Makroner med sjokolade og appelsin

GOD PÅSKE!

Hva passer bedre til påsken enn makroner med sjokolade og appelsin? Dette er en perfekt kombo som er ekstra god nå i påsken. Kremen er en sjokoladeganache med appelsinsaft og skall av appelsin. Dette gir en utrolig god smak mot sjokoladen, og en krem som gjør seg utrolig godt i en makron. 

Hvis du sliter med å lage makroner, har jeg skrever DETTE innlegget om tips til perfekte makroner

Til makronene trenger du:

130 gram mandelmel

170 gram melis

80 gram sukker

100 gram eggehvite

Pisk eggehviter til marengs med litt sukker. Når eggehviten er stiv, tilsetter du sukkeret gradvis. 



Sikt inn mandelmelet og melisen i eggehvitten, og vend dette inn i marengsen. Du skal slå luften ut av marengsen, og røren skal være blank og litt rennende, men ikke for løs. 

Sprøyt ut makroner på bakepapir, og la de hvile i 40 minutter i romtemperatur. 

Stek på 130 grader i ca. 20 minutter. Når du steker makronene må du ha et brett over 



Sjokoladeganache med appelsin

200 gram sjokolade

100 gram appeilsinsaft

Skall fra en appelsin

50 gram kremfløte

30 gram smør

30 gram glukose eller lys sirup

Kok opp skall av en appelsin, appelsinsaft , lys sirup og fløte. Ha dette over sjokolade så den smelter. Kjør med stavmikser til ganachen blir blank, og tilsett smøret. La stå kjølig til den har stivnet ordentlig (ikke rør). Det tar ca 3 timer i kjøleskap.

Når ganachen er stiv, har du den i en sprøytepose, og spøyter krem mellom to makronskall



Makroner med karamellganche

Hei

I dag kommer det nok en oppskrift på makroner! Jeg er utrolig glad i å lage makroner, og syntes det er noe av det morsomste å bake for tiden. Jeg vet det er mange som har litt trøbbel med å få perfekte makroner, men hvis du følger alle tipsene og rådene i DETTE innlegget, er du godt på vei. For å få til makroner, må du starte med en bra grunnoppskrift på makronskallene. Jeg bruker alltid denne oppskriften.Den holder til ca 30 makroner, akkuratt perfekt til to brett :)

Karamellganache er en slags sjokoladekrem med karamellsmak. I stedet for å koke opp fløte, lager du en karamell og har over sjokoladen til den smelter. Dette er et utrolig godt fyll, og passer ypperlig til makroner.

Du trenger

110 gram maldelmel

170 gram melis

90 gram eggehvitte

70 gram sukker

Litt brun gelefarge

Pisk egg 2 ss av sukkeret til det danner stive topper. Tilsett så resten av sukkeret og pisk til du får en skinnende og blank marengs. Tilsett gelefarge og pisk kun til marengsen har fått riktig farge

Bland sammen melis og mandelmel i en bolle



Bland marengsen med mandelmelet og melisen.

Vend dette inn i marengsen. Når det er helt blandet inn, rører du kraftig for å slå ut mye av luften i marengsen. Så rør kraftig i ca. 5-10 sekunder,før du bare vender blandingen rolig. Røren skal være litt tykk, men rennende. Røren skal flyte litt utover

Sprøyt ut røren, og la de tørke i 45 minutter. Du skal kunne ta fingeren din på overflaten uten at du får noe røre på fingeren. Stek så på 130 grader i ca. 18-20 minutter

Til karamellganachen trenger du

125 gram sukker

30 gram lys sirup

150 gram(1,5 dl) fløte

30 gram smør

100 gram sjokolade

Ha sirup og sukker i en kjele og smelt til karamell

Tilsett fløte. Nå kommer karamellen til å bruse masse opp, så vær forsiktig

Når blandingen ha stoppet å bruse opp, tilsetter du smør.Hell så karamellen over hakket sjokolade, og la sjokoladen smelte



Sett blandingen i kjøleskapet til den stivner

Fyll makronene med karamellganachen.






Appelsinmakroner

Hei!

Appelsin er friskt og godt, og passer derfor perfekt i en makron. Den syrlige smaken balanserer det søte i makronskallet, og gjør derfor at makronen ikke blir alt for søt. Hvis du har slitt med å lage makroner, bør du lese DETTE innlegget først, der står det masse tips og triks for at makronene skal bli vellykkede.

Til makronene trenger du:

90 gram eggehvitte

70 gram sukker

110 gram mandelmel

170 gram melis

1 ts vaniljeekstrakt

Oransje gelefarge

Start med å piske eggehvittene med 1 ts av sukkeret, når eggehvittene danner stive topper, tilsetter du resten av sukkeret, og pisker til du har en blank og skinnende marengs

Tilsett gelefarge, og pisk kun til dette er blandet inn

Sikt inn de resterende ingrediensene, og nå kommer vi til det mange syntes er vannskelig, nemelig røringen. I starten kan du vende mandelmelet og melisen inn, slik at det er godt blandet med marengsen, så kan du røre kraftig slik at så slår ut luften av marengsen med en slikkepott, men bare rør kraftig i noen sekunder, før du rører rolig og ser at røren er litt tykk, men flyter alikevell litt utover. Lyset skal reflekteres i røren

Ha røren over i en sprøytepose, og sprøyt ut små runde makroner, før du lar de hvile. Etter 45 min steker du makronene på 130 grader i ca. 20 minutter. Etter de er stekt, har du de direkte i fryseren slik at de løsner lettere fra bakepapiet.

Men makronene hviler, lager du appelsinkremen, til den trenger du:

Skallet av en appelsin

6 eggeplommer

1 dl appelsinjuice

0,75 dl sitronjuice

120 gram sukker

100 gram smør

Kok opp alle ingrediensene til kremen tykner, ha den over i en bolle og avkjøl til den har tyknet helt i kjøleskapet. 

Når makronskallene er avkjølt helt, fyller du de med appelsinkremen, og setter på lokket.

Oppbevar makronene i kjøleskapet i opp til ca. 1 uke






 

Snickersmakroner

Les mer i arkivet » August 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
hits