Karamellsaus

Julekake

Kokostrøfler

Hei! 

Disse trøflene med kokos og havregryn er farlig gode, og veldig enkle å lage! Nå er det jo ikke lenge til julaften, så hvis du har litt dårlig tid, og vil lage noe godt til gjester osv. er disse perfekte!.

Hvert år pleier familien å ha en dag hvor vi lager konfekt, disse trøflene har vi laget hvert år så lenge jeg kan huske. Så disse er virkelig gode!Du trenger

150 gram romtemperert smør

240 gram sukker

2 ts vaniljesukker

280 gram lettkokte havregryn

8 ss sterk kaffe

4 ss kakaopulver

Rør sammen smør og sukker. Ha i kakao, havregryn og vaniljesukker. Ha i kaffe.

Rull små kuler med hendene dine og rull de i kokos.
Sjokolade og bringebærkonfektHei!

Siden det snart er jul, kommer det en deilig oppskrift på sjokoladekonfekt med bringebær. Selv er jeg ikke så glad i marsipan, så når det gjelder konfekt til julen, går det for det meste i sjokolade. Det jeg liker spesielt med disse konfektene er den perfekte balansen mellom søt sjokolade, og syrlige bringebær. I tillegg trenger du få ingredienser, faktisk bare to, og igjen, de smaker kjempegodt!

Jeg bruker en konfektmatte, denne kan du kjøpe hos bakeshop. Når jeg lager sjokoladeskallene, temperere jeg sjokolade, får at konfekten skal bli hard nok, og at den skal ha en fin glans. Man tempererer mørk sjokolade slik: Smelt halvparten av sjokoladen i vannbad. Tilsett siste halvpart, og rør forsiktig i den smeltede sjokoladen til temperaturen er på 27-28 grader, rør hele tiden. Varm så opp sjokoladen til 31-32 grader, før du heller den over i konfektformene. Det er lettest å temperere mørk sjokolade, med høyest mulig kakaoinnhold, så bruk helst  sjokolade med 70% kakaoinnhold. 

Til bringebærganachen derimot, bruker jeg en sjokolade med 55% kakaoinnhold. Den er akkuratt søt nok til å gjøre at kremen ikke blir for sur, og ikke for søt. 

Konfektmatter for du kjøpt hos bakeshop. Bakeshop har et stort utvalg av disse, og de funker kjempebra! Link HERTil sjokoladeskallene trenger du:

300 gram 70% sjokolade

KonfektmatteSett konfektmatten på en rist over en stor bolle. Hell den tempererte sjokoladen i konfektmatten. Snu så konfektmatten rundt, slik at det meste av sjokoladen renner ut, men at det ligger igjen en skall av sjokolade i formen. Sett formen i kjøleskapet til sjokoladeskallene har stivnet. Til fyllet trenger du:

200 gram sjokolade 55%

350 gram frosne bringebær

Tin bringebærene, og kjør det i en blender. Ha puréen over en sil, så du får ut frøene. Kok puréen i 10-15 min, og hell over sjokoladen så den smelter.Sett i kjøleskapet til den stivner, og har fin konsistent til å fylle konfektene. Det er veldig viktig at kremen er kald før du har den over i sjokoladekskallene

Ha fyllet i sjokoladeskallene, men ikke helt fullt. Smelt sjokolade, og hell over konfektmatten så sjokolade lager et ''lokk''. Følg samme prosedyre som når du lagde sjokoladeskallene, men du trenger ikke temperere sjokoladen nå :)

Sett i kjøleskapet til det har stivnet, før du tar ut konfektene. Vær forsiktig så de ikke blir ødelagtLes mer i arkivet » August 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
hits