Amerikanske pannekaker

Hei

Amerikanske pannekaker er utrolig godt, uansett hvilken annledning. Enten det er til dessert, frokost eller middag passer disse alltid. De er også veldig enkle  lage, og tar ikke så lang tid

Du trenger

4 egg (romtempererte og separerte)

150 gram mel

1,5 ts bakepulver

0,5 ts natron

2 dl melk

4 ss sukker

Starte med å blande alt det tørre godt. Dette er viktig så du ikke får klumper med natron eller bakepulver i selve pannekaken, det er absolutt ikke godt!Bland så inn melk og eggeplommer og rør godtPisk så eggehvitter til marengs. Start med å piske på lav hastighet med 1 ts sitronsaft, skru opphastigheten ltt og litt etterhvert, men pisk aldri på mer enn medium hastighet. Når eggehvittene har blitt stive, tilsetter du sukkeret. Pisk til du har fått en myk og skinnende marengs

Vend marengsen inn i røren forstiktig. Vend inn litt og litt av gangen, og pass på at du vender dem inn forsiktig, og ikke rører så luften går ut.

Nå har du en ganske tykk røre, og det er bare bra når du lager amerikanske pannekaker

Stek så små pannekaker i meierismør

Disse er kjempe gode med litt sirup på eller jordbærsyltetøy

Oppskrift på oreo browne finner du HER


Oppskrift på kardemommesnurrer finner du HERSveler

Hei

Forje helg lagde jeg disse svelene, som ble utrolig gode. Oppskriften er mormor sin, og resultatet blir alltid bra. Sveler er en klassiker som aldri slår feil.

Du trenger

1 egg

5 dl kefirmelk

5 dl mel

2 ts natron

200 gram sukker1. Bland alt det tørre i en bolle,og rør godt. Dette er viktig slik at svelene skal heve jevnt, og at for at man ikke skal få noen bobler med kun natron, noe som ikke er så deilig å spise2. Bland inn kefirmelk og egg

3. Rør godt, og la røren svelle i 30 minutter

Stek så svelene

Dersom du ønsker litt større sveler kan det være lurt å først ta på røre i stekepannen, så la en bolle så over slik at røren ikke renner videre ut., og slik at du får runde jevne sveler. Se bilde under

YOU MIGHT ALSO LIKE

Oppskrift på boller fylt med vaniljekrem finner du HER

Oppskrift på verdens beste gulrot kake finner du HER

 

 

VaflerNå er sommeren her, og hva er vel bedre enn vafler i sommersolen? Det finnes utrolig mange typer oppskrifter på vafler, og de varrierer etter hvor i verden de kommer fra. Det som er så gøy med vafler, er at man kan variere med smaker og tilbehør, for vafler passer nesten med alt! Nå som det er sommer kan det være godt med litt is til, eller litt smeltet sjokolade? Vafler er hverfall utrolig godt, og denne oppskriften er litt annerledes enn andre tradisjonelle oppskriftene. Ingrediensene er de samme, men gjøremåten er litt annderledes. Opphavet til gjøremåten finner du i Tyrkia, her starter man nemlig med å piske egg og sukker til eggedosis.I tyrkiske vafler skal det egentlig være yogurt naturell, men da blir også vaflene litt sure, så derfor har jeg droppet dette. 

Denne oppskriften er jo bare en grunnoppskrift, så du kan variere på mye i denne oppskriften. Dersom du skal servere vafler til lunsj, kan du ha 50/50 med grovt mel og hvetemel, og kutte ut sukkeret, da dropper du å lage eggedosis, og blander bare alt sammen. Noe annet som er godt er å ha i 100 gram smeltet sjokolade og 2 ss bakekakao, her kan du ha melkesjokolade, kokesjokolade eller mørk sjokolade, alt ettersom hva du selv liker og ettersom hvem du skal servere til. Barn liker som oftest en mild sjokolade best, som for eksempelmelkesjokolade.
Denne oppskriften gir ca 10-15 vaffelplater

Ingredienser:

-3 egg
-2 dl sukker
-3 dl melk
-1 ts bakepulver
-1 ts vaniljesukker
-1 ts vaniljeessens ( Du trenger ikke dette, men det gir en herlig ettersmak av vanilje)
-3,5 ts kardemomme
-250 g hvetemel

 

Dersom du ønsker litt sprø vafler kan du erstatte halvparten av melken med fløte, det er også veldig godt med rømme eller creme frech.

Du gjør:

Mål opp alle ingrediensene, og sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Dersom du bruker vaniljeessens har du dette oppi melken.

1. Du starter med å ha egg og sukker i en bolle, og pisker dette til eggedosis. Eggedosisen skal være stiv.  Start å piske eggedosisen på lav hastighet, i ca 2 minutter. Så skrur du opp hastigheten og pisker i enda 2 minutter, så skrur du opp til full hastighet og pisker i ca 3 minutter. Da blir eggedosisen ordentlig stiv

2. Så vender du forsiktig inn melblandingen, litt etter litt. Her må du bruke en slikkepott. Grunnen til at vi skal vende melblandingen inn forsiktig er fordi vi ikke ønsker at all luftien i eggedosisen skal gå ut. Nå kommer deigen til å vare ganske tjukk, og det er helt naturlig, siden vi ikke har hatt i all væsken enda.

Slik kommer deigen til å se ut. 

3. Så er det tid får å vende inn væsken, da starter du først med å smelte smør i en kaserolle og har det over i melken. Så vender du det inn, litt etter litt.

4. Nå har du en relativt tjukk røre, men det er faktisk bare bra. Nå bør du la røren svelle i ca. 10-20 minutter før du steker vaflene. Du kan gjerne pynte vaflene med litt blåbær eller annen frukt, melis er også fint!
Stikkord:
Les mer i arkivet » Januar 2015 » Desember 2014 » November 2014
hits