Rug rundstykker




Hei

Side jeg er veldig glad i gjærbakst med rugmel,lagde jeg derfor disse rugrundstykkene for ikke så lenge siden. Jeg har laget dem noen ganger før, og de blir alltid vellykket, og smaker veldig godt. Disse er veldig saftige, og perfekte å fryse ned, og ta opp til frokost eller lunsj.  Jeg har foresten fått en egen side til bloggen -> https://www.facebook.com/passionatebaking.blogg.no

Du trenger

3,5 dl melk

250 gram grovt rugmel

250 hvetemel

60 gram smør

1 pk fersk gjær

2 ss sukker

5 gram salt

1. Varm opp melken til 32-34 grader. Når blandingen er varm rører du ut gjæren i melken

2. Bland alt melet  i en kjøkkenmaskin, og tilsett melken

3. Elt på middels hastighet i 3 minutter, så tilsetter du smøret i terninger og elter videre i 5 minutter. Du skal altså ikke smelte smøret, grunnen til at jeg gjør dette er fordi da blir gjærbakst generelt saftigere.



4. Sett deigen til heving i 1,5 time

5. Rull ut deigen til runde rundstykker

Jeg snitter opp et kors på hvert av rundstykkene

La de så etterheve i 45 minutter til en time

Stek rundstykkene på 225 grader i ca.13 minutter midt i ovnen

Avkjøl på rist

Oppskrift på grove pizzaboller finner du HER

Oppskrift på hjemmelagde pitabrød finner du HER

Tradisjonell bløtkake



Hei

For ikke så lenge siden var det jo farsdag, og siden pappa er så glad i bløtkake, lagde jeg det til han. Denne bløtkaken er reltivt tradisjonell, med krem og masse bær. Sukkerbrødet er utrolig godt, og kjempe saftig, oppskriften er etter min oldemor. Dette sukkerbrødet er hvertfall kjempegodt og utrolig saftig



Oppskrift

4 egg

1 dl potetmel

1 dl hvetemel

2 dl sukker

2 ts bakepulver

1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Start med å piske i 5 minutter på lav hastighet, så 5 minutter på middels hastighet og så 10 minutter på høy hastighet. Dersom du skal ha et vellykket sukkerbrød er det viktig at du pisker en tjukk og god eggedosis, slik at bunnen ikke faller sammen på midten og så det blir saftig og godt. 

2. Sikt inn hvetemel,bakepulver og potetmel. Vend dette forsiktig inn FORSIKTIG i eggedosisen, slik at du ikke pisker ut all luften. 





Ha røren i en 24 cm springform eller to 20 cm former. Stek så på 170 grader i 40 minutter. Du må IKKE åpne døren mens sukkerbrødet steker, da vil kaken falle sammen på midten. 



Når sukkerbrødet har kommet ut av ovnen lar du det avkjøle seg, før du deler det i tre

Til monteringen trenger du

Appelsinjuice

4 bananer

1 pk. blåbær

1 kurv jordbær

6 dl kremfløte,  3 dl til å ha inni kaken, og 3 dl til å dekke kaken

Litt jordbærsyltetøy

Start med å sette en av bunnene på et kakefat, og dynk første bunnen, ikke dynk alle samtidig, da vil det være vanskelig å legge bunnene oppå hverandre. Det kan være lurt å dynke litt ekstra i kantene.

Smør først litt jordbærsyltetøy på bunnen

Ha så litt krem over

Ha så masse banenbiter over

Legg så på en bunn til. Dynk den og smør krem på

Ha så masse jordbær på (spar litt til pyntingen) og litt banan

Legg så den siste bunnen oppå. Dynk den, og dekk hele kaken med krem. Pynt så med bær

Jeg lagde en liten rose i midten med en 1 M tip, den får du kjøpt hos bakeshop, link HER

Her kan du også se hvordan jeg lager ''roser''

B3Et7VqdIiA

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

Oppskrift på gulrotkake finner du HER

Boller fylt med vaniljekrem finner du HER

 

Eplekake med vaniljekrem



Hei

For noen uker siden lagde jeg denne eplekaken, jeg hadde fått med meg masse gode epler hjem etter at jeg besøkte en venn som bor på en eplegård, og hadde derfor lyst til å lage en kake av disse. Har lagt ut e oppskrift på eplekake før, så for å varriere valgte jeg en verson med vaniljekrem. Vaniljekremen går utrolig godt sammen med eplene, og kaken ble utrolig smakfull, god og saftig



Start med å lage vaniljekremen

2 egg

En vaniljestang

20 gram maizenna

55 gram sukker

1 dl fløte

2 dl melk

0,5 dl melk

1. Rør sammen sukker, melk og fløte ( la 1/2 dl melk være igjen ). Skrap ut frøene av vaniljestangen, og kok opp melken med vaniljefrøene og selve vaniljestangen.

Så rører du sammen maizenna, 1/2 dl melk og egg


Så heller du halvparten av melken over i eggeblandingen i en tynn stråle. Rør, og kok opp alt. Når kremen koker og tykner er den ferdig. Sett den så til avkjøling

Så til selve kaken

230 gram sukker

3 dl mel

2 egg

1 dl fløte

110 smør

2 ts bakepulver

0,5 ts salt

5 epler

1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Start med å piske 5 minutter på lav hastighet, så 5 minutter på middels hastighet og så 5 minutter på høy hastighet.

2. Smelt smør, og bland den i fløten

Skrell epler, og skjær dem i biter

3. Sikt inn alt det tørre, og vend dette FORSIKTIG inn vekselsvis med fløten

Til slutt vender du forsiktig inn eplebitene. Ha vaniljekremen i en sprøytvepose, og sprøyt litt og litt vaniljekrem ned i røren over hele kaken slik at du får små lagre med vaniljekrem. Ha røren over i en springform på 20-24 cm og stek midt i ovnen på 165 grader i ca. 1 time og 10 minutter.

Dryss litt melis over, og server med eplemost fra Hyggen

YOU MIGHT ALSO LIKE

Oppskrift på sjokoladekake med bringebærmousse og melkesjokoladefrosting finner du HER

En annen oppskrift på eplekake finner du HER

 

Sveler

Hei

Forje helg lagde jeg disse svelene, som ble utrolig gode. Oppskriften er mormor sin, og resultatet blir alltid bra. Sveler er en klassiker som aldri slår feil.

Du trenger

1 egg

5 dl kefirmelk

5 dl mel

2 ts natron

200 gram sukker



1. Bland alt det tørre i en bolle,og rør godt. Dette er viktig slik at svelene skal heve jevnt, og at for at man ikke skal få noen bobler med kun natron, noe som ikke er så deilig å spise



2. Bland inn kefirmelk og egg

3. Rør godt, og la røren svelle i 30 minutter

Stek så svelene

Dersom du ønsker litt større sveler kan det være lurt å først ta på røre i stekepannen, så la en bolle så over slik at røren ikke renner videre ut., og slik at du får runde jevne sveler. Se bilde under

YOU MIGHT ALSO LIKE

Oppskrift på boller fylt med vaniljekrem finner du HER

Oppskrift på verdens beste gulrot kake finner du HER

 

 

Fransk sjokoladekake

Les mer i arkivet » August 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
hits