Knekkebrød

Hei

Hjemmelagde knekkebrød er utrolig godt, og faktisk veldig lettvint. Det er kjempe enkelt å lage, og de holder seg kjempe godt, og disse blir alltid veldig sprøe. 



Du trenger

2 dl sammalt rug

2 dl sesamfrø

2 dl solsikkekjerner

2 dl havregryn

2 dl havrekli

1 dl linfrø

1 dl kruslakli

2 ts salt

7 dl kaldt vann

1. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør godt

2. Tilsett vannet og rør godt til alt er blandet

3. Dekk bollen med plastfolie og la den hvile i 15 minutter

4. Fordel røren over 3 stekebrett, og fordel røren utover til det er jevnt og tynt. Jeg brukte en palett/spatula til dette.

5. Bruk så en pizzakuttet til å lage fine knekkebrød før du steker dem på 180 grader i 40 minutter, Etter 40 minutter snur du alle stekebrettene, og skifter plassering på dem i vonen. Stek så i 7 minutter til

6. Når de er ferdig stekt kutter du de opp igjen med en pizzakutter. La dem så avkjøle seg

YOU MIGHT ALSO LIKE

Oppskrift på nutellafrosting finner du HER

Oppskrift på smoothie med jordbær, bringebær og mango finner du HER

Grove pizzaboller

Hei

Siden det er  er mandag og skole i morgen, bestemte jeg meg for å lage noe litt godt, som jeg kunne fryse ned og ta opp som skolemat, og valget falt på pizzasnurrer. Har hatt med meg disse på skolen, de siste ukene, og det er så mye bedre og mye mer spennende enn den vanlige matpakken. De er perfekte å fryse ned, ta opp to tre stykker kvelden før, og tin dem til du skal på skole eller jobb. Det går også fint å ta de opp på moringen, bare sett ovenen på 200 grader og stek de i 10-15 minutter. Siden jeg skulle ha med disse på skolen, benyttet jeg grovt mel, av forskjellige sorter, så pizzabollene metter mer. Men du kan selvfølgelig benytte deg av kun hvetemel, dersom du ønsker det. 




Det som er så fint med pizzaboller er at du kan benytte deg av det du har i kjøleskapet. Jeg hadde en boks med tomatsaus og skinke så jeg brukte det, men du kan jo ha kjøttsaus på eller for eksempel kylling. Det gjør heller ikke noe om du ikke har så mye ost, bare frys ned, og når du tar de opp skjærer du noen skiver ost på før du tiner dem i ovnen.  Det blir ca. 30 pizzasnurrer. Her kommer oppskriften.

- 5 dl hvetemel

- 5 dl sammalt hvetemel

-3 dl rugmel

-2 dl byggmel

- 6 dl melk

-3 ts salt

-150 gram smør

-1 pose tørrgjær

-Ost

-Skinke

-Tomassaus

1. Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin

2. Varm opp melken til ca. 34 grader

3. Tilsett melken i kjøkkenmaskinen med alt det tørre og elt dette i 5 minutter på lav/middels hastighet

4. Etter at deigen har blitt eltet i 5 minutter, kutter du smør i terninger og tilsetter disse. IKKE SMELT SMØRET, ha de oppi sånn som de er. Elt så videre i 7 minutter på høy hastighet til deigen slipper kantene i bollen

5. La deigen heve i 1,5-2 timer

6. Når deigen er ferdig hevet, tar du litt hvetemel på kjøkkenbenken, og knar deigen i 5 minutter for hånd til den er glatt og fin.

7. Skjevle deigen ut til et stort rektangel, og smør på tomassaus. Legg så på skinke og litt ost. Du kan gjerne også bruke kjøttsaus, eller noe annet du har liggende.

8. Rull deigen til en stor leiv, og kutt deigen opp i emner. Plasser emnene på et stekebrett med bakepapir og la de etterheve i ca. 1 time

9. Rasp litt ost, og har litt ost over hver pizzabolle. Stek pizzabollene på 225 i ca. 15 minutter




Avkjøl pizzabollene på en rist

Pizzabollene er ypperlige å fryse ned


You might also like

Oppskrift på hjemmelaget vaniljeis finner du HER

Oppskrift på vanilje cupcakes med bringebærfrosting finner du HER

Les mer i arkivet » Juni 2015 » Mai 2015 » April 2015
hits