Dessertforslag til nyttårsaften

Oreo brownie

Hei

Håper alle har hatt en fin jul, og at alle har kost seg masse. I ferien har jeg laget denne brownien, med oreo. Jeg elsker både brownie og oreo, og kombinasjonen er fantastisk. Men dersom du ikke ønsker oreo i, kan du droppe det. Brownien er utrolig saftig, og smaker mye oreo. 

Jeg valgte å steke brownien min i en rund form, men dersom du ønsker langpane-brownie i stedet, kan du bare dolbe oppskriften å steke den 5-10 minutter mindre




Du trenger

80 gram mel

200 gram melkesjokolade

1/2 ts salt

3 ss 100% kakaopulver

3 egg

120 gram smør

1/2 dl kaffe

1/2 ts bakepulver

220 gram sukker

2 pakker oreo kjeks

Ha smør, kaffe og sjokolade i en stor bolle, og sett den over vannbad til alt er smeltet

Når alt er smeltet tilsetter du sukker, og rører kun til sukkeret er rørt inn



Tilsett så eggene

Rør de forsiktig inn

Rør sammen mel, bakepulver og kakaopulver

Sikt det så inn sjokoladeblandingen



Rør det til alt er blandet, men ikke rør for mye, da blir det kake og ikke brownie

Ta den ene pakken med oreokjeks og knus det til små biter med en foodprosessor

Vend de knuste oreobitene inn i kakerøren

Hell røren i en springform på 24 cm i diameter. Husk å smør kantene og spray formfett på sidene, du kan smøre formen med smør også. Ta så den neste pakken med oreo og legg hele eller halve kjeksbiter på toppen før du steker brownien på 180 grader i 35 minutter, den skal være litt rå og myk inni, men ikke flytende, men IKKE overstek den!!!

YOU MIGHT ALSO LIKE

Oppskrift på rugrundstykker finner du HER

Oppskrift på sveler finner du HER

Skoleboller

Hei

Skoleboller er en klassikker, og siden julen nå er her, tenkte jeg å dele denne oppskriften på saftige skoleboller med vaniljekrem og glasur med kokos. I julen syntes jeg det er utrolig koselig å gå en skitur, for så å komme hjem til nystekt gjærbakst :-)

Du trenger

450-500 gram hvetemel

en pakke fersk gjær

Ett egg

2 ts kardemomme

100 gram smør

100 gram sukker

0,5 ts salt

2,5 dl melk

Start med å blande alt det tørre i en bakeboller

Smuldre opp gjæren 

Varm opp melken til 32-34 grader, ikke varm opp melken til 37 eller mer. Fersk gjær er mye mer temperaturfølsom enn hva tørrgjær er, og hvertfall hvis du skal elte deigen i en kjøkkenmaskin, vil temperaturen på deigen stige, og går den da over 37, vil gjæren dø og deigen din vil ikke heve. Jeg sjekker temperaturen med et mattermometer



Ha melken over gjæren, og rør ut til gjæren til den er oppløst i melken

Ha melken, og ett egg over i bollen med det tørre

Start å elte deigen på middels hastighet i 10 minutter

Etter 10 minuttet tilsetter du smøret. Du skal ikke smelte smøret, bare tilsette det i terninger. Når du har tilsatt smøret, vil deigen bli mye mer blank og smidig

Elt så deigen i 5 minutter på høy hastighet

La så deigen heve i en time

Men deigen hever lager du vaniljekremen, du trenger:

2 eggeplommer (ta vare på eggehvitten, du trenger den til glasuren)

0,5 dl melk

2 dl melk

1 dl fløte

en vaniljestang

55 gram sukker

35 gram maizenna

For å få den beste vaniljesmaken må du bruke vaniljestang, du kan bruke 2 ts vaniljesukker, men det blir klart best med vaniljestang

Start med å blande en halv dl melk med maizenna 

Ha i eggeplomene

Rør godt

Skjær så vaniljestangen i to, og skrap ut frøene. 

Bland resten av melken, fløten, sukkeret og frøene fra vaniljestangen, og selve vaniljestangen i en kjele. Kok dette opp

Når dette har kokt opp, heller du det forsiktig i en TYNN stråle over i eggeblandingen. Dersom du bare har i alt på en gang, vil eggene koagulere, og blandingen skiller seg. Ta ut den hele vaniljestangen nå

Rør godt, før du har alt over i en kjele igjen og koker det opp. Det er viktig å røre hele tiden, når kremen koker vil den tykne. Når kremen har tyknet, lar du den koke i 1-2 minutter  under konstant røring. 

La kremen avkjøle seg i kjøleskapet

Når deigen har hevet ferdig ruller du ut 8 boller. Jeg valgte heller å ha få, men store boller, enn små og mange. Så del opp deigen i åtte, ca 140 gram pr. bolle

Lag en fordypning i hver bolle

Sprøyt ut vaniljekrem i hver fordypning

La bollene etterheve i en time

Stek bollene på 225 grader i 15 minutter, det kan være lurt å dekke til bollene med alumniumsfolie etter 10 minutter, så de ikke blir for brent

La bollene avkjøle seg

Til glasuren trenger du:

350 gram melis

1 eggehvitte

litt sitronsaft

Bland alt sammen i en kjøkkenmaskin, blandingen skal være ganske fast, og hard. La den bli blandet på medium hastighet i 5 minutter, til den er kritt hvit



Husk at du må dekke til glasuren med plastfolie, den tørker ut dersom du ikke dekker den til.

Ha litt vann i, men ta i litt og litt. Den skal være litt flytende

Jeg har glasuren over i en sprøytepose, og fordeler glasuren jevnt. Ta gjerne på glasuren mens bollene fortsatt er lune,, da renner den fint ned 

Strø så kokos over glasuren og la de tørke








YOU MIGHT ALSO LIKE

Oppskrift på boller med vaniljekrem og rosiner finner du HER

Oppskrift på sjokoladekake med salte peanøtter finner du HER

Peanøtt cupcakes

Hei

I går lagde jeg disse peanøtt cupcakesene. Jeg er utrolig glad i peanøtter, og kombinasjonen sjokolade og peanøtter er kjempe god. Er du glad i peanøtter er dette cupcakes for deg, den gode peanøtt smaker kommer godt frem, og harmonerer kjempe bra sammen med sjokoladen. Får å få litt mer salt i cupcaken, tilsatte jeg salte panøtter i selve cupcaken. 

Det blir ca. 25 cupcakes

Du trenger:

200 gram mørk sjokolade

210 gram brunt sukker

150 gram rømme

3 egg

160 gram mel

160 gram smør

1 ts bakepulver

0,5 ts natron

0,5 dl kaffe

1 ts vaniljesukker

100 gram salte peanøtter

1 ts cream of tartar (Kan utelates)

Cream og tartar er et hvitt pulver som gjør slik at kaker og cupcakes ikke faller sammen på midten. Utrolig smart, i og med det er veldig lite som skal til før en cupcake eller kake detter litt sammen på midten. Cream of tartar kan du kjøpe hos Bakeshop, link finner du HER



Start med å blande alt det tørre sammen

Bruk k-elementet på kjøkkenmaskinen din 

Bland sammen egg og rømme til det er godt blandet. Rør til blandingen har blitt ganske tynn

Smelt så smør, når smøret er smeltet tilsetter du kaffe og sjokolade. Rør til all sjokoladen er smeltet

Så blander du sjokoladeblandingen i eggeblandingen

Rør godt

Hell blandingen så over i det tørre, og rør til alt er godt blandet. Grovhakk peanøttene og vend disse forstiktig inn

Fordel røren utover i former, til vanlige cupcake former er ca. 35 gram nok pr. form, og stek dem på 180 grader i ca. 30 minutter

På grunn av at det var noe galt med kameraet mitt ble ikke alle bildene lastet over, derfor har jeg ingen bilder av frostingen...

Du trenger

280 gram smør

170 gram peanøttsmør

60 gram philadelfia ost

200 gram melis

0,5 ts salt

Start med å kjøre smør og melis i en kjøkkenmaskin til det blir hvitt. Dette tar ca. 5-7 minutter på høy hastighet. Tilsett peanøttsmør og salt, og miks på medium hastighet i to minutter til. Ha i philadelfiaosten og miks på lav hastighet i 20 sekunder. Ikke miks for mye eller for lenge, da vil frostingen skille seg

Ha frostingen litt i kjøleskap før du sprøyter ut frosting på de avkjølte cupcakene.

Jeg pynter cupcakene med perler som du kan kjøpe hos Bakeshop, link finner du HER

 


YOU MIGHT ALSO LIKE:

Oppskrift på fransk sjokoladekake uten hvetemel finner du HER

Oppskrift på bringebærcupcakes finner du HER

 

Hjemmelaget smil-konfekt

Hei

Julen nærmer seg med stormskritt, og julebakst følger med. Konfekt er noe som er typisk julebakst, og denne konfekten er en sjokolade-karamell konfekt. Det er en slags hjemmelaget verson av den kjente smil sjokoladen. Kanskje ikke helt typisk julebakst, men veldig godt. 

Kombinasjonen sjokolade og karamell er uslålig, og er alltid en fulltreffer. Men dersom du ikke liker denne kombinasjonen kan du heller fylle konfektene med noe annet du liker. Jeg håper du prøver å lage disse, for de er utrolig gode, og passer kjempe bra til julebesøk eller til kaffen. Det er ogå veldig gøy å lage disse konfektene.

Denne konfekten kan du fint gi bort i julegave :-)



Til å lage disse konfektene trenger du en konfekt matte, denne får du kjøpt hos bakeshop. Denne matten er utrolig bra, og du finner den også i andre formen og versoner. Det som er så gøy er at du får akkuratt den formen på konfekten din som det er på konfektmatten. Og dersom du ikke ønsker å ha roser som form, kan du kjøpe i en annen form med et annet uttrykk. Både den konfektmatten jeg har og andre konfektmatter kan du kjøpe hos bakeshop. De har også veldig mye annet bakeutsyr, med god kvalitet og bra pris. Sidendenne matten er laget i silikon, er det lett å få konfekten av matten.Jeg amefaler på det sterkeste disse mattene, og de er utrolig stilige, og med denne matten kommer du til å imponere alle :)

Konfektmatten kan du kjøpe HER

Til konfekten trenger du

300 gram sjokolade, jeg brukte 200 gram mørk og 100 gram lys kokesjokolade

15 gram nøytral olje

 

Til karamellen trenger du

65 gram vann

85 gram fløte

225 gram sukker

70 gram smør

Start med å koke sukker og vann på middels varme til sukkeret har løst seg opp

Husk å rør hele tiden, da vil sukkeret løse seg opp fortere

Når sukkeret er løst opp i vannet skrur du stekepannen på full varme til karamellen har skiftet farge og er blank, fin og karamell farget


 

Sett så kjelen bort fra konfyren og hell fløten oppi.Her er det viktig å røre hele tiden, men vær forsiktig, det kan bruse opp og sprute litt

La deretter smøret smelte i karamellen, og rør godt før du avkjøler blandingen i kjøleskapet

Smelt så sjokolade over vannbad. Her er det viktig at du smelter sjokoladen i en bolle som er større enn kjelen. Det skal heller ikke være mye vann i kjelen, bare litt som står å koker, men ikke ha for høy temp på platen jeg smelter alltid sjokolade på 2/10. Det er også viktig at vannet ikke er i kontakt med bollen. Grunnen til at man skal ha en bolle som er større enn kjelen er fordi det ikke skal komme damp i sjokoladen, da blir den ødelagt.

Når sjokoladen er smeltet har du i 15 gram olje, dette gjør man så sjokoladen skal bli tynnere og lettere å bruke. En tommelfingerregel er at man skal ha 5 gram olje pr. 100 gram sjokolade

Sett konfektformer over en rist med bakepapir under. Hell så litt sjokolade over

Fordel sjokoladen utover med en pallet

Snu så silikonformen, og la sjokoladen renne ut

Ikke la den stå for lenge opp ned, bare slik at noe av sjokoladen renner ut. Sett så silikonformen i fryseren i ca. 5-10 minutter. Nå har du lager ''skallet'' på konfekten. Du må ta tilbake sjokoladen som er på bakepapiret :)

Ta så ut konfektformen av fryseren og fordel karamell i hvert ''hull''. Det er viktig at karamellen ikke er varm, da vil sjokoladen smelte



Ikke fyll hullene helt opp

Når du har fylt karamell i alle, heller du romtemperert sjokolade over karamellen

Fordel sjokoladen utover med en pallet

Nå er det viktig at de får stå i fryseren i ca. 30 minutter. Dersom ikke alt har stivnet ordentlig, vil skallet på konfekten bare knekke.

Etter 30 minutter tar du de ut av fryseren, og tar ut en og en konfekt av gangen forsiktig. Det kan være lurt og dra litt i matten slik at skallet løsner litt før du tar de ordentlig ut

Fordel konfektene i esker, eller server på fat :)




Oppskrift på fransk sjokoladekake finner du HER

Oppskrift på hjemelagde knekkebrød finner du HER

Julebrød




Hei

Julebrød er definitivt min favoritt når det gjelder julebakst, smaken av rosiner og den saftige gjærdeigen er helt fantastisk. Julebrød er også veldig enkelt å lage, det er ikke så mye mer styr enn en vanlig gjærdeig. Dette brødet er utrolig saftig, og er kjempe godt sammen med brunost eller bare smør. 

I mange julebrød er det sukat, siden jeg ikke er spesielt begeistret for dette, droppet jeg det. Men dersom du ønsker sukat i, kan du halvere rosinmengden, og tilsette like mye sukat. Noe av det som gjør dette brødet så saftig, er at det er mye rosiner i. Når man skal ha rosiner i gjærdeiger, bør man alltid legge rosinene i varmt vann i 45 minutter. Da blir rosinene mye saftigere, i tilleg blir rosinene som er på overflaten på brødet like saftige, og den mister den ekle brente smaken.

Denne oppskriften gir ett julebrød

Du trenger

ca. 350-400 gram hvetemel

100 gram smør

100 gram sukker

2,5 dl melk

2 pk. tørrgjær, eller 1 pk fersk gjær

1 ts kardemomme

200 gram rosiner

Ha alt det tørre i en bakebolle, og bland godt. Jeg sikter alltid hvetemelet, da blir det mer luft i det, og jeg får tatt bort eventuelle klumper

Smelt smør på lav varme

Tilsett melt, og varm opp blandingen til 35 grader

Ha melken og smøret sammen med det tørre

Elt så deigen på lav til middels hastighet i 10 minutter. Jeg kjørte min deig på 3 av syv. Etter 10 minutter skruer jeg opp hastigheten til full og kjører deigen i 2 minutter. Deigen skal være blank og smidig

Hell bort vannet fra rosinene, og tør dem på litt tørkerull



Ha deigen ut på kjøkkenbenken og elt inn rosinene forsiktig

Hev deigen i 45 minutter

Etter 45 minutter har du deigen over i en brødform med bakepapir



La deigen heve i 1,5 time



Stek brødet på nederste rille i ovnen på 200 grader i 40 minutter. Etter 15-20 minutter bør du ta over aluminiumsfolie ellerbakepapir så brødet ikke blir så brent

La brødet avkjøle seg litt før du tar det ut av formen

Rykende fersk julebrød

YOU MIGHT ALSO LIKE

Oppskrift på boller med vaniljekrem og rosiner finner du HER

Oppskrift på bløtkake finner du HER

Havreflarn dyppet i sjokolade




Hei

Nå er det desmber og snart jul, og med julen følger jo julebakst. Jeg kommer til å legge ut flere juleoppskrifter, som kansje ikke er helt som de tradisjonelle juleoppskriftene, og min verson av de syv sortene. Havreflarn er kjempe godt, og faktisk kjempe lett å lage. Lang tid tar det heller ikke. Denne oppskriften blir alltid vellykket, og man ender alltid opp med perfekte sprø havreflarn. Disse er også kjempe fine å gi bort i julegave.

Personlig syntes jeg det er best når de er dyppet i sjokolade. Jeg brukte mørk sjokolade, det gjorde jeg fordi selve havreflarnene er ganske søte, så dersom jeg hade brukt melkesjokolade kunne det bli litt for søtt. Så for å skape harmoni og balanse når det gjalt smakene benyttet jeg mørk 70% sjokolade.

Det blir ca. 20-25 stk

Ingredienser

2 egg

3 dl sukker

4 dl havregryn

100 gram smør

2 ss hvetemel

1,5 ts bakepulver

300 gram mørk sjokolade

Ha havregryn i en bolle. Smelt smør, og har smøret over havregrynet



Rør godt til alt er blandet



Pisk så egg og sukker til eggedosis, pisk i ca. 10-15 minutter. Start med å piske 5 minutter på lav hastighet, så 5 minutter på middels hastighet og så 5 minutter på høy hastighet.

Eggedosisen skal være så stiv at du skal kunne skrive ole, uten at første bokstav er rent utover når du er ferdig med å skrive.

Sikt inn hevetmel og bakepulver i eggedosisen

Vend så melet forsiktig inn



Så vender du eggedosisen forsiktig inn i havreblandingen. 

Her det det viktig å ikke røre, men være forsiktig, dette er fordi dersom man rører mye går all luften ut av eggedosisen. Røren kommer til å være ganske tykk



Ha blandingen over i en sprøytepose, og sprøyt ut SMÅ ''dotter''. Du trenger ikke bruke en sprøytepose, du kan også bare lage små baller ved å benytte deg av en skje, men hvis du bruker sprøytepose blir formen mye finere. Men husk at ''dottene'' må være små, de flyter ut og blir helt flate mens de steker. Så dersom du lager de for store ender du opp med havreflarn på størrelse med pannekaker. Det er også viktig at du ikke sprøyter de for nærme da vil alle flarnene smelte i hverandre

Stek dem på 180 grader i ca. 10 minutter. Først kommer de til å flyte utover, så vil de heve og se ut som kjeks, før de faller ned og blit tynne sprø havreflarn.

Smelt sjokolade over vannbad, og dypp hvert flarn i sjokoladen

La de så stå i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet og legg de i en kakeboks



YOU MIGHT ALSO LIKE

Oppskrift på nutellafrosting finner du HER

Oppskrift på rugbrød finner du HER

 

 

Les mer i arkivet » August 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
hits