Sjokoladekake med bringebær

Sjokoladekake med oreo

Sjokoladekake med vaniljekrem

Sjokoladekake med mascarpone og jordbær



Hei

Mascarpone, jordbær og sjokolade er en fantastisk kombinasjon! Mange av dere har sikkert hatt jordbær med mascarponekrem til dessert i sommer, og dette er desserten i kakeform. Så kaken er en to lags sjokoladekake, med hele jordbær inni selve kaken, dekket med en sjokoladeglaze og pyntet med en sjokoladeskål med bringebær. Man skal være obs på at denne kaken er ganske vanskelig å lage, med mange utfordrende momenter. Jeg har laget kaken i en brødform, fordi jeg syntes det er morsomt å variere i bruk av former. Dersom du ønsker det, er det fult mulig å bruke en vanlig springform også, men da vil ikke kaken se like fin ut når man skjærer i den.

Sjokoladeskålen er rett og slett sjokolade som er støpt med ballonger, man smelter sjokolade, og dypper ballonger oppi sjokoladen. Når sjokoladen har stivnet kan man ta ut luften i ballongene, og du har en sjokoladeskål. Jeg tempererte sjokoladen når jeg gjorde dette, men det trenger man egentlig ikke. Jeg kommer til å skrive et innlegg om sjokoladetemperering senere, men hvis du kan temperere sjokolade er det bare å gjøre det. Jeg brukte 300 gram sjokolade





Til sjokoladekaken trenger du:

3 romtempererte egg

300 gram sukker

300 gram mel

180 gram smør

420 gram kulturmelk ( 4,2 dl )

1 ts natron

1 ts bakepulver

40 gram kakaopulver

2 ss vaniljesukker

 
Start med å piske egg og sukker til eggedosis. Start med å piske 5 min på rolig hastighet, så 5 min på middels hastighet og tilslutt 5 min på full hastighet. Ved å piske eggedosis på denne måten, får man en mer stabil eggedosis, fordi luftboblene er jevne. Hadde men kjørt i gang på full hastighet vill kakebunnen ha falt sammen på midten.

 



Smelt smøret, og vend dette forsiktig inn i eggedosisen

 

Bland så inn det tørre og kulturmelken vekselsvis




 Fordel røren i en brødform, og stek på 180 grader midt i ovnen i ca. 45 minutter

 
Mascarponekrem

1/2 vaniljestang

1 ss melis

250 gram mascarpone 

2 dl kremfløte

 

Skrap ut frøene av vaniljestangen, og bland dette med alle de resterende ingrediensene

 

Pisk dette til en jevn blanding for hånd. Det er utrolig mye fett i både mascarponekremen og fløten, derfor skiller kremen seg veldig lett. Så derfor må du piske for hånd, slik at du ser når kremen er blitt stiv.

 



Sokoladeglaze

200 gram sjokolade

1,5 dl + 0.5 dl fløte

40 gram sukker

25 gram lys sirup

 

Smelt sjokoladen over vannbad



 kok opp 1,5 dl fløte, sukker og lys sirup

 

Ha den kokte fløten over den smeltede sjokoladen

Når dette er godt blandet, tilsetter du resten av fløten, denne skal være helt kald, slik at blandingen emlugerer, dvs. å få to homogene masser til en homogen masse, Mens du heller i fløten rører du lett med en slikkepott. Det er viktig at du bruker slikkepott, og ikke visp, ellers får du luftbobler i glazen.

Montering

1 kurv jordbær

1 kurv bringebær

ta kakebunnen ut av formen, og del den i to. Dekk brødformen med bakepapir, og legg den første bunnen oppi formen. Ha så mascarponekremen i, og ha i hele jordbær. Det er viktig at du setter jordbærene ''feil vei'', altså med tuppen ned i mascarponekremen, slik at de kommer riktig vei når du snur formen. Ha på neste kakebunn, og snu hele kaken over på et brett

.

Plasser brettet på en rist over en stor skål, og hell glazen overkaken. 

Velg en sjokoladeskål, fyll den med bringebær og sett på toppen av kaken

 




Bursdagskake

 



Hei

Denne kaken lagde jeg til bursdagen til en venn av meg. Jeg hadde lyst til å lage en litt annerledes, men personlig kake. Derfor valgte jeg å lage en cookie, som jeg trykket ut som en bokstav, som jeg hadde på kaken. 

Selve kaken er en sjokoladekake med cream cheese frosting, en klassisk og god smakskombinasjon. Kaken er laget i to lag, med frosting og jordbær mellom lagene, med frosting sprøytet ut i rosemønster rundt kaken.

 



Til kakebunnen trenger du:

150 gram smør

225 gram sukker

150 gram sjokolade

150 gram vann

75 gram kakao

3 egg

160 gram mel

150 gram rømme

1 ts bakepulver

1/2 ts natron

1/2 ts salt

2 ts vaniljesukker

 

Start med å koke opp vann, og bland det kokende vannet med kakao. Når dette er godt blandet tilsetter du sjokolade og lar dette smelte naturlig inn i blandingen

 

Imens pisker du smør og sukker hvitt, dette tar ca 5 minutter på høy hastighet.





 Tilsett ett og ett egg. Det er viktig at du pisker godt mellom hvert egg slik at det ikke skiller seg

 

Sikt inn de tørre ingrediensene, og tilsett rømme og sjokoladeblandingen

 



Pisk dette i ca 2 minutter på medium hastighet 

Foredel røren i to former på 20 cm. Det skal være ca. 500 gram røre i hver form. Stek på 200 grader midt i ovnen i ca. 30 minutter. Har du ikke to former gjør det ikke noe å steke de i to omganger 

Avkjøl kakebunnene og lag cream cheese frostingen

Du trenger

300 gram kremost

200 gram melis

250 gram smør

1 ts vaniljeekstrakt

1/2 ts sitronsaft, kan utelates, men det gir en frisk smak til frostingen



 Pisk vaniljesukker, sitronsaft, smør og melis på høy hastighet i 5 minutter til det blir helt hvitt.

 

Tilsett så kremost og pisk i ca. 20 sekunder. Ikke pisk for lenge, da skiller frostingen seg.

 

Bokstavene på kaken er laget av coockies, det er en enkel oppskrift på vaniljecookies, som jeg har dekket med blå melisglasur

Til cookiesene trenger du 

100 gram smør

100 gram sukker

200 gram mel

1 ts vaniljesukker

1 egg

Pisk smør og sukker hvitt

 

pisk inn egget



 sikt inn melet, og pisk i ca. 2 minutter



La deigen hvile i kjøleskap i en time før du skjevler ut deigen og skjærer de bokstavene du vil ha. Jeg valgte en H fordi bursdagsbarnet het Henrik, og GMD for gratulerer med dagen. Så print ut noen bokstaver, klipp rundt og skjær nøye rundt bokstaen






Jeg valgte å sette inn noen grillpinner i tre for mer støtte, i og med coockien skulle stå rett opp på toppen av kaken. 

Stek på 180 grader i ca. 15 minutter. Spesielt h'en må være veldig godt stekt hvis den skal klare å stå rett opp og ned på en kake

Når cookiesene var avkjølt pyntet jeg de med royal icing. Det gjør du lett med å blande litt eggehvitte og melis. Lag først en tynn dik med hard royal icing rundt hele, ha så i vann i royal icingen slik at den blir mer flytende. Fyll så opp hele coockien med royal icing. Den vil flyte utover til diken, men stoppe der.



Ha den første bunnen på et kakefat, og ha frosting på, og så oppskjærte jodbær

Ha så på en ny kakebunn og dekk kaken med cream cheese frosting. Jeg sprøytet det på i rosemønster. Her er en video hvor jeg viser hvordan man lager roser:


Sett så den ene cookien i kaken med pinnene ned i kaken

YOU MIGHT ALSO LIKE


Oppskrift på blåbærkake finner du HER


Oppskrift på sjokoladecupcakes finner du HER

Påskekake

Hei! 

Nå starter jo påskeferien, og hva er vel bedre enn en god saftig påskekake med smak av sjokolade, kvik lunsj og appelsin? I denne kaken tok jeg utgangspunkt i en sjokoladekake, også tilsatte jeg ingredienser jeg forbinner med påske. Resultatet ble en saftig sjokoladekake med kvik lunsj og appelsin, toppet med en cream cheese frosting. Denne kaken var utrolig god, mye fordi smakskombinasjonen sjokolade og appelsin er så god!

Denne oppskriften gir to kaker

Du trenger

250 gram sukker

150 gram smør

3 egg

150 gram rømme

160 gram mel

1 ts bakepulver

0,5 ts natron

1 ts vaniljesukker

150 gram kokende vann

75 gram kakao

150 gram sjokolade

Skallet og saften fra en appelsin 

3 pakker kviklunsj

Start med å piske smør og sukker hvitt. Dette tar ca 5 minutter på høy hastighet i en kjøkkenmaskin

Tilsett så ett og ett egg. Her er det veldig viktig at du ikke tilsetter alle eggene samtidig, da vil røren skille seg. Så pisk i ca 1 minutt mellom hvert egg

Bland sammen kokende vann og kakao i en bolle. Når dette er rørt klumpfritt tilsetter du sjokoladen i biter. La sjokoladen smelte naturlig inn i blandingen før du har den i røren.

Sikt så inn alt det tørre, og tilsett alle de resterende ingrediensene, og pisk på middlels hastighet i 2 minutter.

Ha røren over i to former på 20 cm, og hakk opp kviklunsj til passe store biter

 

Ha kviklunsjbiter over kakerøren

Stek på 200 grader midt i ovnen i ca 30-40 minutter

Cream cheese frosting

150 gram romtemperert

200 gram kremost

150 gram melis

1 ts vaniljeekstrakt



Pisk smør og melis hvitt i ca. 7 minutter

Tilsett så vaniljeekstrakt og kremost og pisk i ca. 30 sekunder på lav hastiget. Her er det viktig at du ikke overpisker, da bil kremen skille seg

Sprøyt så ut roser med en 1m tip over en avkjølt kakebunn




Her er en video om hvordan jeg lager roser



'



Salt sjokolademoussekake

Hei!

Sjokolade og salt er en av mine favorittsmaker, så derfor hadde jeg lyst til å lage en kake med disse smakene. Så denne kaken er lagvis delt i tre, det er en browniebunn, en sjokolademousse med salte peanøtter og sjokoladeganache på toppen. Den er utrolig mektig, men også kjempe god!

Det er jeg liker godt med denne kaken er konsistensen og smaken. Siden det er sjokladeganache og sjoklademousse er det utrolig mykt, og sammen med browniebunnen smelter det i munnen. Derfor er det utrolig godt med litt salte peanøtter i sjokolademoussen. Nøttene gjør også at du får en liten krønsj, som gjør kaken mer spennende. Dette er en dessertkake som er ganske mektig. Så den passer godt hvis du skal ha mange til bords :)



Til browniebunnen trenger du:

200 gram melkesjokolade

2 egg

100 gram smør

100 gram sukker

30 gram kakao

50 gram mel

Start med å piske egg og sukker til en luftig eggedosis

Smelt så smør

Når smøret er smeltet, tar du 100 gram av sjokoladen over i smøret, og lar den smelte. Resten av sjokoladen hakker du opp.

Ta så sjokoladeblandingen over i eggedosisen og blander det godt. Jeg lot kjøkkenmaskinen gå på middels hastighet mens jeg gjorde dette. 



Sikt så i mel og kakao og vend dette inn i røren. 

Ha røren i en 20 cm form, med bakepapir i kantene. Ha så resten av sjokoladen over røren og stek på 180 grader i ca 20-25 minutter midt i ovnen

Til sjokolademoussen trenger du

150 gram peanøtter

125 gram melk

150 gram sjokolade

2 gelantinplater

2,5 dl fløte

60  gram sukker

Start med å legge gelantinen i vann i ca 10 minutter

Smelt sukker på middels varme til karamell, når det har blitt en fin lys brun karamellfarge heller du over melken. Det er kjempe viktig at melken koker i det du heller den over, eller vil sukkeret stivne og du vil få store karamellklumper som har stivnet. Ha så over sjokoladen og gelantinen, før du har i gelantinen er det viktig at du skviser ut vannet, la det smelte. Avkjøl det så helt! Det er utrolig viktig, ellers vil moussen bli skilt

Pisk så fløte til løs krem. Her er det veldig viktig at du ikke overpisker

Vend så inn hakkede peanøtter. Du trenger ikke hakke peanøttene mye, bare litt. Du kan se på bildet under hvor store peanøttbitene er

Vend så inn sjokoladeblandingen.

Ha moussen over browniebunnen. Det er veldig viktig at den er helt avkjølt, ellers smelter moussen

Første gang jeg lagde denne kaken skilte moussen seg siden jeg ikke hadde tid til å avkjøle sjokoladeblandingen, men andre og tredje gang gikk det bra :)

Sett så kaken i kjøleskapet og la moussen stivne helt

Til ganachen trenger du

2,5 dl fløte

150 gram sjokolade

7 gram maldon salt

kok opp fløten og ha den over sjokoladen og saltet

La sjokoladen smelte naturlig inn i fløten, så ikke rør før etter ca 5 minutter. Kjør så blandingen med stavmikser, før du setter den i kjøleskapet og lar den stive. Den trenger ikke være helt stiv. 

Smør så ganachen utover kaken og la den stå i kjøleskapet til ganachen har stivnet helt. Ta så kaken ut av formen. Når du skal gjøre dette, kan det være lurt å varme opp sidene på kakeformen med en gassbrenner, da er det lettere å få den hel ut. 







 

Fransk sjokoladekake

Kviklunsj kake med bringebær



Hei

Jeg har lenge øsnket å lage en kviklunsj kake, og endelig fikk jeg gjort det også. Kaken er i to lag, med bringebær og små kviklunsj biter mellom. Sjokolade og bringebær er en herlig kombinasjon, og det er utrolig godt med en liten ''crunsh'' fra kviklunsj inni. Jeg er utrolig glad i mørk sjokolade, og lagde derfor en mørk sjokoladekrem. Dersom du ikke er så glad i mørk sjokolade, kan du bruke lys kokesjokolade i stedet, eller en blanding. Denne kaken er utrolig god, og perfekt for de som er glade i kviklunsj og sjokolade




Sjokoladekremen tar litt tid å stivne i kjøleskapet , så start med denne. Jeg klarte med et uhell å slette bildene på kameraet, så det blir ikke så mange bilder, når det gjelder sjokoladekremen, beklager.

Du trenger

45 gram brunt sukker
2 dl vann
450 gram kokesjokolade, her kan du bruke mørk eller lys kokesjokolade, eller en blanding av mørk og lys
255 gram smør

1. Smelt smør, og tilsett vann og brunt sukker i en kjele. Kok dette opp

2. Ta kjelen av platen, og tilsett sjokoladen. Rør slik at sjokoladen smelter, og blander seg godt.

3. Kjør blandingen med stavmikser for å få blandingen glatt og fin, og avkjøl i kjøleskapet i ca. 2-2,5 timer

Til bunnen trenger du

5 egg

240 gram smør

250 gram kokesjokolade

3 ts vaniljeessens

240 gram mel

0,75 dl kaffe

315 gram brunt sukker

1,5 ts bakepulver

1,5 ts natron

250 gram rømme

1. Ha brunt sukker, mel, natron, bakepulver i en kjøkkenmaskin, og bland dette godt

2. Smelt smør, når smøret er smeltet, tilsetter du sjokolade, kaffe og vaniljeessens.

3. Bland sammen egg og rømme, og rør dette godt sammen


4. Bland sjokoladeblandingen i eggeblandingen, og rør godt

5. Hell sjokolade eggeblandingen i kjøkkenmaskinen sammen med melet og sukket

6. Bland dette godt sammen med en grind/k-spade, og miks i ca. 3 minutter på middels hastighet

7. Fordel røren i to springformer på 20 cm, det skal være ca. 750 gram i hver form. Stek på 200 grader i 45-55 minutter midt i ovnen. Du kan godt steke enn bunn om gangen dersom du ikke har to former. Etter 30 min bør du dekke formene med aluminiumsfolie slik at de ikke blir brente på toppen, men vær rask! 

Montering

Du trenger:

2 kurver bringebær, 6 pakker kviklunsj

Sett en kakebunn på et kakefat, og smør litt sjokoladekrem utover

Legg så bringebær utover den første bunnen

Knekk opp kviklunsj biter, fra en pakke kviklunsj. Resten av kviklunsjen skal brukes utenpå kaken

Legg så en ny bunnoppå. Smør så sjokoladekrem rundet hele kaken. Så tar du kviklunsj staver rundt hele kaken med litt mellomrom, det er bare å feste dem til siden av kaken i sjokoladekremen. Legg så bringebær på toppen av hele kaken



YOU MIGHT ALSO LIKE

Oppskrift på halloween cupcakes finner du HER

Oppskrift på rosinboller finner du HER

Sjokoladekake i langpanne

Hei

Sjokoladekake i langpanne er klasikker. Denne er perfekt når man skal servere kake til mange personer, enten det er til klassen, bursdag eller en annen annledning. Kaken er utrolig saftig, og holder seg veldig godt.  Personlig er jeg utrolig glad i kombinasjonen sjokolade og kokos, så jeg tok kokos på toppen. Dette setter også en utrolig fin kontrast til utseende av kaken. Dersom du ikke er så glad i kokos kan du bruke små daimkuler, eller noe annet du liker.

Du trenger

6 egg

8 dl sukker

13 dl hvetemel

6 ts bakepulver

6 ts vaniljesukker

4,5 dl kefirmelk

400 gram smør

5 ss bakekakao

( glemte smør på bilde )

1. Start med å piske egg og sukker til lufitg eggedosis. Start med å piske 5 minutter på lav hastighet, så 5 minutter på middels hastighet, og så 5-10 minutter på full hastighet. Grunnen til at man skal piske eggedosis på denne måten er fordi hvis man starter med å piske eggedosis på høy hastighet, vil man piske inn alt for mye luft, og da vil kaken dette sammen på midten.

2. Smelt smøret og avkjøl

3. Sikt inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kakao, og vend dette forsiktig inn vekselsvis med smør og kefirmelk

4. Fordel røren i en smurt langpanne, med bakepapir. Jeg brukte kun bakepapir i bunn av langpannen, og smurte sidene med formfett.

5. Stek kaken ved 200 grader i ca. 40 minutter. 

Glasur på kaken

125 gram smør

500 gram melis

3 ss kakao

0,75 dl kaffe

1 ss vaniljesukker

1. Smelt smøret. Når smøret er smeltet tilsetter du kaffen.

2. Bland sammen melis, kakao og vaniljesukker.

3. Tilsett smør og kaffe blandingen i melisen, og bland dette godt.

4. Dersom glasuren din er litt flytende kan du sette den noen minutter i kjøleskapet

Montering

Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle seg, det er kjempe viktig at kaken er ordentlig avkjølt før du tar på glasuren

Smør så glasuren utover kaken. Siden jeg lagde roser med en wilton 1M tip, sparte jeg en del glasur til dette. En 1M tip får du kjøpt HER. HER finner du en video om hvordan du lager roser

Pynt så med kokos




YOU MIGHT ALSO LIKE


Oppskrift på saftig gulrotkake finner du HER

 


Oppskrift på sjokoladekake med bringebærmousse og melkesjokoladefrosting finner du HER

Sjokoladekake med salte peanøtter

Sjokoladekake med bringebærmousse og melkesjokoladefrosting

Oreo sjokoladekake med sjokolademousse

Hei

Forje helg fikk jeg i oppdrag om å lage kake til en bursdag. Jeg spurte hva slags kake de ville ha, og svaret var oreokake eller sjokoladekake, så jeg endte opp med å lage en blanding av de to kakene. Oreokake består jo av et lag oreokjeks, så sjoklademousse, også et fyll med kremost toppet med pisket krem. 

Så kaken jeg lagde består at to lag med sjokoladebunn, og en sjokolademousse med oreokjeks i, toppet med pisket kremfløte. Siden jeg ikke har noe oreobunn, er det hele kjeksbiter inni kaken. 

Kaken er nok litt mektig, men utrolig god! Siden jeg hadde oreokjeks i sjokolademousseen smaker kaken mye oreo, og med pisket kremfløte og hele oreokjeks inni kaken likner den litt mer på en oreokake.

Kakebunn

160 gram smør

160 gram mørk sjokolade

160 gram mel

210 gram brunt sukker

180 gram rømme

3 egg

0,5 dl sterk kaffe

1 ts bakepulver

1 ts natron

0,5 ts salt

2 ts vaniljeessens/ekstrakt eller 2 ts med vaniljesukkker

1. Smelt smør, når smøret er smeltet tilsetter du kaffe og sjokoladen, rør dette sammen til sjokolade har smeltet helt

2. Bland mel, natron, bakepulver, brundt sukker og salt i en bolle og rør det godt sammen

3. Bland rømme, egg og vaniljeessens godt i en bolle



4. Tilsett den smør og sjokoladeblandingen i egg og rømme blandingen og rør godt til alt er ordentlig blandet

5. Ha blandingen over i bollen med melet og rør godt på middels hastighet i 3-5 minutter. Her bruker jeg en grind/k-spade

6. Fordel røren i to 20 cm. springformer, det skal være ca. 500 gram røre i hver form. Det går helt fint å først steke en bunn, for så å ta resten av røren i samme form og steke neste bunn etterpå. Stek bunnene på 200 grader i ca. 30 minutter midt i ovnen

Avkjøl bunnene på rist

 

Sjokolademousee med oreo kjeks

9 eggehvitter

1,5 dl sukker

150 gram sjokolade

75 gram smør

2 ss kaffe

150 gram oreo ( en pakke )



1. Smelt smør og sjokolade over vannbad. Passpå at bollen er større en kjelen slik at det ikke komer vanndamp opp. Dette vil ødelegge sjokoladen. Når alt har smeltet helt tilsetter du kaffe

2. Knus oreo kjeks i food presessor eller for hånd. Det er viktig at dette blir helt finkornet slik at det ikke blir store klumper i sjokolademousseen.

3. Pisk eggehvitter stive på middels hastighet i ca. 5 minutter, så tilsetter du sukker litt etter litt og pisker dette til du har en glatt og fin mareng



4. Vend inn litt og litt av marengsen i sjokolade og smørblandingen. Husk å vende det forsiktig inn!

5. Når all marengsen er vendt inn, tilsetter du kunst oreokjeks

6. Sett mouseen til kjøling i ca. 2-3 timer. For at den skal stivne fortere kan du ha den i en stor ilfast form eller en lagpanne.

Eggeplommene du har igjen kan du f.eks bruke til å lage hjemmelaget vaniljeis

Montering

Legg den første bunnen på et kakefat, smør et godt lag med stivnet sjokolademousse og legg på oreobiter. Jeg skjærte oreokjeksene, slik at det ble fire biter. Legg disse oppå moussen.

Så legger du den andre bunnen oppå. Smør sjokolademousse rundt hele kaken

Pynt

3 dl Stivpisket kremfløte. Jeg lagde roser med en 1M tip, den får du kjøpt HER. HER kan du se en video om hvordan du lager roser

Jeg lagde roser med en wilton 1M tip av kremen, og lagde små blomster nederst rundt hele kaken


You might also like 

                                             Boller med vaniljekrem og rosiner                                        

 

                                                         ost og bacon horn                                                                            

Stikkord:

Saftig sjokoladekake med nutella og hasselnøtter

Hei!

I dag har jeg en ordentlig god oppskrift til dere, nemlig en ganske tung, men utrolig saftig og god sjokoladekake med nutella. Nutella er et sjokoladepålegg, som likner veldig på nugatti, bare at den har mer nøttesmak og den er mer flytende i konsistens. Nutella er utrolig godt med hasselnøtter og det er dette denne oppskriften bygger på. Denne sjokoladekaken er uten hvetemel, og hvetemelet har jeg erstattet med malte hasselnøtter, dette fører også til at kaken blir utrolig saftig og god. På toppen er det en sjokoladeganch, og prikken over i'en er de ristede hasselnøttene på toppen som gir en utrolig god smak. 

Sjokoladeganch er et fyll, som ofte blir brukt på sjokoladekaker. Man lager sjokoladeganach av fløte, sjokolade og litt sirup. Det som er fint med sjokoladeganch er at du kan variere type sjokolade, avhengig av hvem du lager til, og hva som passer til kaken du lager. For å få ganachen stiv, må du la den stå i kjøleskapet i ca 2 timer. 




Ingredienser

Kakebunn

6 egg ( romtempererte )

125 gram smør

350 gram nutella

150 gram mørk sjokolade

100 gram malte hasselnøtter

en klype salt 

Start med å måle opp alle ingrediensene, og skill eggene, slik at plommene ligger i en skål, og hvittene i en annen. Du kan hakke hasselnøtter med kniv, men det beste er nok å bruke en food prosessor.

1.  Sett ovnen på 180 grader

2. Start med å piske nutella og smør i en bolle, til det er godt blandet. Det vil si i ca. 3 minutter

3. Visp inn en og en eggeplomme med godt mellomrom. 

4. Tilsett malte hasselnøtter og sjokolade, og rør godt i 3 minutter

5. I en annen skål pisker du eggehvitte stivt. Da starter du på laveste hastighet til det begynner å skumme, så skrur du opp hastigheten og pisk til boblene i skummet er små og jevne, så skrur du opp hastigheten til fult og pisker til du ser at det danner helt stive topper. Start med å vende inn 1/3 av eggehvittene , og vend inn til alt er helt blandet, så tar du neste 1/3 og gjør det samme, gjør det samme med resten av eggehvittene. 

6. Smør en springform, og hell all røren oppi. Stek på midterste rille i 43 minutter. Du må ikke åpne ovnen underveis, da synker kaken sammen på mindten.

Ganach

2,5 dl kremfløte

150 gram sjokolade

1 ss sirup

1. Kok opp fløte til kokepunnktet og rør inn sjokoladen til den har smeltet helt, så rører du inn sirup.

2. Pisk i 3 minutter på medium hastighet med en håndmikser, og så ytterlige 3 minutter med en stavmikser for å gjøre ganachen helt glatt, sett så i kjøleskapet i ca. 2 timer så blandingen blir helt fast. 

Pynt

100 g hasselnøtter

 Rist hasselnøtter i stekepannen på høy varme

Når både hasselnøttene og kaken har avkjølt seg, og ganachen har stivnet, smører du først ganach rundt kaken før du pynter den med de ristede hasselnøttene



Les mer i arkivet » August 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
hits