Julekonfekt med lakrisHei! 

Her kommer det første juleinnlegget, nemlig sjokoladekuler med lakris. Dette er en utrolig god julekonfekt, som smelter i munnen, og siden de er rullet i kakaopulver, blandet med litt lakrispulver gir det en deilig smak av mørk sjokolade. I denne oppskriften bruker jeg sjokolade med 55% kakaoinnhold. Denne oppskriften er utrolig enkel å lage, og tar heller ikke så lang tid. Disse e også perfekte å gi i julegave!

For å få en god smak av lakris, har jeg brukt raw liquorice pulver, og sweet liquorice sirup. Dette gir en kraftig smak av lakris, som er utrolig godt. Hvis man ikke er så glad i lakris kan man bare droppe å ha i lakrissirup og pulver, da blir det helt vanilje sjokoladekulver.Du trenger

250 gram (2,5dl) kremfløte

250 gram sjokolade

1 ts sukker

1,5 ts raw liquorice pulver

1 ss sweet liquorice sirup.

Start med å koke opp fløte og sukker med lakrispulver og lakrissirup, når det koker har du over hakket sjokolade. La det stå i ca. 8 min, før du kjører blandingen med stavmikser så den blir helt jevn og glatt. Sett i kjøleskapet til den stivner. Rull så små kuler med hendene før du ruller de i kakaopulver.
Fudgy brownie med nutella

Hjemmelaget vaniljesukker

Tips til vellykket gjærbakst

Les mer i arkivet » August 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
hits