Rug rundstykker




Hei

Side jeg er veldig glad i gjærbakst med rugmel,lagde jeg derfor disse rugrundstykkene for ikke så lenge siden. Jeg har laget dem noen ganger før, og de blir alltid vellykket, og smaker veldig godt. Disse er veldig saftige, og perfekte å fryse ned, og ta opp til frokost eller lunsj.  Jeg har foresten fått en egen side til bloggen -> https://www.facebook.com/passionatebaking.blogg.no

Du trenger

3,5 dl melk

250 gram grovt rugmel

250 hvetemel

60 gram smør

1 pk fersk gjær

2 ss sukker

5 gram salt

1. Varm opp melken til 32-34 grader. Når blandingen er varm rører du ut gjæren i melken

2. Bland alt melet  i en kjøkkenmaskin, og tilsett melken

3. Elt på middels hastighet i 3 minutter, så tilsetter du smøret i terninger og elter videre i 5 minutter. Du skal altså ikke smelte smøret, grunnen til at jeg gjør dette er fordi da blir gjærbakst generelt saftigere.



4. Sett deigen til heving i 1,5 time

5. Rull ut deigen til runde rundstykker

Jeg snitter opp et kors på hvert av rundstykkene

La de så etterheve i 45 minutter til en time

Stek rundstykkene på 225 grader i ca.13 minutter midt i ovnen

Avkjøl på rist

Oppskrift på grove pizzaboller finner du HER

Oppskrift på hjemmelagde pitabrød finner du HER

Pitabrød




Hei!

Pitabrød er faktisk ikke så vanskelig å lage som du kanskje skulle tro. Disse er også veldig fine å fryse ned.

Du trenger

2 pk tørrgjær

1,5 dl vann

3,5 dl vann

8,5 dl hvetemel

2 ts salt

2 ss sukker

1. Bland samen sukker og gjær, bland så 1,5 dl vann som er ca. 36 grader i sukker og gjær blandingen, og la dette stå på kjøkkenbenken i ca. 10 minutter

2. Ha resten av de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin, og tilsett vann og gjlær blandingen



3. Elt deigen på middels hastighet til den slipper bollen.  La deigen så heve i 1 time

4. Del deigen opp i emner, rull så boller før du skjevler de til flate rundinger 

Stek pitabrøene på 250 grader i ca. 5-8 minutter. Pitabrøene vil blåse seg opp under steking





 

Stikkord:

Grove rundstykker



Hei

I går lagde jeg disse rundstykkene. Dette er min favoritt oppskrift når det gjelder rundstykker, de blir alltid veldig saftige og gode. Disse er også perfekte å fryse ned, så det er bare å ta de opp, varme de litt i ovnen, og så kan du spise de til forkost. De er også deilige å ha på matpakken

Ingredienser

6,5 dl melk

500 gram sammalt hvete

500 gram hvetemel

2 ts salt

2 ss sukker

1 pk. tørrgjær

100 gram smør

1. Bland sammen sukker og tørrgjær i en liten skål

2. Varm opp melken til ca. 35 grader

3. Ta litt av melken, ca. 1 dl, over i skålen med gjær og sukker, rør godt, og la dette stå på kjøkkenbenken i ca. 5-10 inutter

4. Ha hvetemelet og saltet over i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av melken, og elt på lav hastighet i ca. 2 minutter

5. Tilsett gjærblandingen, og smøret. Du skal ikke smelte smøret! Dette gjør jeg for å få rundstykkene mer saftige. 

6. Elt i ca. 10 minutter til, før du lar deigen heve i ca. 1,5 time

Når deigen er fdrdig hevet skjevler du ut deigen til et rektangel

brett den ene siden over

Skjær så deigen på midten og på langs

Her er noen bilder som viser hvordan man lager ''knuter''

Legg så knutene på et stekebrett  og la de etterhenve i ca. 1 time



Pnelse de med vann, og strø sesamfrø over. Stek rundstykkene på 225 grader i ca. 13 minutter






Avkjøl på rist

Disse rundstykkene kan også brukes som f.eks hamburgerbrød

 

Eller du kan spise de med pålegg

YOU MIGHT ALSO LIKE

Oppskrift på ost og bacon horn finner du HER

Oppskrift på boller med vaniljekrem og rosiner finner du HER

 

 

 

Ost og bacon horn


Hei!

Horn finnes i alle varianter, fra alt som grove rundstykker, til søte bakeverk. Det som er gøy med å bake horn, er at man kan ha i så mye forskjellig, man kan ha sukker i deigen, og fylle de med sjokolade eller vaniljekrem med rosiner, eller man kan bake helt grove horn med pålegg inni. Det er det sistnevnte som det kommer oppskrift på nå,jeg har fylt disse med parmasan, ost og bacon. Det gir mye smak, og harmonerer godt sammen.  Selvom denne oppskriften har bare siktet hvetemel, er det bare å bytte en del av melet med grovt mel av forskjellige slag. Man kan også fylle de med annet pålegg, som salami eller skinke. Det som hvertfall er veldig godt, er at det er ost inni. Prikken over i'en på disse hornene er valmuefrøene påtoppen. Disse hornene er perfekte som skolemat, da kan man ha grovt mel i også. En annen ting som er så bra med disse hornene er at de er perfekte å fryse ned. 




Du trenger:

1 liter mel

100 gram smør

4 dl melk

1 pk gjær

1 ss salt

Ost

Parmasan

Bacon

1 egg til pensling

valmuefrø

1. Smelt smør, og tilsett så melken. Varm opp til ca. 34 grader, ikke ha helt 37 grader dersom du elter den i kjøkkenmaskin, da vil temperaturen i deigen øke, og dersom den blir for høy, vil gjæren dø.

2. I en kjøkkenmaskin mikser du mel blandingen godt, før du tilsetter melkeblandingen

3. Elt deigen på høy hasitghet i en kjøkkenmaskin i 8-10 minutter, før du lar den heve i 1 timer og 15 minutter

Når deigen er ferdig hevet deler du den i to

Skjevl de så i to store rundinger og del den opp i 8 stykker

Legg ost, parmasan og stekt bacon på hvert stykke



Rull så horn, og legg dem på et stekebrett og la dem etterheve i 45 minutter

Før du steker dem, pensler du dem med egg, og strør valmuefrø over. Stek dem så på 225 grader i 13 minutter

 

Les mer i arkivet » August 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
hits