Eplepai

Sjokoladekake med vaniljekrem

Makroner med karamellganche

Hei

I dag kommer det nok en oppskrift på makroner! Jeg er utrolig glad i å lage makroner, og syntes det er noe av det morsomste å bake for tiden. Jeg vet det er mange som har litt trøbbel med å få perfekte makroner, men hvis du følger alle tipsene og rådene i DETTE innlegget, er du godt på vei. For å få til makroner, må du starte med en bra grunnoppskrift på makronskallene. Jeg bruker alltid denne oppskriften.Den holder til ca 30 makroner, akkuratt perfekt til to brett :)

Karamellganache er en slags sjokoladekrem med karamellsmak. I stedet for å koke opp fløte, lager du en karamell og har over sjokoladen til den smelter. Dette er et utrolig godt fyll, og passer ypperlig til makroner.

Du trenger

110 gram maldelmel

170 gram melis

90 gram eggehvitte

70 gram sukker

Litt brun gelefarge

Pisk egg 2 ss av sukkeret til det danner stive topper. Tilsett så resten av sukkeret og pisk til du får en skinnende og blank marengs. Tilsett gelefarge og pisk kun til marengsen har fått riktig farge

Bland sammen melis og mandelmel i en bolle



Bland marengsen med mandelmelet og melisen.

Vend dette inn i marengsen. Når det er helt blandet inn, rører du kraftig for å slå ut mye av luften i marengsen. Så rør kraftig i ca. 5-10 sekunder,før du bare vender blandingen rolig. Røren skal være litt tykk, men rennende. Røren skal flyte litt utover

Sprøyt ut røren, og la de tørke i 45 minutter. Du skal kunne ta fingeren din på overflaten uten at du får noe røre på fingeren. Stek så på 130 grader i ca. 18-20 minutter

Til karamellganachen trenger du

125 gram sukker

30 gram lys sirup

150 gram(1,5 dl) fløte

30 gram smør

100 gram sjokolade

Ha sirup og sukker i en kjele og smelt til karamell

Tilsett fløte. Nå kommer karamellen til å bruse masse opp, så vær forsiktig

Når blandingen ha stoppet å bruse opp, tilsetter du smør.Hell så karamellen over hakket sjokolade, og la sjokoladen smelte



Sett blandingen i kjøleskapet til den stivner

Fyll makronene med karamellganachen.






Luftig gourmetloff

Chokolate chip cookies



Hei

Chokolate chip cookies er en klassiker inne kjeks og coockies, og er min personlige favoritt også. For meg skal en cookie være seig inni, men ikke for lite stek, ha mye og gjerne store biter av sjokolade, og gjerne være litt sprøe i kantene. Jeg har prøvd mange forskjellige oppskrifter på cookies, men denne tilfredstiller alle mine ønsker når det kommer til cookies. Det som er litt spesielt med disse cookiene er at de er seige inni, og sprø lang kanten, i tilleg er det mye sjokolade.

I denne oppskriften bruker jeg havremel, du kan kjøpe det i noen butikker, men det er vanskelig å finne. Men heldigvis er det lett å lage selv, bare ta samme mengde havregryn, og mal det til fint mel i en foodprossesor. 



Du trenger

150 gram romtemperert smør

100 gram hvitt sukker

60 gram brunt sukker

0,5 ts salt

240 gram hvetemel

60 gram havemel

2 ts bakepulver

200 gram mørk sjokolade

200 gram lys sjokolade

1 egg

50 gram lys sirup

50 gram melk



Ha sukker, hvetemel, havremel, bakepulver, salt og smør i en bolle, og rør dette sammen i ca. 2 minutter. Her er det viktig at du bruker en grind eller k-elementet i kjøkkenmaskinen din. Det skal se ut som brødsmuler



Tilsett så egg, melk og sirup og bland til det er godt blandet. 



Hakk opp sjokolade i ønsket størrelse, og ha oppi alt untatt ca 50 gram.



Trill kuler av deigen, du kan også bruke en skje eller iskremskje. Hakk opp de siste 50 grammene av sjokoladen, og ha på toppen, det vil se bedre ut tilslutt :)

Ha cookiene inn i ovenen, når du setter de inn skal temperaturen være 200 grader, men sett så temperaturen ned til 175 og stek i ca. 15 minutter

Avkjøl, og nyt





Les mer i arkivet » August 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
hits