftbobler i glazen.

Montering

1 kurv jordbær

1 kurv bringebær

ta kakebunnen ut av formen, og del den i to. Dekk brødformen med bakepapir, og legg den første bunnen oppi formen. Ha så mascarponekremen i, og ha i hele jordbær. Det er viktig at du setter jordbærene ''feil vei'', altså med tuppen ned i mascarponekremen, slik at de kommer riktig vei når du snur formen. Ha på neste kakebunn, og snu hele kaken over på et brett

.

Plasser brettet på en rist over en stor skål, og hell glazen overkaken. 

Velg en sjokoladeskål, fyll den med bringebær og sett på toppen av kaken

 
Les mer i arkivet » August 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
hits