Sjokoladekake i langpanne

Hei

Sjokoladekake i langpanne er klasikker. Denne er perfekt når man skal servere kake til mange personer, enten det er til klassen, bursdag eller en annen annledning. Kaken er utrolig saftig, og holder seg veldig godt.  Personlig er jeg utrolig glad i kombinasjonen sjokolade og kokos, så jeg tok kokos på toppen. Dette setter også en utrolig fin kontrast til utseende av kaken. Dersom du ikke er så glad i kokos kan du bruke små daimkuler, eller noe annet du liker.

Du trenger

6 egg

8 dl sukker

13 dl hvetemel

6 ts bakepulver

6 ts vaniljesukker

4,5 dl kefirmelk

400 gram smør

5 ss bakekakao

( glemte smør på bilde )

1. Start med å piske egg og sukker til lufitg eggedosis. Start med å piske 5 minutter på lav hastighet, så 5 minutter på middels hastighet, og så 5-10 minutter på full hastighet. Grunnen til at man skal piske eggedosis på denne måten er fordi hvis man starter med å piske eggedosis på høy hastighet, vil man piske inn alt for mye luft, og da vil kaken dette sammen på midten.

2. Smelt smøret og avkjøl

3. Sikt inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kakao, og vend dette forsiktig inn vekselsvis med smør og kefirmelk

4. Fordel røren i en smurt langpanne, med bakepapir. Jeg brukte kun bakepapir i bunn av langpannen, og smurte sidene med formfett.

5. Stek kaken ved 200 grader i ca. 40 minutter. 

Glasur på kaken

125 gram smør

500 gram melis

3 ss kakao

0,75 dl kaffe

1 ss vaniljesukker

1. Smelt smøret. Når smøret er smeltet tilsetter du kaffen.

2. Bland sammen melis, kakao og vaniljesukker.

3. Tilsett smør og kaffe blandingen i melisen, og bland dette godt.

4. Dersom glasuren din er litt flytende kan du sette den noen minutter i kjøleskapet

Montering

Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle seg, det er kjempe viktig at kaken er ordentlig avkjølt før du tar på glasuren

Smør så glasuren utover kaken. Siden jeg lagde roser med en wilton 1M tip, sparte jeg en del glasur til dette. En 1M tip får du kjøpt HER. HER finner du en video om hvordan du lager roser

Pynt så med kokos




YOU MIGHT ALSO LIKE


Oppskrift på saftig gulrotkake finner du HER

 


Oppskrift på sjokoladekake med bringebærmousse og melkesjokoladefrosting finner du HER

Sjokoladekake med salte peanøtter

Grove pizzaboller

Hei

Siden det er  er mandag og skole i morgen, bestemte jeg meg for å lage noe litt godt, som jeg kunne fryse ned og ta opp som skolemat, og valget falt på pizzasnurrer. Har hatt med meg disse på skolen, de siste ukene, og det er så mye bedre og mye mer spennende enn den vanlige matpakken. De er perfekte å fryse ned, ta opp to tre stykker kvelden før, og tin dem til du skal på skole eller jobb. Det går også fint å ta de opp på moringen, bare sett ovenen på 200 grader og stek de i 10-15 minutter. Siden jeg skulle ha med disse på skolen, benyttet jeg grovt mel, av forskjellige sorter, så pizzabollene metter mer. Men du kan selvfølgelig benytte deg av kun hvetemel, dersom du ønsker det. 




Det som er så fint med pizzaboller er at du kan benytte deg av det du har i kjøleskapet. Jeg hadde en boks med tomatsaus og skinke så jeg brukte det, men du kan jo ha kjøttsaus på eller for eksempel kylling. Det gjør heller ikke noe om du ikke har så mye ost, bare frys ned, og når du tar de opp skjærer du noen skiver ost på før du tiner dem i ovnen.  Det blir ca. 30 pizzasnurrer. Her kommer oppskriften.

- 5 dl hvetemel

- 5 dl sammalt hvetemel

-3 dl rugmel

-2 dl byggmel

- 6 dl melk

-3 ts salt

-150 gram smør

-1 pose tørrgjær

-Ost

-Skinke

-Tomassaus

1. Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin

2. Varm opp melken til ca. 34 grader

3. Tilsett melken i kjøkkenmaskinen med alt det tørre og elt dette i 5 minutter på lav/middels hastighet

4. Etter at deigen har blitt eltet i 5 minutter, kutter du smør i terninger og tilsetter disse. IKKE SMELT SMØRET, ha de oppi sånn som de er. Elt så videre i 7 minutter på høy hastighet til deigen slipper kantene i bollen

5. La deigen heve i 1,5-2 timer

6. Når deigen er ferdig hevet, tar du litt hvetemel på kjøkkenbenken, og knar deigen i 5 minutter for hånd til den er glatt og fin.

7. Skjevle deigen ut til et stort rektangel, og smør på tomassaus. Legg så på skinke og litt ost. Du kan gjerne også bruke kjøttsaus, eller noe annet du har liggende.

8. Rull deigen til en stor leiv, og kutt deigen opp i emner. Plasser emnene på et stekebrett med bakepapir og la de etterheve i ca. 1 time

9. Rasp litt ost, og har litt ost over hver pizzabolle. Stek pizzabollene på 225 i ca. 15 minutter




Avkjøl pizzabollene på en rist

Pizzabollene er ypperlige å fryse ned


You might also like

Oppskrift på hjemmelaget vaniljeis finner du HER

Oppskrift på vanilje cupcakes med bringebærfrosting finner du HER

Sjokoladekake med bringebærmousse og melkesjokoladefrosting

Rosinboller

Hei

Forje søndag bakte jeg rosinboller, de ble utrolig saftige og gode, og hevde seg store og fine. 




Oppskriften kommer her.

Ingredienser

ca. 450-500 gram hvetemel

2,5 dl melk

50 gram fersk gjær

1 ts salt

2 ts malt kardemomme

1 egg

80 gram sukker

80 gram smør

175 gram rosiner


1. Start med å legge rosiner i varmt vann i ca. 20-30 minutter. Dette fører til at rosinene blir mye saftigere

2.. Varm melken opp til ca 32 grader hvis du skal elte deigen i kjøkkenamskin, dersom du elter den for hånd kan temperaturen være ca. 36 grader.


3. Hell melken over gjæren og rør ut gjæren


4. Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin, og tilsett melken. Kjør dette på middels hastighet i 5 minutter



5. Tilsett egget og kjør deigen i 5 minutter til på middels hastighet

6. Tilsett romtemperert smør, i terninger i deigen og kjør på full hastighet i 10 minutter. Dersom deigen er veldig fuktig tilsetter du mer mel, men ikke ta i for mye. Er det for mye hvetemel i bollene vil bollene bli veldig tørre.

7. Tilsett rosinene og elt veldig forsiktig til de er blandet inn i deigen. Sett så til heving i ca. 1,5 time

Deigen blir får utrolig finkonsistens

8. Når deigen er ferdighevet triller du fine boller, og setter dem til etterheving i ca. 1 time

Etter en time har bollene doblet seg i størrelse. Så pensler du dem med melk eller egg




Sett ovnen på 225 grader, og stek bollene midt i ovnen i ca. 13-15 minutter

Avkjøl bollene på rist


You might also like

                                                                                                                           

                                                                                                 Ost og bacon horn finner du oppskrift på HER             Oppskrift på boller med vaniljekrem og rosiner finner du HER

Gulrotkake



Hei

Gulrotkake er en klassiker, som alltid er utrolig godt. Gulrot setter utrolig god smak på kaken. Det er godt når det er litt mye gulrot, dette setter som sagt god smak, men bidrar også til at kaken blir veldig saftig og god. 


 

Det er mange gulrotkakeoppskrifter som inneholder valnøtter, det er det ikke i denne. Jeg har prøvd forskjellige oppskrifter, både med og uten, men har konkludert med at valnøttene fører til at kaken ikke blir like saftig. 

Ingredienser

4 egg

5 dl gulrøtter

2 ts vaniljesukker

300 gram sukker

3 dl hvetemel

2,5 ts natron

1 dl rapsolje

0,5 ts salt


1. Pisk egg og sukker til eggedosis.

 Start med å piske 5 minutter på lav hastighet, så 5 minutter på middels hastighet og så 7-10 minutter på høyeste hastighet. Eggedosis skal piskes lenge. Hvis du starter å piske eggedosis på høy hastighet med en gang, vil det komme alt for mye luft i deigen, og kaken vil synke sammen i ovnen.



2. Rasp gulrøtter og bland gulrøttene med olje. 



3. Sikt inn hvetemel, vaniljesukker, salt og natron, og vend dette forsiktig inn. Det er viktig at du røren forsiktig, ellers vil all luften fra eggedosisen gå ut, og kaken vil synke sammen på midten, den vil bli litt tørr og veldig kompakt

4. Bland inn de raspede gulrøttene og oljen. Vend dette også forsiktig inn.

5. Stek kaken på 190 grader, i ca. 40-50 minutter, midt i ovnen.

 

Crem cheese frosting

200 gram melis

250 gram kremost naturell (philadelfia)

300 gram mykt smør

1 ss sitronsaft

1 ts vaniljesukker

1. Bland smør, melis, sitronsaft og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin på høy hastighet i ca. 7 minutter. Blandningen skal bli hvit og luftig. 

2. Bland så inn kremosten, og miks i ca. 30 sekunder til.  Ikke overpisk dette, da vil frostingen starte å skille seg, og frosting vil bli veldig løs.

3. Sett til kjøling i ca. 5 minutter

 

Montering & pynt

1 kurv med jordbær

Start med å dele kakebunnen i to. Du trenger ikke gjøre dette, men da må du halvere oppskriften på kremen.

Smør så et godt lag med krem på.

Legg den andre bunnen oppå, og ta krem rundt hele kaken. Hvis du vil kan du ha litt jorbær biter mellom lagene, men dette er ikke nødvendig.



Pynt med jordbær






You might also like


     

  Sjokolade-oreokake finner du oppskrift på HER  

  

 

                                                                                                                        Mango, jordbær og bringebær smoothie finner du oppskrift på HER                              

 

.

Stikkord:

Verdens beste eplekake

Hei

Nå begynner det å bli høst, og det har begynt å komme epler på trærne. Vi fikk masse epler av naboen, så jeg lagde en eplekake ut av det. Denne kaken er utrolig saftig, og holder seg veldig bra i noen få dager.

Ingredienser:

3 egg

315 gram mel

2,5 ts kanel

200 gram smør

200 gram sukker

6-7 epler

2 ts vaniljeekstrakt

2,5 ts bakepulver

230 gram creme fraiche



1. Pisk smør og sukker hvitt og luftig, dette kan ta ca. 5 minutter

2. Tilsett ett og ett egg av gangen, og miks på høy hastighet i ca. 2 minutter mellom hver eneste egg.

3. Tilsett mel, bakepulver, kanel og vaniljeekstrakt, og bland dette godt. Miks dette sammen i ca. 1 minutt

4. Tilsett creme fraiche og miks i ytterlige 3 minutter

5. Kutt fire av eplene i middels store biter, og vend disse forsiktig inn i røren




6. Ha røren i en 24-26 diameter springform.

7. Skjær resten av eplene i båter og legg de over røren

8. Smelt 1 ss med smør, og pensle eplene med det. Strø over kanel og sukker.

9. Stek kaken på 180 grader i ca. 1 time og 5 minutter.



 Denne kaken er perfekt å servere sammen med hjemmelaget is, som du finner oppskrift på HER

 

You might also like 

 


                                              
Oppskrift på gulrotcupcakes finner du HER                                       Oppskrif på prinsessekake finner du HER





 

Les mer i arkivet » August 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
hits