Kviklunsj kake med bringebær



Hei

Jeg har lenge øsnket å lage en kviklunsj kake, og endelig fikk jeg gjort det også. Kaken er i to lag, med bringebær og små kviklunsj biter mellom. Sjokolade og bringebær er en herlig kombinasjon, og det er utrolig godt med en liten ''crunsh'' fra kviklunsj inni. Jeg er utrolig glad i mørk sjokolade, og lagde derfor en mørk sjokoladekrem. Dersom du ikke er så glad i mørk sjokolade, kan du bruke lys kokesjokolade i stedet, eller en blanding. Denne kaken er utrolig god, og perfekt for de som er glade i kviklunsj og sjokolade




Sjokoladekremen tar litt tid å stivne i kjøleskapet , så start med denne. Jeg klarte med et uhell å slette bildene på kameraet, så det blir ikke så mange bilder, når det gjelder sjokoladekremen, beklager.

Du trenger

45 gram brunt sukker
2 dl vann
450 gram kokesjokolade, her kan du bruke mørk eller lys kokesjokolade, eller en blanding av mørk og lys
255 gram smør

1. Smelt smør, og tilsett vann og brunt sukker i en kjele. Kok dette opp

2. Ta kjelen av platen, og tilsett sjokoladen. Rør slik at sjokoladen smelter, og blander seg godt.

3. Kjør blandingen med stavmikser for å få blandingen glatt og fin, og avkjøl i kjøleskapet i ca. 2-2,5 timer

Til bunnen trenger du

5 egg

240 gram smør

250 gram kokesjokolade

3 ts vaniljeessens

240 gram mel

0,75 dl kaffe

315 gram brunt sukker

1,5 ts bakepulver

1,5 ts natron

250 gram rømme

1. Ha brunt sukker, mel, natron, bakepulver i en kjøkkenmaskin, og bland dette godt

2. Smelt smør, når smøret er smeltet, tilsetter du sjokolade, kaffe og vaniljeessens.

3. Bland sammen egg og rømme, og rør dette godt sammen


4. Bland sjokoladeblandingen i eggeblandingen, og rør godt

5. Hell sjokolade eggeblandingen i kjøkkenmaskinen sammen med melet og sukket

6. Bland dette godt sammen med en grind/k-spade, og miks i ca. 3 minutter på middels hastighet

7. Fordel røren i to springformer på 20 cm, det skal være ca. 750 gram i hver form. Stek på 200 grader i 45-55 minutter midt i ovnen. Du kan godt steke enn bunn om gangen dersom du ikke har to former. Etter 30 min bør du dekke formene med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brente på toppen, men vær rask! 

Montering

Du trenger:

2 kurver bringebær, 6 pakker kviklunsj

Sett en kakebunn på et kakefat, og smør litt sjokoladekrem utover

Legg så bringebær utover den første bunnen

Knekk opp kviklunsj biter, fra en pakke kviklunsj. Resten av kviklunsjen skal brukes utenpå kaken

Legg så en ny bunnoppå. Smør så sjokoladekrem rundet hele kaken. Så tar du kviklunsj staver rundt hele kaken med litt mellomrom, det er bare å feste dem til siden av kaken i sjokoladekremen. Legg så bringebær på toppen av hele kaken



YOU MIGHT ALSO LIKE

Oppskrift på halloween cupcakes finner du HER

Oppskrift på rosinboller finner du HER

Hvordan lage roser med en 1M tip

Rugbrød





Hei

I går lagde jeg hjemmelaget rugbrød. Når jeg skulle lage brød, syntes jeg det var viktig at det skulle være grovt, så det mettet mye. Jeg brukte mye grovt rugmel, i tillegg brukte jeg litt sammalt hvetemel. Så brødet inneholder 66% grovt mel. Når man lager brød som inneholder rugmel, skal man la deigen være ganske våt, og for at brødet ikke skal bli tørt brukte jeg kulturmelk.Siden jeg ville ha en fin og sprø skorpe, dampstekte jeg brødet.

Du trenger

7,5 dl kulturmelk

1 pk. tørrgjær

2 ts salt

2 ss sukker

5 dl sammalt grovt rugmel

3 dl sammalt hvetemel

4 dl hvetemel

1. Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin

2. Varm opp melken tilca. 36 grader og tilsett i melblandingen

3. Elt deigen til den slipper kantene

La den så heve i ca. 1,5 time

Del så deigen opp i to emner, og form de som du vil. Du kan også bruke to brødformer

Så lager du tre snitt i hvert brød

La brødene etterheve i ca. 1 time

For å få en veldig fin og sprø skorpe på brødet dampstekte jeg brødene. Å dampssteke er å varme opp ovnen med et brett med vann under og steke brødet litt med brettet med vann.  

Så fyll opp en langpanne, med høye kanter, med vann, og sett det i ovnen. Så setter du ovnen på 200 grader. Når ovnen er 200 grader, setter du inn brødene midt i ovnen. Etter 10 minutter tar du ut brettet med vann, og lar brødet steke i 35 minutter til. Brødet skal altså steke i 45 minutter. 

YOU MIGHT ALSO LIKE


Oppskrift på knekkebrød finner du HER

Oppskrift på grove rundstykker finner du HER

 

Halloween cupcakes

Hei

Det er ikke lenge til Halloween, og derfor tenke jeg å legge ut et halloween innlegg.

Det som er så fint med cupcakes, er at du kan pynte de på forskjellige måter . Siden det skulle være halloween cupcakes bestemte jeg meg for å lage tre forskjellige typer når det gjalt utseende. Jeg gikk derfor for å lage noen edderkopp cupcakes, noen som skulle se ut som et øye og noen som skulle ha et spindelvev på seg. 

Men disse cupcakesene smaker også kjempe godt! Det er vaniljecupcakes med et melkesjokoladefyll toppet med creme cheese frosting. 




Vaniljecupcakes

230 gram sukker

1 vaniljestang

1 ts vaniljesukker

175 gram mel

1 ts bakepulver

0,5 ts natron

2 egg

75 gram rømme

60 gram olje

160 gram fløte ( du kan bruke melk )

70 gram smør

0,5 ts salt

1. Bland alle de tørre ingrediensene med romtemperert smør og frøene fra vaniljestangen. 

2. Bland rømme og egg. Bland dette godt, og rør mye.

3. Bland dette imel og smør blandingen

4. Bland dette godt sammen, tilsett så fløte og olje og miks med en K-gind på middels hastighet i 3 minutter. Fordel så røren i cupcake former. Siden det skulle være halloween cupcakes brukte jeg halloween cupcake former.

Disse formene kan du kjøpe på bakeshop.no link finner du HER

Stek på 180 grader i 25-30 minutter midt i ovnen. Du må ikke åpne ovnen under steking, da synker de sammen på midten.

Melkesjokoladekrem til å fylle cupcakesene

200 gram melkesjokolade

70 gram fløte

50 gram smør

1. Bland alle ingrediensene i en kjele og varm opp til kokepunktet. La så kremen koke i 1 minutt. Det er viktig at du rører hele tiden. 

Skjær så en fordypning i hver cupcake og fyll med melkesjokoladekremen

Cream cheese frosting

200 gram philadelfia ost naturell

300 gram romtemperert smør

200 gram melis

1. Miks smør og melis på høy hastighet i en kjøkkenmaskin til det er hvitt. Dette tar ca. 5 minutter.

2. Bland i philadelfia ost, og miks på lav hastighet til alt er blandet. Ikke miks for lenge, da vil frostingen skille seg.

Nå kommer vi til pynten, og da trenger du

Marsipan

Grønn gelefarge

Oransje gelefarge

Svart gelefarge

Rød gelefarge

Sølvperler

100 gram mørk kokesjokolade

1M tip 



Til den ene cupcaken som skal være et øye, starter du med å lage en kul på cupcaken med frosting. Så farger du litt maripan rød, og ruller små tråder. Legg disse trådene i et sikksakk mønster mot midten av cupcaken. 

Så farger du litt marsipan med grønn konditorfarge og skjevler den ut. Trykk så ut sirkler, og legg på midten av cupcaken. Så lager du en runding av hvit marsipan og legger oppå der igjen. 




Når det kommer til cupcaken med spindelvev har jeg brukt oransje gelefarge til å farge frostingen. Så lagde jeg en rose med en 1M tip.

En 1M tip får du kjøpt hos bakeshop, link HER

Så lager jeg en rose. 

Nå kommer det som er litt vannskelig, nemmelig å lage et spindelvev av sjokolade. Her trenger du mørk kokesjokolade.

Start med å tegne opp et spindelvev på et ark. Det trenger ikke være så perfekt, det er bare kult om spindelvevet er litt ''ruglete''. Legg så et gjennomsiktig plastpapir/plastmappe over tegningen. Smelt så sjokolade over vannbad, og ha den smeltede sjokoladen over i en kremmerhus. Det er viktig at kremmerhuset har en ganske liten åpning. Så tegner du med sjokoladen over tegningen på arket slik at sjokoladen kommer på plastarket. Tegn så flere spindelvev og sett de til kjøling i kjøleskapet/fryser i 15-20 minutter. Ta så spindelvevet av plastarket og sett det på cupcaken




Så er det edderkopp cupcaken. Her trenger du også sjokolade og svart gelefarge.

Tegn halvmåner på et ark. Jeg brukte bare formen fra et glass. Legg så et gjennomsiktig plastark over og tegn med smeltet sjokolade, disse skal bli armer. Legg så sjokoladedekorasjonen i kjøleskapet/fryser i 15-20 minutter.

Farg så litt frosting med svart gelefarge, og smør frosting som en halvkulepå selve cupcaken.

Så tar du å putter du armene i frostingen slik at de står ut.

Til øyner brukte jeg sølvkuler fra bakeshop

Du kan kjøpe sølvperlene på bakeshop, link finner du HER




YOU MIGHT ALSO LIKE

Oppskrift på sjokoladekake i langpanne finner du HER


Oppskrift på gulrot cupcakes med cream cheese frosting finner du HER

Pitabrød




Hei!

Pitabrød er faktisk ikke så vanskelig å lage som du kanskje skulle tro. Disse er også veldig fine å fryse ned.

Du trenger

2 pk tørrgjær

1,5 dl vann

3,5 dl vann

8,5 dl hvetemel

2 ts salt

2 ss sukker

1. Bland samen sukker og gjær, bland så 1,5 dl vann som er ca. 36 grader i sukker og gjær blandingen, og la dette stå på kjøkkenbenken i ca. 10 minutter

2. Ha resten av de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin, og tilsett vann og gjlær blandingen



3. Elt deigen på middels hastighet til den slipper bollen.  La deigen så heve i 1 time

4. Del deigen opp i emner, rull så boller før du skjevler de til flate rundinger 

Stek pitabrøene på 250 grader i ca. 5-8 minutter. Pitabrøene vil blåse seg opp under steking





 

Stikkord:

Bestilling av kaker

.

Boller fylt med vaniljekrem

Hei!

Disse bollene er en av mine favoritter når det kommer til boller, fordi de er så utrolig saftige. Bollene er fylt med vaniljekrem inni selve bollen, noe gjør gjør at bollene blir utrolig saftig, og det er jo kjempe godt med vaniljekrem inni boller. Hvis du er glad i rosiner kan du ha dette også inni. 




Du trenger

ca. 450-500 gram hvetemel

2,5 dl melk

1 pakke fersk gjær

1 ts salt

2 ts kardemomme

1 egg

80 gram sukker

80 gram smør

1. Bland sammen alt det tørre i en kjøkkenmaskin

2. Varm opp melken til ca. 33 grader

3. Smuldre opp gjæren i en bolle. Hell så melken over og rør ut gjæren i melken

4. Hell så gjærblandingen over i kjøkkenmaskinen sammen med det tørre

5. Elt blandingen på middals/lav hastighet i 5 minutter. Tilsett så egg

6. Elt i 5 minutter til, tilsett så smør i terninger. Du skal ikke smelte smøret.

7. Elt blandingen i 10 minutter til på middels/høy hastighet

8. La deigen heve i 1,5 time. 

Mens deigen hever lager du vaniljekremen

4 egg

1 vaniljestang

1 dl melk

3 dl melk

2,5 dl fløte

110 gram sukker

50 gram maizenna

1. Bland sammen maizenna, og 1 dl melk. Rør dette godt sammen. Tilsett så eggene og rør godt

2. Ha kremfløten og melken i en kjele sammen med sukkeret. Del vaniljestangen i to, og skrap ut frøene. Tilsett både frø og hele stangen i melken. Kok opp blandingen

3. Når blandingen har kokt opp, tar du ut vaniljestangen. Hell så 2/3 av den kokende melken over i maizenna og eggeblandingen. Her er det viktig at du heller forsiktig, og i en tynn stråle.

4. Så har du blandingen tilbake i kjelen sammen med melken, og koker det opp. Etter hvert vil blandingen begynne å tykne, når den tykner skal den stå over varmen i 2 minutter til. Det er viktig at du rører hele tiden.

Montering

Start med å dele opp deigen i ca. 14 deler. Så ruller du hver del til en liten boller

Så skjevler du den ut, og fyller på en del vaniljekrem

Så pakker du inn vaniljekrem, ved å brette sidene opp og over vaniljekremen

Så gjør du dette med alle

La bollene så etterheve i ca. 1 time før du steker dem på 200 grader i 10-13 minutter

Slik vil bollene se ut innvendig

YOU MIGHT ALSO LIKE

Oppskrift på boller med vaniljekrem, rosiner og kanel finner du HER

Oppskrift på eplekake finner du HER

Knekkebrød

Hei

Hjemmelagde knekkebrød er utrolig godt, og faktisk veldig lettvint. Det er kjempe enkelt å lage, og de holder seg kjempe godt, og disse blir alltid veldig sprøe. 



Du trenger

2 dl sammalt rug

2 dl sesamfrø

2 dl solsikkekjerner

2 dl havregryn

2 dl havrekli

1 dl linfrø

1 dl kruslakli

2 ts salt

7 dl kaldt vann

1. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør godt

2. Tilsett vannet og rør godt til alt er blandet

3. Dekk bollen med plastfolie og la den hvile i 15 minutter

4. Fordel røren over 3 stekebrett, og fordel røren utover til det er jevnt og tynt. Jeg brukte en palett/spatula til dette.

5. Bruk så en pizzakuttet til å lage fine knekkebrød før du steker dem på 180 grader i 40 minutter, Etter 40 minutter snur du alle stekebrettene, og skifter plassering på dem i vonen. Stek så i 7 minutter til

6. Når de er ferdig stekt kutter du de opp igjen med en pizzakutter. La dem så avkjøle seg

YOU MIGHT ALSO LIKE

Oppskrift på nutellafrosting finner du HER

Oppskrift på smoothie med jordbær, bringebær og mango finner du HER

Stikkord:

Grove rundstykker



Hei

I går lagde jeg disse rundstykkene. Dette er min favoritt oppskrift når det gjelder rundstykker, de blir alltid veldig saftige og gode. Disse er også perfekte å fryse ned, så det er bare å ta de opp, varme de litt i ovnen, og så kan du spise de til forkost. De er også deilige å ha på matpakken

Ingredienser

6,5 dl melk

500 gram sammalt hvete

500 gram hvetemel

2 ts salt

2 ss sukker

1 pk. tørrgjær

100 gram smør

1. Bland sammen sukker og tørrgjær i en liten skål

2. Varm opp melken til ca. 35 grader

3. Ta litt av melken, ca. 1 dl, over i skålen med gjær og sukker, rør godt, og la dette stå på kjøkkenbenken i ca. 5-10 inutter

4. Ha hvetemelet og saltet over i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av melken, og elt på lav hastighet i ca. 2 minutter

5. Tilsett gjærblandingen, og smøret. Du skal ikke smelte smøret! Dette gjør jeg for å få rundstykkene mer saftige. 

6. Elt i ca. 10 minutter til, før du lar deigen heve i ca. 1,5 time

Når deigen er fdrdig hevet skjevler du ut deigen til et rektangel

brett den ene siden over

Skjær så deigen på midten og på langs

Her er noen bilder som viser hvordan man lager ''knuter''

Legg så knutene på et stekebrett  og la de etterhenve i ca. 1 time



Pnelse de med vann, og strø sesamfrø over. Stek rundstykkene på 225 grader i ca. 13 minutter






Avkjøl på rist

Disse rundstykkene kan også brukes som f.eks hamburgerbrød

 

Eller du kan spise de med pålegg

YOU MIGHT ALSO LIKE

Oppskrift på ost og bacon horn finner du HER

Oppskrift på boller med vaniljekrem og rosiner finner du HER

 

 

 

Les mer i arkivet » August 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
hits