11 kakeforslag til morsdag

Hei!

I morgen er det morsdag, og her kommer ti forslag til kaker du kan overraske med! Jeg har også to oppskrifter på glutenfrie kaker, en  med nutella og en annen fransk sjokoladekake, begge passer perfekt for glutenallergikere. 

1. Blåbærkake

Dette er en deilig og saftig formkake med blåbær, som gjør veldig frisk og jucy. Oppskriften finner du HER

2. Nutellakake med hasselnøtter

Dette er glutenfri sjokoladekake med smak av nutella og hasselnøtter. Kaken har en utrolig god mørk sjokoladesmak, som passer perfekt til sjokoladeelskere. Oppskriften finner du HER

3. New York cheesecake

For meg er dette den ultimate ostekaken, den er veldig kremete, og sammen med kjeksbunnen og noen friske jordbær er denne kaken en innertier. Oppskriften finner du HER

4. Chewy chocolate chip cookies

Disse seige amerikanske cookie'ene er kjempefine å overraske med på morsdag. Lag deigen dagen før, og stek opp til frokost på sengen eller til lunsj.. Oppskrift finner du HER

5. Tradisjonell bløtkake

Veldig mange voksne elsker bløtkaker, og dette er en tradisjonell, enkel versjon med sukkerbrød, krem og masse friske bær. Oppskriften finner du HER

6. Sjokoladekake med vaniljekrem

Sjokolade og vanilje er en mild, og utrolig god kombinasjon.Oppskriften finner du HER

7. Fransk sjokoladekake

Denne kaken er også glutenfri. Den har en intens sjokoladesmak, og jeg pleier å kalle den for kakeversjonen av sjokoladefondant. Kaken er laget helt uten hvetemel, noe som resulterer i en fudgy sjokoladekake. Oppskriften finner du HER

8. Gulrotkake

En klassisk gulrotkake slår aldri feil, dette er min mors oppskrift som alltid blir vellykket. Oppskriften finner du HER

9. Marsipankake med jordbær

En god marsipankake slår aldri feil, denne er med jordbærmousse og friskejordbær, trekt med marsipan og pyntet med burgunderfargede roser. Oppskriften finner du HER

10. Sjokoladekake med oreosjokolademousse

Er du glad i oreo? Da bør du lage denne kaken her! Det er en deilig sjokoladekake, med sjokolademousse med knuste oreokjeks og krem på toppen. Oppskriften finner du HER

11. Banana bread

Denne formkaken er perfekt til en ekstra god lunsj, eller til dessert. Oppskrift finner du HER

Jeg håper du fikk mange tips til hva du skal lage til morsdag!




Tips til vellykket gjærbakst

Stablekake

Hei!

Å lage stablekaker kan være en utfordring, å få jevn størrelse på etasjene og fin pynt kan være en vanskelig. Dette var første gang jeg laget en stablekake, og jeg ser i ettertid at jeg kanskje heller burde ha laget en sjokoladekake med en litt mer stabil krem. For denne kaken er nemlig en bløtekake trukket med marsipan. Fyllet er krem blandet med vaniljekrem, dynket med litt appelsinjuice og jordbørsyltetøy, og masse friske bær inni. Krem er som sagt et ustabilt fyll, men det som går ann er å bruke smørkrem til å dekke kaken, i stedet for krem. Da slipper du å tenke på at kaken siger utover, slik som har skjedd litt på denne kaken.

Jeg brukte en 26 cm form, og en 18 cm form. Når man lager en stablekake er bør det hvertfall være 5 cm forskjell i diameteren på formene. Det som da er kjekt å ha er en justerbar form, den kan man justere fra 18-30 cm. Denne får du kjøpt hos bakeshop, link HER. Den er ogå superpraktisk hvis du skal kjøpe nye former, men er litt usikker på størrelsen.Det som er viktig når du bruker denne former er å bruke bakepapir til kantene og ikke smør eller formfett

Til den nedreste bunnen, fulgte jeg denne oppskrifter:

26 cm

8 egg

4 dl sukker

2 dl hvetemel

2 dl potetmel

4 ts bakepulver

2 ts cream of tartar.

18 cm

3 egg

1,5 dl sukker

0,75 dl hvetemel

0,75 dl potetmel

1,5 ts bakepulver

1 ts cream of tartar

Lag bunnene som anvist i DETTE innlegget, det kan hende du må steke bunnene litt mer :-)

 Cream of Tartarer et middel som stabiliserer eggene, og gjør at kaker ikke faller sammen på midten, det er et utrolig smart produkt som du får kjøpt hos bakeshop, link HER

Jeg blandet  vispet krem, med vaniljekrem (oppskrift HER), men jeg lagde dobbel porsjon med vaniljekrem og blandet det med 6 dl pisket krem. Det som er viktig når du lager en stablekake er at du fyller kakene samtidig, da blir de like høye :-) Dekk så kakene med pisket krem og marsipan.Det kan være greit å lage kakebunnene dagen før for så montere kaken dagen den skal serveres.

En annen viktig ting når man lager stablekaker er å ha den minste kaken på et brett, det er viktig når man skal sette kake nummer 2 oppå kake nummer 1. Slike brett får du kjøpt hos bakeshop, link HER

Det kanskje aller viktigste når man lager en stablekake er støtte, har man ikke det vil kaken på toppen falle ned i kaken under, noe som ikke ser særlig fint ut. Derfor må du bruke noe som heter pilarer, som er tykke plastrør som du må stikke ned i kaken, og disse rørene holder da oppe den øverste kaken, og støtter den.

Pilarer får du kjøpt billig hos bakeshop, link HER

Når det gjelder pynten har jeg brukt en del utstikkere, den er super og gir fine så blomster. Utstikkeren kan du kjøpe hos bakeshop, link HER

Resten av pyntet en håndlagde roser, og her er det viktig med øving. Kjøp gjerne noe billigmarspian (koster 10 kr på rimi), og sitt å øv deg på lage roser. Skal man får til fine roser, må man få til å lage tyne blader. Da trenger man modeleringsutstyr (link HER) og en skumpad (Link HER). Modeleringsverktøyet gjør at kantene på bladene blir tynnere og mer bølgede, og skumpaden gjør det lettere å bruke modelingsverktøyet ditt. På youtube er det mange fine vidoer som viser deg hvordan man lager roser. 

Det virker kanskje litt vanskelig  lage en stablekake, men bare følg tipsene, så går nok alt bra ;-)


¨






10 tips til vellykkede makroner



Hei!

I det siste har jeg fått en del spørsmål angående makroner, så tenkte derfor å gi dere noen tips for å lykkes med makronene.

Makroner er i utgangspunktet ikke så kjempe vanskelig, man må bare ta noen forholdsregler, så følg tipsene under neste gang du skal lage makroner



1. Bruk alltid romtempererte eggehvitter. Dette er fordi luftboblene i marengsen skal bli riktig, og du generelt får et bedre resultat med romtempererte ingredienser

2. La makronene tørke før du steker de. Dette er kanskje noe av det viktigste. Gjør du ikke dette vil de sprekke, og ikke bli særlig fine. De bør tørke i romtemperatur i ca. 45 minutter hvis det er sol, men opp i mot 1 time når det er overskyet og regn.

3. Dersom makronene skulle ha sprukket mens de var i ovnen, spray de med litt vann når du har kommet ut. Dette vil gi fuktigheten tilbake i makronene. Makronene vil ikke være usprekte, men smaken vil være bedre

4. For at makronene ikke skal sprekke i ovnen,  ha ett stekebrett på rillen over i ovnen.

5. Mandelmel - ALDRI bruk fettredusert mandelmel, altså det du får kjøpt på helsekosten. Siden det er fettredusert vil det gi deg en mye tykkere røre, og makronene vil ikke legge seg fint ned slik de skal. Det beste er å lage mandelmel selv, det gjør du ved å kjøre mandler i blender eller foodprosessor. Dersom du ikke vil ha skallet på på mandlene, legg de i kokende vann i noen minutter før du tar det av.

6. Rør ordentlig. Selvom du har pisket eggehvittene til marengs, skal du røre godt. Når du tilsetter mandelmel og melis skal du røre ut luften av marengsen. Dette gjør at makronene vil legge seg fint ned etter du har sprøytet de ut

7. Bruk makronmatte. Dette gjør at du får fine runde og jevne makroner. Makronmatte kan du kjøpe hos bakeshop, link HER. Hvis du ikke skal bruke makronmatte, bør du tegne opp noen ringer slik at makronene får ca. lik størrelse

8. Når makronene er ute av ovnen, ha de rett i fryseren. Da vil de løsne lettere fra platen lettere 

9. Når du skal ta av makronene fra matten eller bakepapiret, må du dytte fra undersiden. Hvis du drar rett opp vil mye av makronen være igjen på bakepapiret.

10. Makroner er i utgangspunktet ganske søte, derfor bør du velge et fyll som ikke er så søtt. Hvis du fyller makronene dine med smørkrem eller creamcheese frosting eller liknende vil makonen bli en sukkermombe i munnen. Så velg gjerne et litt friskt fyll :-)






Dessertforslag til nyttårsaften

Les mer i arkivet » August 2015 » Juni 2015 » Mai 2015
hits